Državno perje tekmovanja Deyu se je končalo z 2 zlatima in 3 srebrnimi. Chen Qingchen/Jia Yifan sta dosegla rezultat na božji ravni

14-03-2022

13. marca po pekinškem času se je v Mülheimu v Nemčiji končalo odprto prvenstvo BWF Germany Open 2022 (Super300). Kitajska reprezentanca je osvojila dve naslovi v ženskih posamičnih in ženskih dvojicah. Med njimi sta Chen Qingchen/Jia Yifan v finalu ženskih dvojic premagali bolgarski sestri Stoeva z 2:1 v 107 minutah. Potem ko sta v drugi igri izenačili 29, je zmagal nasprotnik. Končna točka igre je prišla do izenačenja. Zadnji dan sta Ou Xuanyi/Huang Yaqiong in Liu Yuchen/Ou Xuanyi zmagala v mešanih dvojicah in podprvaka v moških dvojicah.

mešane dvojice: Ou Xuanyi/Huang Yaqiong 11-21, 9-21 De Chapo/Sahiri (Tajska)


Ou Xuanyi/Huang Yaqiong, ki sta prvič zaigrala skupaj, sta v finalu mešanih dvojic izgubila z 0:2 proti 1. svetovni dvojici, Tajski Dechabo/Sasiri. Po tekmi je bil Huang Yaqiong še bolj blogan: trdo sem delal na VN Nemčije. Vsak dan si me pridno varoval za mano. Upam tudi, da nas bodo vsi spodbudili in podprli. Ne glede na to, ali gre za zmago ali poraz, vsi potrebujemo več iger, da nadaljujemo. Drug drugemu je treba dati več samozavesti in spodbude, da se zatečeta in izboljšata.


ženske posamezno: Chen Yufei 14-21, 25-27 He Bingjiao

Dva kitajska igralca Chen Yufei in He Bingjiao sta se pridružila finalu ženskega singla te postaje. To je prvič po 3 letih, odkar sta se Li Xuerui in Han Yue 2. decembra 2018 pridružili finalu ženskega samskega tekmovanja Korean Masters. Čez 3 mesece se bosta ponovno pridružili finalu ženskega samskega tekmovanja International Tour. Obe strani sta se ob koncu drugega kroga močno pomerili in si večkrat izmenjali igralne točke in dvobojne točke. V zadnji žogi sta se obe strani izoblikovali v vlečenje vrvi. He Bingjiao je bila večkrat na robu izgube točk, a je žogo uspešno rešila. Na koncu se je zanesla na vztrajno obrambo, da bi dosegla to točko. He Bingjiao je osvojil 27 točk. -25 za zapečatenje zmage.


To je prva turneja He Bingjiaoja v dveh letih in pol. Na OP Koreje je nazadnje zmagala leta 2019. V tem tekmovanju je He Bingjiao šla do konca brez izgubljene tekme in premagala svetovno prvakinjo Akane Yamaguchi, južnokorejsko zvezdnico An Seying, olimpijsko prvakinjo Chen Yufei in tajsko zvezdnico Inthanon (upokojen).


ženske dvojice: Chen Qingchen/Jia Yifan 21-16, 29-30, 21-19 Stoeva Sisters (Bolgarija)


Sestri Stoeva sta bili na OP Nemčije tokrat v odlični formi, v polfinalu pa sta tudi preobrnili in premagali kitajsko ekipo Zhang Shuxian/Zheng Yu. V tem finalu sta Chen Qingchen/Jia Yifan zmagala v prvi igri z 21-16. V drugi tekmi sta obe strani še naprej zastajali, rezultat pa je naraščal. Po pravilih prve igre v badmintonu, ko je rezultat dosegel 29, je zmagovalka tista stran, ki je dosegla še 1 točko več. Posledično je Chen Qingchen po nesreči blokiral žogo in odšel v mrežo. Sestra Stoeva Težko povleči igro v izenačenje. Prekinitev je bila še ena težka bitka in Chen Qingchen/Jia Yifan sta zmagala z 21-19.


Po igri je Chen Qingchen na družbeni platformi zapisal:"Hvala trenerju in Jia Yifan za vašo strpnost in podporo, ko stanje ni dobro. Ps: (Žoga je blokirala mrežo pri 29 proti 29, Bog ve, kako sem zlomljen.)"Jia Yifan je napisal/a:"Seveda ne bom zlahka odnehal, ne glede na vse, sestra Chen je trdo delala! Cenite vsako tekmo, ki jo imamo s tabo, daj no Fanchen."


Moški posamezno: Lakshya (Indija) 18-21, 15-21 Kunlavut (Tajska)

To je mladinski obračun po 00-ih. V moškem posamičnem polfinalu dan prej je olimpijski prvak Ansailong odigral tri tekme s sparing partnerjem Rashkyo in v izenačenju povedel s 15-8 z 20-20. 22 je izgubil tekmo in očiten je sum, da je Rashkya pustil v finale. Lakshya in Kunlavut sta stara 21 let. Lashkya zaseda 20. mesto na svetu, Kunlavut pa 12. na zadnji lestvici moških posamezno. Oba sta se pred tem pomerila 6-krat in zmagala vsak po 3 igre.


Lakshyin bočni trener je bil Južnokorejec Yoo Yong Sung, a je Kun Lavut na tej tekmi bolje odrezal in zmagal z 2:0. To je Kunlavutovo prvo odprto prvenstvo za odrasle v njegovi karieri.


Moške dvojice: Liu Yuchen/Ou Xuanyi 21-23, 21-16, 14-21 Wu Shifei/Izudin (Malezija)


Po igri je Liu Yuchen posodobil svojo osebno socialno platformo in zaključil: 

"Škoda, da mi na prvi tekmi ni uspelo zmagati z 20-18. Moja obramba in spremljanje v veznem in prednjem polju sta bila zelo slaba. To je moja vrnitev v tekmovanje z novim partnerjem. Prvi postanek, danes se nisem dobro odrezal, lahko pa bolje! O, brat je trdo delal, res si super, delajmo skupaj, da razbijemo vse dvome in da več ljudi pozna naše ime. 

Yizhan Hongtu bo sprejel vse predloge in sodbe in nato stopil naprej in trdo delal za naše sanje.


To je tudi prvič, da je Wu Shifei/Izudin zmagal na prvenstvu. Ou Xuanyi se je uvrstil v finale v mešanih dvojicah in moških dvojicah, kar je Guoyuju dalo upanje, a je bil fizični pritisk dvovrstične bitke še vedno razmeroma visok. 

Ou Xuanyi je trenutno star 28 let in njegov izjemni nastop na tem odprtem prvenstvu Nemčije je poskrbel, da je zunanji svet videl njegovo moč in potencial.


Napisala Sicilija

Elektronski naslov: sicily@siboasi.com.cn

WhatsApp: 0086 15770844317 






Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti