Zhang Linyan je majhna in ima izjemno energično nogometno dekle, Beckham se je še vedno spominja

26-02-2022

8. februarja je uradni Weibo kitajske ženske nogometne reprezentance objavil, da je bil Zhang Linyan izvoljen za"Bodoča zvezda"finala indijskega azijskega pokala za ženske v nogometu 2022 z besedilom:"Majhno telo vsebuje veliko energije in prihodnost je obetavna."

V pravkar končanem finalu indijskega azijskega pokala so kitajske ženske premagale reprezentanco Južne Koreje s 3:2 in zmagale na prvenstvu. V tej šokantni igri preobrata je Zhang Linyan, sečuanka iz ženske nogometne reprezentance Guangzhou, dosegla dva zadetka v 11 minutah.


Potem ko se je kitajska ženska nogometna reprezentanca vrnila na Kitajsko, smo izvedeli zgodbo o rasti tega Azijca"bodoča zvezda"skozi pripoved Zhanga Linyana in predstavitev vodje ženske nogometne ekipe Guangzhou Hu Tingtinga. Iz nogometne šole Evergrande že dolgo trenira z moško nogometno reprezentanco. Soigralca je s Tanom Kaiyuanom in Wangom Shilongom iz iste starostne skupine, skupaj pa tudi igrata in rasteta.




V finalu azijskega pokala 6. februarja je Zhang Linyan zamenjal Wang Shuang v 60. minuti tekme, ko so kitajske ženske zaostajale z 0:2. Le v 5. minuti je Zhang Linyan streljal z leve strani kazenskega prostora in povzročil igro z roko korejskega branilca. Tang Jiali je izvedel enajstmetrovko za rezultat 1-2. V 71. minuti je Tang Jiali podal z desne strani sprednjega igrišča, Zhang Linyan pa je z glavo vstavil iz zadnje vrste in pomagal kitajskim nogometnim reprezentancam izenačiti rezultat na 2:2.



Zhang Linyan je dosegel točke in dosegel gol v 11 minutah igre. Tako izjemno predstavo lahko štejemo za pomemben prispevek k zmagi kitajske ekipe na tej tekmi.

Pozornost je pritegnila tudi izjemna predstava Zhanga Linyana"stric Bei". Leta 2013, ko je Beckham prišel na Kitajsko, da bi sodeloval na dogodku, se je fotografiral z Zhang Linyan, mlado igralko, ki je sodelovala na dogodku, in ji podaril podpisan nogomet. Zhang Linyan je bil takrat star komaj 12 let. 8. februarja, 9 let pozneje, je Beckham ponovno objavil Weibo Zhanga Linyana in ji čestital za zmago v Azijskem pokalu,"Linyan, spomnim se najinega srečanja leta 2013. Super je biti nagrajen in uresničiti svoje sanje. Še enkrat čestitke za osvojeno prvenstvo."Zhang Linyan je takoj odgovoril:"Hvala, stric Bei, da si me spomnil. Podpisani nogomet, ki ste mi ga dali, so doma vedno cenili in še naprej bom trdo delal."


Zhang Linyan, ki je pravkar dopolnila 21 let, ji je ta azijski pokal dal krst v odraslost. Na prvi tekmi azijskega pokala kitajske ženske nogometne reprezentance se je na štartni seznam tekme vpisala Zhang Linyan. Sama ni pričakovala, da jo bo na prvi tekmi začel glavni trener Shui Qingxia. V igri je bila malo nervozna."Na prvi tekmi nisem igral najbolje. Čutil sem, da je moja glava prazna. Ko so me poklicali soigralci, sem bil še vedno zmeden."je rekel Zhang Linyan.




V polfinalu, ko se je kitajska ekipa pomerila z japonsko, je priložnost za začetek tekme dobil tudi Zhang Linyan. Po zamenjavi je na klopi spremljala napredovanje sotekmovalcev v streljanju enajstmetrovk nad japonsko ekipo."Takrat sem razmišljal, če bom igral v finalu. Če je tako, upam, da bom lahko dobro nastopal."


V finalu z južnokorejskimi ženskimi nogometnimi reprezentancami so Kitajci v prvem polčasu zaostajali z 0:2. Kmalu po začetku drugega polčasa je Shui Qingxia poškodovanega Wang Shuanga zamenjal z Zhang Linyanom. Prav ta zamenjava je določila finale finala. proti."Ne vem, da me bo v tem trenutku zamenjal vodni direktor, ampak moje srce je vedno pripravljeno. Takrat smo zaostajali za dva gola in vsi so bili zelo zaskrbljeni. Pričakovali smo, da bo tekma morda zaostala, a o tem nismo razmišljali. Dva gola zaostanka."Zhang Linyan je rekel"Vodni direktor me je poslal na igrišče v napad, saj smo takrat zaostajali že z 0-2, do igre pa je bilo še več kot 30 minut. Takrat ni bilo nič živčnega, samo prepusti se in se bori, samo hočemo. Napadali smo in igrali svoje stvari. Pravzaprav, ko sem igral, sem čutil, da imamo priložnost. Glede na zahteve vodnega vodnika bi morali po igranju več teči in ustvariti več ofenzivnih priložnosti.«



Zhang Linyan je v 71. minuti zadel z glavo in izenačil izid."Takrat sem videl, kako je sestra Jiali prebila en-dva na desni, sestra Shanshan pa je hitela naprej. Ko je sestra Jiali podala, je bila pred mano velika žoga. Ko sem bil prazen, sem prihitel in vstopil."Zadetek južnokorejskega moštva je z glavo dosegel manj kot 1,60 metra visok Zhang Linyan, česar marsikdo ni pričakoval,"Ker nisem visok, so me včasih soigralci dražili, češ da je moj prvi gol v reprezentanci udarec z glavo, nisem pa pričakoval, da bo udarec z glavo, in ni me dražil samo en soigralec, ampak moj Soigralec Xu Huan me je te dni dražil vsak dan."


Glede tega cilja in preobrata je Zhang Linyan dejal:"Takrat sem čutil, da telesna pripravljenost korejske ekipe upada. Morda si niso mislili, da bo sestra Jiali lahko podala žogo, ko je bila na zadnji vrstici. Pravzaprav je šlo za naključje, ob polčasu nismo izgubili samozavesti, ker se v nogometu lahko zgodi vse in v prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti za zadetek."



Pred začetkom azijskega pokala v Indiji, 16. januarja, je Zhang Linyan pravkar dopolnila 21. rojstni dan, prvakinja Azijskega pokala pa je bila njeno najboljše rojstnodnevno darilo."To je prvič, da je kitajska nogometna reprezentanca po 16 letih zmagala v azijskem pokalu. Zelo sem srečen, da me vodijo starejše sestre, da se skupaj borimo in skupaj osvojimo prvenstvo. V tem trenutku v življenju je res pomembno."



Zmaga v azijskem pokalu in zmaga"Zvezda prihodnosti", Liu Jiangnan, nekdanja predsednica nogometne šole Evergrande, je Zhang Linyan poslala čestitke in izrazila čast in ponos na Zhang Linyan ter jo hkrati spodbudila, da še naprej trdo dela za ženski nogomet in slavo države. Zhang Linyan je takoj odgovoril in se zahvalil stari ravnateljici za njeno gojenje.


V sezoni 2021 je Zhang Linyan zastopal žensko nogometno reprezentanco Guangzhouja v ženski ligi 1 in v sezoni 2021 z 9 goli postal najboljši strelec v prvi ženski ligi. Zastopala je tudi žensko nogometno reprezentanco Pekinga na državnih igrah v Shaanxiju.


Kar zadeva njen prihodnji razvoj, si Zhang Linyan resnično želi oditi v tujino, da bi igral nogomet, v upanju, da bo imela boljšo platformo,"Še vedno si želim iti na boljše mesto za igranje nogometa, za igranje v ligi na visoki ravni, saj se zdaj številni azijski zvezdniki odpravljajo v Evropo. Gremo, tako kot sestra Jiali in sestra Shuang sta že pri mojih letih glavna sila v ženski super ligi in čutim, da je prepad med mano in njima čedalje večji.” Zhang Linyan je dejal: »Pogosto se srečujem s Celticsi. Shen Mengyu, ki igra nogomet, je komunicirala, povedala mi je, da je na tujih tekmovanjih veliko telovadbe, midva pa pogosto tekmujeva na skrivaj, jaz pa imam to energijo in vedno mislim, da lahko delam več." 


V začetku leta 2021 se je Zhang Linyan vrnil v žensko nogometno reprezentanco Guangzhouja, da bi igral nogomet in sodeloval v ženski A ligi. Ženska nogometna reprezentanca Guangzhoua je pod vodstvom glavnega trenerja Li Kuna v sezoni 2021 osvojila drugo mesto v ženski A ligi. Kot kapetan je Zhang Linyan odigral zelo dobro igro.


"Lastne značilnosti Zhang Linyana so zelo očitne. Hitro igra nogomet in ima hitre noge. Čeprav je mlada, ni trema in ima veliko srce. Igra na položaju veznega igralca ženske nogometne ekipe Guangzhou in je jedro ekipe. Tam je v igri. Samozavest ekipe bo močnejša."Li Kun je predstavil,"Vendar Zhang Linyan nima fizične prednosti, še posebej v soočenju z evropskimi in ameriškimi igralci. Upam, da bo svoje lastnosti uporabila razumno in se popolnoma prepustila. Njena posebnost, tako kot Messi, čeprav fizično ni dominantna, se je drugi ne morejo dotakniti."




Napisala Sicilija iz SIBOASI

Elektronski naslov: sicily@siboasi.com.cn

WhatsApp: 0086 15770844317



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti