Nuggetsi so premagali Rocketse, Jokič ima 18 podaj, da se lahko ujema s Chamberlainom

29-12-2020

Nuggetsi so premagali Rocketse, Jokič ima 18 podaj, da se lahko ujema s Chamberlainom


Čas izdaje športa Beiqing: 12-2913: 47 Uradne stotine športnih oddelkov "Peking Youth Daily", športni talent, ustvarjalec kakovosti


29. decembra po pekinškem času se je redna sezona lige NBA nadaljevala ostro. V tej igri, kjer so Nuggetsi doma premagali Rakete 124 s 111, je nastopila 52 let dolga tišina ali rekord, ki je spal pol stoletja. 2,13 metra visoki center Nuggetsov Jokič "Yao Teacher" je v igri poslal kar 18 podaj in postal prvi center, ki je poslal 18 podaj v eni tekmi po Chamberlainu leta 1968. Jokić ne le primerja odlične predhodnike lige NBA, in poklical Čarovnika, je sramoval nešteto odličnih točkov pri organiziranju žaljivih točk.

stroj za žogo za košarko

Kot eden najobsežnejših centrov v aktivni ligi NBA je "Teacher About" dosegel triple-double proti Rocketsu. Če pravite, da je 19 točk in 12 skokov normalno, potem je 18 podaj uspešno poslanih za pomoč soigralcem, tovrstne organizacijske sposobnosti so neverjetne. Z drugimi besedami, polovica zaslug za neposredne ali posredne zadetke Nuggetsov v tej igri pripada Jokiču. V nasprotju s tem je 34 točk, 6 skokov in 8 podaj "velikega šefa" Rocketsa Jamesa Hardena pritlikavih. Jokić ne igra košarke, igra košarko, kar kaže na njegov izjemen talent in vrhunski količnik golfa. To je tudi 43. triple-double v Jokičevi poklicni košarkarski karieri, ki je izenačil zgodovino Nuggetsov in izenačil na 9. mesto v zgodovini NBA triple-double. Poleg tega Jokič je postal tretji igralec v zgodovini lige NBA, ki je na prvih treh tekmah sezone dosegel vsaj 70 točk, 35 skokov in 35 podaj. Prva dva sta bila: Oscar Robertson (sezona 1961-62) in Russell Westbrook (sezona 2016-17).


Rakete so se zadrževale za zmago v tej igri. Harden, ki ga v zadnjem času mučijo različne govorice o odhodu iz ekipe, je igral trdo. Tudi njegovi podatki so zelo lepi. Vendar je ekipa dosegla premalo točk in se osredotočila na eno osebo. Telo. Po drugi strani pa Nuggetsi zaradi obstoja Jokića, super celovitega točkovnega čuvaja + center, ne more le zadeti, ampak je v športnih bitkah naredil tudi 8 od 11 strelov, vključno s 3-metrskim (3 Samo en strel zunaj črte), igral je zelo učinkovito, nikoli na slepo sam in neomejen ogenj, njegova serija in organizacija pa koristi vsem soigralcem. Jokičeve osebne podaje so bile 18, skupno število podaj prvih 5 igralcev Rocketsa pa je bilo samo 20. Rocketse so Jokičevi Nuggetsi popolnoma pihali.


Ko je preverjal statistiko podaj Jokiča, je v sezoni med novinci, ko je vstopil v NBA v letih 2015-16, v povprečju dosegal 2,4 podaje na tekmo in dosegal 10 točk na tekmo. Od takrat je Jokić vsako sezono še naprej naraščal, njegova statistika, vključno s povprečnim časom igranja na tekmo, pa je naraščala. V zadnjih dveh sezonah je Jokić v povprečju dosegal okoli 20 točk na tekmo in 7 podaj na tekmo. Toda glede podaj je za centralnega igralca to že zelo dobro. Nuggets je v tej sezoni odigral le tri tekme. Jokić je v povprečju dosegal 26 točk na tekmo, njegove podaje pa so narasle na 12. Čeprav obstajajo razlogi za pomanjkanje iger, je to tudi zelo impresivno število, kar je že podatek, ki ga številni moštveni točkovni čuvaji ne morejo igrati. Z drugimi besedami, ko je bil Jokič na igrišču, so imeli Nuggetsi še enega točkovnega stražarja kot druge ekipe.


Srbska zvezda, rojena leta 1995, zagotovo lahko postane najbolj tekmovalna zvezda v ligi NBA.


Besedilo / Pekinški mladinski šport Liu Ailin


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti