Argentinska reprezentanca, prvakinja svetovnega prvenstva, se je s posebnim letalom odpravila domov in paradirala v argentinski prestolnici, da bi proslavila

21-12-2022

Na mednarodno letališče Ezeiza v albanski prestolnici Buenos Aires je 20. ob 2. uri zjutraj priletel katarski svetovni prvak Argentina s posebnim letalom.


Za argentinsko ekipo je to že tretjič zmagala na svetovnem prvenstvu. Letališče je argentinsko ekipo sprejelo domov s pozdravom na vodnih vratih. Skupina v živo je slavila in številni oboževalci so se zbrali tukaj, da bi jih pozdravili. Messi je prvi izstopil iz letala s Herkulovim pokalom, za njim pa argentinski trener Scaloni in drugi igralci.


the Hercules Cup

20. decembra je argentinski igralec Lionel Messi (spredaj levo) pokazal Herkulov pokal, trener Scaloni (spredaj desno) pa je mahal.


Pred tem je argentinska vlada 20. razglasila za državni praznik. Tistega dne opoldne se je argentinska reprezentanca ob vzklikih, plesu in komplimentih vkrcala na odprti avtobus in se iz reprezentančne baze, približno 37 kilometrov stran od središča Buenos Airesa, podala na začetek parade zmage.


Okoli obeliska, znamenitosti v središču Buenos Airesa, se je zbralo več deset tisoč argentinskih navijačev, oblečenih v modro-bele črtaste majice in državne zastave. Nekateri tukaj čakajo že več kot 24 ur. Čeprav je do začetka prireditve minilo še nekaj časa, so že divje navijali za Messija in njegove soigralce.


Parada je skupaj trajala približno 5 ur. Ekipa je prvotno načrtovala, da se bo z avtobusom z odprto streho odpeljala s postaje do območja Obeliska v središču mesta, da bi proslavila z navijači in se nato vrnila na postajo. Ker pa je število navijačev na poti preseglo pričakovanja, je kolona težko normalno prispela v središče mesta. Zaradi varnosti se je argentinska nogometna zveza odločila predčasno končati parado. Okoli 16. ure je kolona spremenila smer vožnje, namesto nje so člani ekipe opravili helikopterski ogled. Helikopter z ekipo je večkrat obkrožil središče mesta in se vrnil do rezidenta ekipe.


Približno ob 16.20 je na postajo prispel helikopter in parada se je uradno zaključila. V tem času navijači v Buenos Airesu še vedno divje praznujejo to"epski"zmaga.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti