Prvi v dvojni zgodovini! Zhou Peng je presegel Zhu Fangyuja v 684 igrah + zbral 559 zmag. Uradne čestitke CBA

13-01-2023

13. januarja po pekinškem času je na tekmi med Shenzhenom in Šanghajem veteran Zhou Peng, ki je igral v 17. letu kariere, poskrbel za 684. tekmo v karieri in uradno presegel rekord nekdanjega soigralca 683 iger. Zhu Fangyu, legenda v Guangdongu, je ustvaril zgodovino CBA. Prvi nov rekord v zgodovini. Uradniki CBA in predstavniki moške košarke Shenzhen so izdali plakate za čestitke Zhouju Pengu.


33-letni veteran Zhou Peng je odigral svojo 684. igro na tej tekmi, s čimer je uradno presegel rekord nekdanjega soigralca Guangdong legende Zhu Fangyuja, ki je znašal 683 iger, in monopoliziral nov rekord po številu nastopov v zgodovini CBA.

V zvezi s tem je CBA uradno izdal plakat za čestitko Zhouju Pengu in v spremnem besedilu zapisal:"Stoj ob koraku, dosegel boš tisoč milj! Čestitke Zhou Pengu za 684 nastopov v Ligi CBA, s čimer je postal prvi v zgodovini!

Omeniti velja, da je Zhou Peng v svoji dosedanji CBA karieri dosegel 559 zmag in se prav tako uvrstil na prvo mesto v zgodovini CBA. Zhou Peng, ki je za 16 let zapustil Guangdong in zdaj prestopil v Shenzhen, še naprej blesti in je postal eden od zimzelenih predstavnikov CBA.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti