The Thunder ima novega vodjo, Alexander ima svetlo prihodnost in predvidoma bo postal "super velikan" s samodisciplino. Beiqing šport

16-01-2021

Čas izdaje: 01-1613: 00 "Peking Youth Daily" Športni oddelek Uradne stotine, športni talent, ustvarjalec kakovosti 


Opoldne 16. januarja po pekinškem času so Thunderji igrali doma proti Bullsom v redni sezoni NBA. Po zaostanku kar 22 točk je Thunder dosegel velik preobrat pod vodstvom 22-letnega Kanadčana. 

oprema za trening košarke

Sezona je premagala nasprotnika v navdušujočih 109 proti 107, kar je prineslo prvo domačo zmago v sezoni. Najstnik, ki je bil imenovan za zvezdnika igre, je Shay Gilges Alexander, ki je v igri dosegel 33 točk, 5 skokov in 10 podaj. Nedvomno je vodilni v tej igri, njegova osebna točkovalna sposobnost je zelo dobra, a tudi dobra serija žaljivih moštev. Aleksander ni prvič igral ključne vloge v igri. Pred samo tremi tedni je na tekmi s Hornetsi njegov srednji strel pred koncem pomagal ekipi ubiti originala. 


Rekrutiral je staro ekipo lige NBA in zmagal z 2 točkama. Ta mladenič, čigar oboževalcev ni težko zapomniti, je zrasel v vodjo in steber ekipe. Potem ko so Westbrook, Paul George in druge pomembne osebe v preteklosti odšli, ima vodstvo ekipe Thunder edinstveno vizijo. Morda so izbrali superzvezdnika lige za naslednje desetletje, navijači Thunderja pa so se veselili še enega igralca. Aleksander je diplomiral na univerzi v Kentuckyju. Na draftu NBA 2018 ga je Charlotte Hornets uvrstila na 11. mesto v prvem krogu. Nato so ga zamenjali za Los Angeles Clippers, nato pa julija 2019 v Oklahoma City Thunder. 


V osnutku tistega leta se je pojavilo veliko število novih zvezd s široko pozornostjo in velikim potencialom, na primer super center Ayton s predlogo Admirala Robinsona, potencialni vrč s tremi točkami Tre Young in sezona novincev. Dončić, nadarjeni evropski najstnik, ki tekmuje s prvim možem lige Jamesom. Tu je tudi 1,98 metra visoki točkovni stražar Gilges Alexander, ki ni očiten, a ima velike sposobnosti in superzvezdni potencial. Zaradi njegovega imena ga ni enostavno zapomniti. Predolgo je in se ujema z Antetokounmpo, "Letter Brother". 


Aleksander je bil izbran z enajstim izborom v prvem krogu osnutka leta. Je razmeroma suh in videti je neopazno. Toda od začetka vstopa v NBA je bilo veliko taborniških igralcev in trenerjev, ki so tega mladeniča pohvalili in verjeli, da ima svetlo prihodnost. Aleksandrov trener Simplis je nekoč v intervjuju pohvalil, da misli, da je ta Kanadčan največji potencial vseh igralcev, s katerimi je sodeloval. Simplis je dejal: "Aleksander je zelo profesionalen igralec, v tem trenutku je veliko boljši od drugih igralcev iste starosti. 


Vedno je posvečal veliko pozornost obvladanju nekaterih podrobnosti in delal je nekatere podrobnosti, ki sem mu jih poudarjal. Najpomembneje je, da je še zelo mlad in zelo s profesionalnostjo ve, kako skrbeti za svoje telo, in njegova prihodnost bo zelo dobra. "Na tekmi proti Timberwolvesom v lanski sezoni je Alexander dosegel triple-double z 20 točkami, 20 skoki in 10 podajami, zaradi česar so bile takrat novice v ligi NBA. 


To je bil njegov prvi triple-double, dosegel pa je tudi 20 skokov v karieri. Z 21 leti in 185 dnevi je zaradi tega triple-double rezultata postal najmlajši igralec v zgodovini lige, ki je lahko v igri dobil 20 + 20 + 10 igralcev. Le malo ljudi v zgodovini lige NBA lahko naredi takšne podatke. Že v sezoni 1993-94 je 21-letni in 259-dnevni O'Neal v odpiraču proti Knicksom dosegel 24 točk, 28 skokov in 15 blokad. 

oprema za košarkarske žoge

V sezoni 2016-17 je 21-letni in 360-dnevni Jokić igral proti Warriorsom. V igri dosegel 17 točk, 21 skokov in 12 podaj. Preostala dva, ki sta pri 21 letih dosegla takšne rezultate, sta bila Morris Stokes v sezoni 1955-56 in Dolph Skiles v sezoni 1950-51. Z drugimi besedami, pred Gilgesom Alexandrom so lahko v njegovi starosti le štirje člani lige dosegli ta rekord. Aleksander je v intervjuju dejal: "Vsak dan želim malo napredovati. Vsak dan se naučim nekaj novega. Vem, da bom težko uresničil svoje sanje, vendar nikoli nisem izgubil zaupanja vase. Pojdite ven in nekaj naredite in skrbi za moje telo. 


Navsezadnje mi samo zdravo telo lahko pomaga uresničiti sanje. Vsak dan si obdržim močno željo po zmagi in se učim vedno več. To me bo vedno bolj približevalo mojim sanjam. "Iz tega odlomka je razvidno, da je mladi Aleksander zelo samodiscipliniran igralec. Njegova izjava navijače spominja na Cristiana Ronalda v nogometu ali LeBrona Jamesa, starejšega v ligi NBA. Oba sta zgledna človeka, ki lahko "za vedno ohranjata mladost" na profesionalnem športnem prizorišču, če bo Aleksander to zmogel dobro, bo v prihodnosti dosegel tudi velike uspehe.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti