Absolutni superzvezdnik svetovnega prvenstva 5|Argentina: Leo Messi

13-12-2022

Vedno verjamemo, da časi in junaki pričajo drug o drugem. Junaki, ki so bili"rojen ob nepravem času"in obdobje"brezčasni junaki"bodo postali srca vseh gledalcev in jih ne bodo nikoli izpustili.

Zato mora usoda Messiju trmasto pustiti priložnost. Raje bi naredil čist prelom, kot živel v skladu z globoko ljubeznijo.


Zgodbe o Messiju ni treba ponavljati. Ko je stopil na prvo linijo not na stadionu Nou Camp in olimpijskem stadionu v Pekingu, je že začel sestavljati klasičen stavek. Okrog Messija smo videli rojstvo neštetih čudežev in bleščeče predstave čudežev so nas spoznale s tem čednim in sramežljivim fantom.


Rečeno je, da Bog nikoli ne igra kock. Toda na človeški ruleti so vedno naravni zmagovalci. Ko je FC Barcelona pripeljala Lionela Messija iz Rosaria v Argentini v La Masio, je dobila čudovito igro desetih let. Lahko poskrbi, da domače občinstvo pozabi velikega Ronaldinha, s čimer sebe in ekipo naredi za edinstveno klasiko na svetu. Te samovoljne predstave kot čarovniški triki so iz nekdanje Barcelone naredile pravo sanjsko gledališče.


Vendar ima Messijeva kri poleg vijolične in rdeče tudi modro in belo. Na reprezentančnem odru pravzaprav ni zmagovalec. Po neštetih padcih in tragedijah je on na vrhuncu vedno znova postal ozadje tujega karnevala. Šele leta 2021 je vodil ekipo, ki je osvojila prvo veliko lovoriko po olimpijskih igrah v Pekingu. Osvojil je sedem zlatih globusov, štiri pokale Lige prvakov in nešteto osebnih priznanj. Svetovno prvenstvo je postalo njegova zadnja želja.


Tako kot klub"Old Boys"se je prvotno pridružil, 35-letni Messi ni več mlad. On in mnogi stari fantje so tekli z zadnjimi močmi. Pogled nazaj noter"Somrak bogov", se lahko spomnimo, kako so izgledali zgodaj zjutraj.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti