Ponos kitajskega sveta badmintona! Koliko je Lin Dan zaslužil na svojih 20 svetovnih prvenstvih?

14-05-2022

Težko pričakovani pokal Tangyou je v polnem teku. Škoda, da se je moška ekipa Guoyu ustavila med najboljših 8 na Thomasovem pokalu, kar je povzročilo veliko burnih razprav med navijači. Oboževalci, ki so spremljali prenos v živo, so vedeli, da je šlo za moške posamezno ali moške dvojice. Po eni strani je moška ekipa Guoyu izpostavila veliko težav. Kar zadeva posamezno moč, posameznikova moč res ni tako dobra kot nasprotnikova. Hkrati pa za številne posnetke ni pat pozicije. Moč igre ni dovolj, pa tudi trenerjevo poveljevanje na licu mesta je zmešnjava.


Tudi igra dvojic ne zadovolji navijačev. Velikokrat dva človeka igrata po svoje, skupinskega sodelovanja pa sploh ni. Seveda ni tako imenovane taktike. Mnogi oboževalci se posmehujejo, da je Guoyu v zatonu in gre navzdol. Nihče ne more več nositi transparenta, zaradi česar so številni oboževalci zamudili badminton v dobi Lin Dan.


Prijatelji, ki pogosto spremljajo badminton, vedo, da je Lin Dan ponos države. V svoji karieri je osvojil 20 svetovnih prvenstev. Gledanje igranja Lin Dana resnično pomiri oboževalce. Vrh Lin Dan je res super Dan, celo Li Zongwei lahko igra samo v igri. Res je težje osvojiti prvenstvo od Lin Dana kot priti do neba. Verjamem, da se številni oboževalci še vedno spominjajo Lin Danove pat pozicije z več udarci in visokokakovostne borbene žoge Lin Dana.

Lin Dan je osvojil 5 pokalov Thomasa, 6 pokalov Sudirman, 5 svetovnih prvenstev za moške posameznike ter 2 olimpijske igre in druga prvenstva. Lin Dan je osvojil kar 4000- Okoli 50 milijonov, lahko rečemo, da je postal prva oseba na svetu badmintona. Skupaj z visoko priljubljenostjo Lin Dana in komercialno vrednostjo, ki jo vodi, je Lin Dan v svoji karieri kot zagovornik zaslužil tudi 100-200 milijonov juanov.

Čeprav je incident Lin Dan in Zhao Yaqi povzročil, da je poslovna vrednost Lin Dana pozneje upadla, je napis Super Dana še vedno tam in ima še vedno močno sposobnost pritegniti denar. Hkrati sta Lin Dan in njegova žena odprla številna podjetja in ustanovila tudi nekaj stranskih podjetij, kot so arene. Brez pretiravanja rečemo, da je Lin Dan vreden Po poročilih je dosegel približno 1 milijardo in je res zelo bogat. Pred tem so številni navijači pričakovali, da bo Lin Dan prišel kot trener. Ker denar ni slab, Lin Dan verjetno ne bo prišel kot trener.

Seveda je Lin Dan lahko tako bogat zaradi svojih dosežkov v badmintonu. Mnogi igralci ne morejo osvojiti prvenstva niti enkrat v življenju. Lin Dan ga je enostavno dobiti. Zakaj je torej Lin Dan tako močan? Po eni strani je Lin Danov talent za badminton res dober, po drugi strani pa je spoznal dobrega trenerja Li Yongboja. Prijatelji, ki pogosto spremljajo badminton, vedo, da imata badminton in namizni tenis veliko bazo igralcev na Kitajskem in lahko rečemo, da je veliko dobrih sadik.

Dobra sadika ne more srečati dobrega trenerja in na koncu je težko zrasti v visoko drevo. Vzemite za primer Lin Dan. Vsi vedo, da je Lin Dan poln osebnosti. Lin Dan zasleduje Xie Xingfanga, Lin Dan pa bo Li Yongbo vedno znova vračal prvenstvo. Ni pretirano reči, da je Li Yongbo naredil Lin Dan, Lin Dan pa je postal Li Yongbojev ponos.

Šampion je prvak, vedno moraš imeti kanček volje in osebnosti. Zdaj, ko gledamo na prepoved Zhang Juna Shi Yuqija, mnogi oboževalci mislijo, da je Zhang Jun zmeden, in da moški pero porazi, nihče ne more nositi samskih. Če pogledamo državo, je v zlatu najbolj priljubljen le Shi Yuqi. Suspenzija Shi Yuqija lahko uniči kariero Shi Yuqija. Je lahko trenirati športnika?



Vsi vedo, da je incident s Shi Yuqijem in Taotian Xiandoujem imel določen negativen vpliv na Guo Yuja, toda ali je res kriv Shi Yuqi? Incident Shi Yuqi odraža tudi nacionalni problem perja. Ali ni nihče odgovoren za kulturno in vedenjsko kakovost igralcev? Ali ne bi morali igralce učiti lekcije pred tekmovanjem, da se izognemo težavam?



Kaj misliš o? 

Dobrodošli, da tukaj pustite svoje komentarje, o več se bomo pogovarjali. 


Napisala Sicilija

Whatsapp: 0086 15770844317 

Elektronski naslov: Sicily@siboasi.com.cn 

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti