Četrtfinale ženske košarkarske olimpijske igre v Tokiu: Kitajska ženska košarkarska reprezentanca se bo s Srbijo pomerila za vstopnico za napredovanje v polfinale

05-11-2021

Avgusta 16.00 po pekinškem času se bo uradno začel četrtfinale košarkarske reprezentance olimpijskih iger v Tokiu, kitajske košarkarice pa se bodo s Srbijo pomerile za vstopnico v polfinale. V tej tekmi, ki določa izid, se bodo kitajske košarkarice udeležile tudi največjega izziva doslej.



Čas te igre ni "prijazen", pričetek pa naj bi bil 4. avgusta ob 9.00 po pekinškem času. Za igralce, ki so vajeni večerne igre, je začetek tekme ob 9. uri izziv igralčevi rutini in vznemirjenju. 

Igra ob 9. uri pomeni tudi, da morajo košarkarji začeti zgodaj zjutraj, da se pripravijo, pojedo in izenačijo. Spet je bilo treba spremeniti čas za priprave pred tekmo, kot so noge in ogrevanje. 

A to je izziv tudi za Srbijo, ki je vajena tokijske časovne razlike. Zato bosta glede časa igre obe strani naleteli na nove težave.



Ključno je v tem, kako kitajska ženska košarkarska reprezentanca prilagaja svojo miselnost? 

Kot je dejal ženski košarkarski trener Xu Limin, "Pojdi naprej, naprej, ljubi tistega, ki je zadaj! 

Daj mi priložnost, hvala, kitajska ženska košarkarska reprezentanca bo to zagotovo naredila! daj no." 

Dokler lahko igrajo lahkotno in nadaljujejo skupinski del, verjamem, da kitajska ženska košarkarska reprezentanca "bo zagotovo naredil."


Moči Srbije ni mogoče podcenjevati! 

So novi prvaki evropskega pokala leta 2021. Osvojili so tudi bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Riu 2016. Osvojili so tudi bronasto medaljo v evropskem pokalu leta 2019. 

Na teh olimpijskih igrah so zasedli drugo mesto v skupini A, z rekordom 2 zmagi in 1 porazom v skupinskem delu. Glede na uspešnost zadnjih let lahko srbsko košarkarsko reprezentanco štejemo za močno evropsko košarkarsko reprezentanco.



V svetovni seriji imata prednost srbska in kitajska ženska košarkarska reprezentanca. 

Vendar z vidika boja prednost Srbije pred kitajskimi košarkaricami ni izjemna. 


Na olimpijskih igrah v Riu 2016 je kitajska košarkarska reprezentanca izgubila proti Srbiji z 72:80. Sun Mengran je dosegel najvišjih 16 točk ekipe. Na teh olimpijskih igrah se kitajska ženska košarkarska reprezentanca ni uspela uvrstiti v skupino.


Srbija je na koncu osvojila bronasto medaljo. Zdi se, da so rezultati obeh ekip nekoliko drugačni, a s te tekme so imele kitajske košarkarice enkrat priložnost za zmago. Potem ko se skupina ni uvrstila v kvalifikacije, je Chen Nan, kitajska ženska košarkarska veteranka, ki se je vrnila kot njegova mati, povzela tekmo in dejala: »Škoda je igrati s Španijo in Srbijo. Biro."


Kitajske košarkarice so na odru svetovnega prvenstva ugnale tudi Srbijo. 

Kitajske košarkarice so na svetovnem prvenstvu 2014 (predhodnik svetovnega pokala) na prehodu med staro in novo osvojile šesto mesto. 


Kitajske košarkarice so v tem tekmovanju v skupinskem delu izgubile Srbijo s 63:65.

V kvalifikacijah od 5 do 8 so kitajske košarkarice premagale nasprotnice s 85:69 in se tako maščevale. 


Takrat je Shao Ting, ki je bil še mlad igralec ekipe, dosegel 24 točk in naredil vpadljivo predstavo, s katero se je utrdil v reprezentanci.

 

Poleg svetovne serije sta se kitajska ženska košarkarska reprezentanca in Srbija med seboj pomerili tudi na Kitajskem mednarodnem povabilnem turnirju julija 2018. Kitajska ženska košarkarska reprezentanca je na koncu premagala svoje nasprotnice s 75:65.



Sodeč po borbenem rekordu in nastopu Srbije v zadnjih letih je Srbija močna, a kitajske košarkarice imajo še vedno dovolj možnosti za zmago.


Čeprav je Srbija leta 2021 prvak evropskega pokala, njihov nastop v skupinskem delu olimpijskih iger v Tokiu ni tako izjemen. 


V skupinskem delu so korejske košarkarice zmagale le za 4 točke, v drugi zmagoviti tekmi pa so premagale Kanado le za 4 točke. 

Zmagovalna prednost ni očitna. Kot staro nasprotnico kitajskih košarkaric je južnokorejske košarkarice v zadnjih letih povsem zatrle.


Na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Beogradu 2020 so kitajske košarkarice premagale južnokorejske košarkarice s 100:60. 

Čeprav je njuno predstavo med seboj težko uporabiti za ugotavljanje prednosti in slabosti ekipe, a ti podatki lahko vsaj kažejo, da srbske ženske košarke niso tako grozne.


Še več, nastop kitajske košarkarske reprezentance na teh olimpijskih igrah je vsem očiten. 

Ob trenutnem stanju kitajske košarkarske reprezentance in izjemno predstavo na zadnjih dveh zaporednih tekmah imajo dovolj samozavesti, da se soočijo z izzivom s Srbijo. 


Po tej tekmi v skupini olimpijskih iger je kitajska košarkarska reprezentanca pred Srbijo v vseh pogledih, kot so zadetek, odboj, asistenca, ukradena gola, blokada ali trojka, skupni odstotek strelov in odstotek strelov za tri točke. 


Kitajske košarkarice, ki so v povprečju dosegale 82,3 točke na tekmo, so po povprečju točk precej pred Srbijo, ki je v povprečju dosegala 69 točk na tekmo.



Seveda so nekatere značilnosti Srbije dovolj, da vzbujajo budnost kitajskih košarkarskih reprezentanc. Kot ekipa s povprečno starostjo 30 let ima Srbija bogate izkušnje, prilagodljivo taktiko in dobro pritiska na celo igrišče. 


To bo preizkušnja za kitajske košarkarice, ki so v tekmovanju nekoliko manj izkušene. Anderson (igralec), ki je v povprečju dosegal 13 točk, Brooks (napadalec), ki je v povprečju dosegel 12 točk, Kragišnik (v sredini), ki je v povprečju dosegel 11,7 točke, in Vasić (mali napadalec) s povprečno 9,7 točke na tekmo, so Srbija. Glavni napadalci, ki jih ti igralci potrebujejo Kitajska ženska košarkarska reprezentanca bo ciljno usmerjena v obrambo.


V primerjavi s Srbijo, ki ima povprečno starost 30 let in povprečno višino 1,85 metra (najvišja višina je 1,95 metra), ima kitajska ženska košarkarska reprezentanca, ki ima povprečno starost 25 let in povprečno višino 1,86 metra, očitne prednosti pri udarcu, hitrosti protinapada in največji višini. 


Tako Li Yueru, ki je visok 2,0 metra, kot Han Xu, ki je visok 2,05 metra, bosta močno orožje kitajske ženske košarkarske reprezentance za premagovanje sovražnika. 


Kombinacija dveh napadalk Li Meng in Shao Ting, ki sta stabilni od začetka olimpijskih iger v Tokiu, je še vedno velika prednost kitajske košarkarske reprezentance. Kitajske košarkarice imajo v primerjavi s Srbijo, ki ji primanjkuje globine, več igralk in več izjemnih rezerv, kar bo za kitajske košarkarice dodatna prednost.



Zato je z vidika moči papirja in uspešnosti teh olimpijskih iger ta igra lahko tekma med obema. 


Kitajske košarkarice imajo priložnost premagati Srbijo. 

Ključno je, ali lahko kitajska košarkarska reprezentanca igra lahkotno? 


Izogibajte se obremenitvi z zmago na vseh treh tekmah v skupini in vnaprej pričakujte naslednjo tekmo.


Napisala Sicilija 

Whatsapp: 0086 15770844317

Wechat: 15770844317

Elektronski naslov: Sicily@siboasi.com.cn



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti