Prvič zmaga klubski ešalon! Moška košarkarska mladinska ekipa Qingdao je zmagala na državnem prvenstvu U17

20-11-2021

V moškem košarkarskem finalu U17 2021, 4. junija, 

Qingdao Guoxin Haitian Youth Team je premagala srednjo šolo Tsinghua 89-78 in osvojila državno prvenstvo U17. To je tudi prvič, da je klubski ešalon zmagal, odkar je košarka v Qingdau postala profesionalna. Državni prvak!



V današnjem finalu se soočajo s tekmeci, kot je Tsinghua High School, fantje mladinske ekipe, 

pod vodstvom trenerske ekipe, umirjeno in dobro nastopili ter osvojili končno zmago.

Po tekmi, ki je osvojila prvenstvo, Glavni trener Xu Changsuo je dejal, da je to neločljivo od trdega dela igralcev in klubske ekipe. 

Prav tako bi se rad zahvalil skupini Guoxin za močno podporo razvoju in vzpostavitvi sistema usposabljanja mladih v zadnjih letih. Pokažite pesti in naredite dosežke.



Kar zadeva statistiko, je Ma Junjie nadaljeval s svojim izjemnim nastopom, 

prispeval najvišjih 25 točk ekipe, dosegel 3 od 5 trojk in bil nagrajen z najkoristnejšim igralcem MVP; 


Yang Hansen je dosegel 24 točk in 12 skokov in je bil znova najboljši obrambni igralec; 

igralec temnih konj Zhang Zhaoning je prispeval 15 točk. 6 skokov; 


Ma Zhixuan, Zhang Xiaoyan, Song Wenhao in Liu Tianyi so vsi pomembno prispevali na obeh straneh napada in obrambe; glavni strelec Zhang Kedi je nasprotnikove ključne igralce celo označil za prekršek. 


Državna košarkarska tekma do 17 let je najvišja stopnja tekmovanja na Kitajskem za to starostno skupino, hkrati pa je tudi velika preizkušnja ravni treniranosti košarkarske mladine po vsej državi. 


Letošnje tekmovanje bo razdeljeno na dve etapi: 

predtekmovanja in državnega finala. Skupno je sodelovalo 48 ekip. To je prvič, da je mladinska ekipa Qingdao Guoxin Haitija sodelovala v nacionalni ligi U17 od ustanovitve ekipe.



S timskim delom in trdim delom je Qingdao Guoxin Haitian Youth Team vstopila v zadnjo fazo s prvim mestom v diviziji Dandong. 

Po preteku mnogih stopenj so končno osvojili državno prvenstvo U17 in številne razveseljive osebne nagrade. 


V pripravljalnem obdobju, po vsakodnevnem visoko intenzivni vadbi, morajo vsi člani ekipe opraviti tudi poseben trening moči in osebno tehnični trening. Ne bojijo se trdega stila dela. 


S skupnimi močmi vsega trenerskega štaba in klubske varnostne ekipe so osvojili prvenstvo in ustvarili klubsko mladino. Zgodovinski preboj v treningu.



Mladinska ekipa je prihodnost in upanje profesionalne ekipe. 

Šele ko mladinski trening goji več izjemnih rezervnih sil, lahko zagotovi stalen tok vitalnosti in vitalnosti za prvo ekipo. Celoten trening mladinskega ešalona Haitijskega košarkarskega kluba Qingdao Guoxin se postopoma izboljšuje korak za korakom. 

Skupina Guoxin sledi zakonu razvoja profesionalnega športa v kombinaciji z zakoni tržnega gospodarstva in veliko vlaga v razvoj sistema treninga mladih košarkarskih klubov. 

Prvič, odpira kanale za pridobivanje rezervnih talentov in jih postopoma vzpostavlja. sistem usposabljanja košarkarskih talentov Qingdao; 

drugič, najeti kitajskega mladinskega košarkarskega botra trenerja Xuja Changsuoa, da razvije kariero mladinskega treninga; 

tretjič, oblikovati načrt razvoja sistema usposabljanja za mlade, znanstveno in trajnostno razviti sistem usposabljanja talentov za košarko na otoku in se zavezati k ustvarjanju košarkarskega Qingdaoa, košarkarskega športnega ekosistema Qingdao. 


Prizadevanja se bodo obrestovala. Sedanji haitijski košarkarski klub Qingdao Guoxin je v bistvu dokončal vzpostavitev tristopenjskega sistema usposabljanja mladih, nabor talentov mladinske ekipe pa postaja vse bolj bogat. 

Med njimi je 10 igralcev nad 2,1 metra, nenehno se pojavljajo mladi talenti, ki krepijo moč ekipe. V tej sezoni so Gao Shiao, Hong Zhonghua, Zhang Yang in drugi mladi igralci spremljali prvo ekipo, ki je sodelovala v profesionalni ligi CBA, in se dobro odrezala.


Klub posveča pozornost združevanju strokovnega usposabljanja in družbene promocije, 

v celoti izkorišča moč profesionalne ekipe kluba in aktivno promovira košarkarski vadbeni tabor Guoxin Little Eagle, tako da ima več otrok možnost prejemati visoko raven košarkarskega vodenja in usposabljanja ter omogočiti otrokom vstop na moške košarkarske treninge CBA Qingdao baze, občutite vzdušje strokovnega treninga in imate pogoste tesne stike s profesionalnimi ekipami in mladinskimi ekipami, da lahko resnično začutijo čar in zabavo tega športa, hkrati pa razširite izbor talentov, da bi odkrili več Qingdaoa od tega.


Napisala Sicilija 

Elektronski naslov: Sicily@siboasi.com.cn

Whatsapp: 0086 15770844317

Kliknite tukaj za vstop v račun Linkedin

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti