Izvor razvoja badmintona

20-04-2021

Izvor razvoja badmintona

badminton training machine


Že pred dva tisoč leti se je igra, podobna badmintonu, pojavila na Kitajskem, v Indiji in drugih državah. Kitajska se imenuje Shuttlecock, Indija Pune, zahodna Evropa in druge države pa Shuttlecock. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so britanski vojaki po rekreacijski dejavnosti po večerji in počitku vrnili igro Pune, ki so se je naučili v Indiji. Po legendi je Japonska konec 14. stoletja videla šport, kjer so češnje vstavljali v čudovite badmintonske kroglice, oba pa sta uporabljala lesene deske za boj naprej in nazaj. To je prvotna oblika badmintona.


Sodobni badminton se je rodil v Angliji. Leta 1873 je bil v mestu Birmington v Glasgowshiru v Angliji grof po imenu Bowert, ki je na svojem ozemlju pripravil vrtno zabavo. Več upokojenih vojaških častnikov, ki so se vrnili iz Indije, je vsem predstavilo način udarjanja z loparjem po mreži. Ljudje so zelo zainteresirani za igro igranja žoge. Ker je ta dejavnost zelo zanimiva, je kmalu postala priljubljena na višjem družbenem področju."Badminton"(Badminton) je postalo angleško ime za badminton. Leta 1893 je 14 britanskih klubov za badminton ustanovilo Badmintonsko združenje.

badminton practice machine

V 18. stoletju se je v mestu Pune v Indiji pojavila igra, podobna današnjim dejavnostim v badmintonu. Divjačino so vtkali v kroglico z volneno nitjo, vstavili so perje, ljudje so držali lesen lopar in žogo po zraku skozi mrežo udarili sem ter tja. ne dolgo.


Badminton so v mojo državo uvedli leta 1920 in se je po osvoboditvi hitro razvijal. V sedemdesetih letih je bila ekipa moje države po badmintonu med najboljšimi ekipami na svetu.


V sedemdesetih letih je bila mednarodna badmintonska scena enakomerno razdeljena med Indonezijo in mojo državo. V osemdesetih letih se je prednost obrnila na našo državo, kar kaže na to, da je badmintonski šport moje države dosegel visoko raven na svetu. Badminton je bil naveden kot uradni dogodek na olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992, s skupno 5 tekmovanji, vključno z moškimi in ženskami v enojci, moškimi in ženskimi dvojicami in mešanimi igrami. Obstajajo tudi številne druge igre v badmintonu, kot so Thomas Cup, Uber Cup in svetovno prvenstvo v badmintonu. Razvoj Leta 1877 je bil ustanovljen britanski klub Badminton Badminton, v Veliki Britaniji pa so bila objavljena prva pravila igre badmintona.


Leta 1893 je bila v Veliki Britaniji ustanovljena prva zveza za badminton na svetu. Leta 1899 je društvo izvedlo prvo"Vsa angleška prvenstva v badmintonu", ki poteka enkrat letno in se prenaša vse do danes.


Na začetku 20. stoletja se je badminton iz Skandinavije razširil v države Commonwealtha, razširil se je v Azijo, Ameriko, Oceanijo in nazadnje v Afriko.


Leta 1934 je bila ustanovljena Mednarodna zveza za badminton s sedežem v Londonu.


Leta 1939 je Mednarodna zveza za badminton sprejela "Pravila tekmovanja v badmintonu" ki ga spoštujejo vse države članice.


V dvajsetih in štiridesetih letih se je badminton v evropskih in ameriških državah hitro razvijal, med katerimi je bila stopnja Britanije, Danske, ZDA in Kanade precej visoka. V petdesetih letih se je azijski badminton hitro razvijal, Malezija pa je osvojila dve prvenstvi v pokalu Thomas. Hkrati je indonezijska ekipa naredila novosti v tehnologiji in slogu igre ter hitro dosegla prevladujoč položaj. Po šestdesetih letih se je razvoj badmintona postopoma preselil v Azijo.

badminton machine

Maja 1981 je Mednarodna zveza za badminton dobila kitajski pravni sedež v Mednarodni federaciji za badminton, ki je odprla novo stran v zgodovini mednarodnega badmintona in vstopila v veličastno dobo, ko so kitajski igralci badmintona prevladovali po svetu.


Na olimpijskih igrah v Seulu 1988 (24.) je bil badminton uvrščen med nastopajoče, olimpijske igre v Barceloni (25.) leta 1992 kot uradni dogodek, olimpijske igre v Atlanti 1996 (26.) pa so bile mešane. Dvojno navedeno kot tekmovalni dogodek. Od takrat je badminton vstopil v novo obdobje razvoja.


Leta 2006 so bila nova pravila o badmintonu uradno uveljavljena po treh mesecih preizkusa. Tega leta je bil prvič sprejet v pokalu Tangyu.


Domači razvoj Leta 1954 se je skupina mladeničev, ki so služili domovini, vrnila na Kitajsko in prinesla napredne veščine badmintona. Hkrati se je oblikovala državna ekipa za trening. Kasneje je moja država ustanovila tudi ekipe za badminton v več večjih mestih vzdolž jugovzhodne obale, hrbtenico pa so vrnili čezmorski kitajski mladi. Pod vodstvom ideje"razbiti vraževerje, emancipirati um in hoditi po svoji poti", so povzeli kitajski igralci badmintona tako doma kot v tujini. Izkušnje in lekcije športov v badmintonu so bile razvrščene, tehnični materiali pa so razporejeni v kombinaciji z lastno športno prakso za raziskovanje in nenehno izboljševanje metod treninga. Med njimi je provincialna športna ekipa Fujian v glavnem izvajala reforme in preboje v tehničnih tehnikah, ekipa Guangdong pa je v glavnem izvajala reforme in preboje pri delu z nogami. Hkrati se opira na uspešne izkušnje namiznega tenisa moje države in skozi povzetek let izkušenj s treningi in tekmovalnimi praksami predstavi"samo-usmerjen, hitro usmerjen in žaljiv"aktivni slog igre. Kasneje, po nenehnem povzemanju in izboljševanju,"hitro, trdo, natančno in živahno"postopoma se je oblikoval tehnični slog kitajskega badmintona. Kitajski športniki so z ambicijo, da bi se povzpeli na tehnične vrhove svetovnega badmintona in osvojili slavo za državo, prevzeli nekatere napredne metode športnega treninga iz tujine, trdo študirali in trdo vadili ter zavestno izvajali"težavnost, strogost in dejanski boj". , The"tri zahteve in ena velika" politika usposabljanja za izvajanje obsežnih treningov se je raven športnih veščin še izboljšala.

badminton training machine


Vendar se moja država iz političnih razlogov takrat ni pridružila Mednarodni federaciji za badminton, zato ni sodelovala na svetovnem prvenstvu. Je pa v mednarodnih medsebojnih izmenjavah že večkrat tekmoval z močnimi svetovnimi ekipami in dosegel odlične rezultate. Hvali se kot"nekronani kralj" in "prvak prvakov" s strani številnih tujih telegrafov.


Do maja 1981 je Mednarodna zveza za badminton znova pridobila pravni sedež moje države v Mednarodni federaciji za badminton, s čimer je izpolnila dolgoletno zaželeno željo kitajskih športnikov - tekmovati na svetovnem badmintonskem prizorišču, tekmovati za svetovno prvenstvo in osvojiti slavo za država.


Julija 1981 so na 1. svetovnih igrah (Los Angeles, ZDA) kitajski športniki Chen Changjie, Sun Zhian, Yao Ximing, Liu Xia in Zhang Ailing zmagali v moškem in ženskem prvenstvu v singlu in dvojicah. Leta 1982 se je moja država prvič udeležila tekmovanja v badmintonu All England. Zhang Ailing je zmagal v samskem prvenstvu, Xu Rong in Wu Jianqiu v dvojicah, Twin Jin pa v moškem. Istega leta je kitajska ekipa sodelovala na"Pokal Toms"prvič. V zelo neugodnih razmerah 1: 3 so se prvi dan močno borili in na koncu premagali močno ekipo badmintona Indonezijo s 5: 4 za osvojitev prvenstva. Leta 1984 so v Kuala Lumpurju v Maleziji kitajske ženske ekipe v badmintonu osvojile 10. pokal Uber.


Takoj zatem so se v moji državi pojavili številni vrhunski igralci badmintona na svetu, kot so Yang Yang, Zhao Jianhua, Xiong Guobao, Li Yongbo, Tian Bingyi, Lin Ying, Wu Dixi, Li Lingwei, Han Aiping in drugi. tehnična raven badmintona moje države na svetu. Temelj vodilnega položaja na svetu je v nizu svetovnih tekmovanj za matično državo osvojil številne zlate medalje in ustvaril veličastno obdobje v zgodovini kitajskega badmintona. V devetdesetih letih je moja država z upokojitvijo številnih izjemnih športnikov, kot so Yang Yang, Zhao Jianhua in Li Lingwei, začasno doživela obdobje neuspeha. Po letih trdega dela v Indoneziji so se pojavili številni novinci, ki sta jih zastopala Adi in Wang Lianxiang. Poleg tega se je ponovno pojavila tudi Evropa,


Na olimpijskih igrah v Barceloni je badminton v moji državi zgrešil zlato medaljo. Šele leta 1995 je postopoma izstopil iz korita in osvojil"Sudirmanov pokal"prvič. Na olimpijskih igrah v Atlanti 1996 sta Ge Fei in Gu Jun zmagala v prvenstvu žensk v dvojicah in dosegla ničelni preboj na badmintonu moje države na olimpijskih igrah. Leta 1997 so kitajski športniki zmagali na"Sudirmanov pokal" spet in hkrati na svetovnem prvenstvu osvojili tri zlate medalje v samskih ženskah, dvojicah in mešanih dvojicah ter se podali na pot ponovne izgradnje svoje slave.


6. aprila 2019 je Kitajsko združenje za badminton uradno objavilo standarde ocenjevanja ravni badmintona. V tem sistemu ocenjevanja športniki na 3. in višji stopnji izvajajo tehnične standarde za športnike, ki jih je objavila državna generalna uprava za šport. Športniki od 4. do 6. stopnje se lahko udeležujejo različnih množičnih tekmovanj v badmintonu, ki jih prirejajo zveze za badminton na vseh ravneh. Ocene športnikov in 7 ocen otrok se pridobijo s sodelovanjem v preizkusih spretnosti.


Sistem točkovanja pravil igre: (1) Sprejet je sistem 21 točk, to je prvi igralec, ki je dosegel 21 točk, in 3 tekme 2 zmage. Če bo v vsakem krogu ena stran najprej dosegla 21 točk in bo vodila vsaj 2 točki, bo krog veljal za zmagovalca, sicer se igra nadaljuje; če sta strani izenačeni za 29 in ena stran vodi za 1 točko, se krog šteje za zmagovalca.


(2) V novem sistemu se vsaka žoga zadeva in razen v posebnih okoliščinah (na primer tla so mokra in žoga je zlomljena) igralci ne morejo več zahtevati prekinitve igre. Ko pa ena ekipa v vsakem krogu vodi z 11 točkami, se tekma tehnično prekine za 1 minuto, kar omogoča obema stranema, da obrišeta znoj, pijeta vodo, počivata itd.


(3) Strelec ima pravico do servisa. Če je njegov trenutni rezultat nenavaden, bo serviral z leve strani; če je trenutni rezultat izenačen, bo serviral z desne strani. V tretjem krogu ali samo v enem krogu igre, ko ena ekipa najprej doseže 11 točk, si obe ekipi izmenjata igrišča.

badminton practice machine

Lahko nas kontaktirate za nakup stroja za streljanje badmintona za vaše treninge, telefon in WhatsApp: 0086 136 6298 7261



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti