Dva razloga za servis badmintona: žoga ni roka, ampak pas

16-04-2021

Badminton je ključni dogodek zlate medalje moje države v olimpijskih igrah. Lin Dan, Xie Xingfang in drugi znani igralci badmintona so stopili na najvišje stopničke olimpijskih iger. Tudi pri nas ima badminton široko množično bazo in marsikdo rad igra badminton. Toda v običajni igri mnogi ljudje ne posvečajo veliko pozornosti pravilom serviranja in pogosto pride do kršitev serviranja. Danes vam bo urednik razložil dva glavna razloga za podajanje badmintona: žoga ni roka in žoga ni pas.

badminton training machine

Tako imenovana žoga, vendar ne roka, se nanaša na trenutek, ko lopar strelca zadene žogo. Lopar in glava loparja naj bosta usmerjena navzdol, glava servirnega loparja pa ne sme biti višja od zapestja. Razlog za to je, da strežnik prepreči, da bi raven lopar, ki je pravokoten na tla, naredil žaljiv ploski strel.


Tako imenovana žoga ni pas, pravzaprav je argument nekoliko zastarel. Od leta 2018 servis, pas pa je strogo predpisan, da ne presega 1,15 metra."Postrezite ne v pasu" pomeni, da ko lopar zadene žogo, noben del žoge ne sme biti višji od pasu strežnika, ki je trenutno 1,15 metra.

badminton practice machine

Ko preberete ta dva previdnostna ukrepa, morajo igralci golfa biti pozorni, ko se bodo naslednjič odšli igrati, in ne bodo več stregli nezakonito.



badminton machine

Če želite za boljše znanje kupiti stroj za badminton, nas lahko pokličete ali dodate whatsapp: 0086 136 6298 7261

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti