Objavljeno je osmino finala svetovnega prvenstva v košarki za moške do 19 let

30-10-2021


1/8 finala svetovnega prvenstva v košarki za moške do 19 let se bo končalo 8. julija ob polnoči po pekinškem času. V četrtfinale so se uvrstile Avstralija, Španija, ZDA, Senegal, Litva, Francija, Srbija in Argentina. 


Vse tri azijske ekipe, Južna Koreja, Japonska in Iran, so izpadle. Na tem svetovnem prvenstvu do 19 let so azijske ekipe znova videle razliko od svetovne in lahko celo rečemo, da so ostale dlje.



Na odru svetovnega prvenstva do 19 let se je azijska reprezentanca nazadnje prebila v četrtfinale, nazaj v leto 2013. Takrat sta Zhou Qi in Zhao Jiwei izbrala Kitajsko do 19 let za preboj v četrtfinale in končno končala na sedmem mestu. 


Na zadnjih treh svetovnih prvenstvih do 19 let je bila azijska reprezentanca velika vojska, nepremagljiva in premagana od evropskih in ameriških ekip. To svetovno prvenstvo do 19 let se je končalo v 1/8 finala, skupni rezultat azijskih ekip pa je bil 1 zmaga in 11 porazov. Samo Iran je zmagal na eni tekmi, v kvalifikacijah pa je premagal Portoriko z 81-68. Japonska je s petimi mešanimi nogometaši pokazala določeno mero tekmovalnosti. 


Srbski moški košarkarski reprezentanci so v 1/8 finala povzročili velike nevšečnosti in izgubili s 86:89. Južna Koreja je zelo velika, izgublja vse 4 tekme, v povprečju 57, 5 točk na tekmo. Na prvi tekmi proti Franciji je Južna Koreja izgubila 69 točk z 48-117. 


V 1/8 finala proti ZDA je Južna Koreja dosegla 72 točk 60-132. Iran je v 1/8 finala premagala Litva in izgubila 43 točk s 53-96. Glede na celotno moč azijske ekipe spodnja uvrstitev morda še vedno ne bo mogla preprečiti prelivanja krvi.



Prvotno je nacionalna mladinska košarkarska reprezentanca lahko sodelovala na svetovnem prvenstvu U19 2021, vendar so se odločili, da igro opustijo. Razlog, ki ga najdemo na uradni spletni strani, je epidemija pljučnice, vendar se jasno vidi, da gre za boljše državne igre. 


Predstavljajte si, da če se je nacionalna mladinska košarkarska reprezentanca umaknila s svetovnega prvenstva do 19 let zaradi epidemije pljučnice, zakaj kitajska moška košarkarska reprezentanca ni odstopila od azijskih predtekmovanj in olimpijskega poraza? 


Moram priznati, da je umik mladinske košarkarske reprezentance s svetovnega prvenstva do 19 let res rahla poteza, ki porablja dragoceno priložnost za trening. Poleg tega je v preteklih treh svetovnih prvenstvih do 19 let mladinska košarkarska reprezentanca izpustila eno tekmo, obe sodelujoči tekmi pa sta se v glavnem odrezali slabo. 


Na svetovnem prvenstvu do 19 let 2015 se je nacionalna mladinska moška košarkarska reprezentanca uvrstila na drugo mesto. Na svetovnem prvenstvu U19 2017 se nacionalna mladinska moška košarkarska reprezentanca ni mogla uvrstiti na tekmo. Na svetovnem prvenstvu 2019 se je mladinska moška košarkarska reprezentanca uvrstila na zadnje mesto. 


V starostnih skupinah 02 in 03 ima nacionalna mladinska moška košarkarska reprezentanca veliko zelo nadarjenih nogometašev, kot so Zeng Fanbo, Yu Jiahao in Sun Haoqin. Upa jih zunanji svet. Tudi ko ljubitelji nogometa upajo, da bo mladinska košarkarska reprezentanca na svetovnem prvenstvu do 19 let pokazala svoje talente in dosegla odlične rezultate, morajo igro opustiti, kar je res škoda.



Morda tudi, če se bo mladinska košarkarska reprezentanca udeležila svetovnega prvenstva do 19 let, jo bodo evropske in ameriške reprezentance neizogibno razstrelile, a če se želi razvijati, je neizogibna zloraba.


 Poleg tega so pravila same igre svetovnega pokala do 19 let, da se ekipi Premier League omogoči trening. Kvalifikacije ne nadomeščajo ekipe, obstajajo pa tudi kvalifikacijske igre. Na ta način je vsaka ekipa odigrala 7 iger, iger je veliko, vrednost vadbe pa je zelo velika. 


Če se kitajska moška košarkarska reprezentanca želi razvijati in postati manj drugačna od sveta, morajo ne le odrasle ekipe igrati več z nosilci, ampak je enaka tudi mladinska reprezentanca. Omeniti velja, da so se na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih do 19 let afriške ekipe uvrstile v četrtfinale. Na prejšnjih svetovnih prvenstvih do 19 let se je Mali uvrstil tudi v finale, okrepil Združene države Amerike in na koncu končal na drugem mestu. 


Na tem svetovnem prvenstvu do 19 let se je Senegal prvič v zgodovini uvrstil v četrtfinale. Afriška košarkarska igra se je hitro razvijala, azijska košarka pa je nedvomno postala dno svetovne košarkarske igre. Sodeč po trenutni fazi se razmer revščine in šibkosti v Aziji kratkoročno ne da spremeniti. Za kitajsko košarkarsko igro, če lahko celo opustiš igro, potem o razvoju ni mogoče govoriti.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti