Kitajska moška košarkarska reprezentanca prepleza pot na olimpijske igre v Parizu! Smej se do mile volje, ta vod smrti ne bo nikoli obupal

11-05-2022


Kitajska moška košarkarska reprezentanca še nikoli v zgodovini ni bila pod večjim pritiskom kot v tem obdobju.


Kitajska moška košarkarska reprezentanca je po porazu na svetovnem prvenstvu 2019 in olimpijskih igrah 2021 prvič po 37 letih izpustila olimpijske igre. Za razliko od drugih držav so olimpijske igre v očeh Kitajcev najpomembnejše tekmovanje. Tovrstna teža je nepopisna in neprimerljiva.


Zato, ko gledate druge, kako izvajajo svoje tokijske izlete pred očmi celega sveta, kot dolgoletnega hegemona v Aziji in kitajske moške košarkarske reprezentance, ki je trikrat dosegla osem najboljših na svetu, pa tudi kitajskih navijačev, ki ljubijo košarka, zamuditi olimpijske igre je nedvomno izredno srce parajoče.


Olimpijske igre v Tokiu so minile, kmalu bodo olimpijske igre v Parizu. Čeprav niso optimistični, je to priložnost, da se kitajska moška košarkarska reprezentanca ponovno vrne na olimpijske igre in vnese samozavest vsem kitajskim navijačem. Kitajska moška košarkarska reprezentanca je v zadnjih dveh letih izgubila breme in napredovala v kritikah. Izboljšala je sposobnost lokalnih igralcev z reformo CBA, ustanovila ustrezne nacionalne organizacije za nadzor razvoja in izgradnje reprezentance ter vzpostavila različne standarde za izbor reprezentančnih talentov. Izziv Pariza je, da bodo dali vse, ne glede na ceno, da izpolnijo to združeno nalogo.


Kakšne izzive mora torej prestati kitajska moška košarkarska reprezentanca, če se želi uvrstiti na olimpijske igre v Parizu? Katera ključna vozlišča morajo biti varna? Kako verjetno je, da bo uspelo? Spodaj vam bom dal podroben uvod.


Treba je opozoriti, da je s prestrukturiranjem FIBA ​​(FIBA) leta 2015 kvota kitajske moške košarkarske reprezentance za olimpijske igre prešla naravnost s prejšnjih azijskih prvenstev (zdaj se imenuje azijski pokal) do zmage na azijskem prvenstvu v svetovnem pokalu. . Dobri rezultati (brez Avstralije in Nove Zelandije), vloga azijskega pokala je samo usposabljanje vojakov in pridobivanje točk.


Kitajska moška košarkarska reprezentanca se zato za uvrstitev na olimpijske igre ne more osredotočati le na Azijo kot v preteklosti, njeni nasprotniki pa niso le azijske države. Moramo biti najboljša azijska ekipa na svetovnem prvenstvu 2023.


Na svetovnem prvenstvu 2019 je Kitajska izpadla z 1 zmago in 2 porazoma v skupinskem delu. V kvalifikacijah je imela Kitajska 1 zmago in 1 poraz, skupni rekord pa je bil 2 zmagi in 3 porazi - enako kot Iran, vendar je imel Iran majhno prednost 17 točk. Kitajska je na 23. mestu, Kitajska pa žal pade na 24. mesto, nato je Iran postal najboljša ekipa v Aziji in tako dobi edino vstopnico za olimpijske igre.


Kitajska moška košarkarska reprezentanca je nato na olimpijskih kvalifikacijskih igrah izgubila proti Kanadi in Grčiji in tako popolnoma izpustila olimpijske igre v Tokiu.


Olimpijske kvalifikacije sestavljajo 4 skupine po 24 ekip, sestavljene iz 16 ekip, ki se niso uvrstile na svetovno prvenstvo in 8 ekip, ki se niso udeležile svetovnega pokala (štiri celine, po dve ekipi z vsake celine). Ekipa se mora za prvo mesto v svoji skupini pomeriti z močnimi ekipami iz Evrope in Združenih držav - ta težava je nekajkrat višja kot pri skupinskem delu svetovnega pokala!


Zato mora kitajska moška košarkarska reprezentanca trdo delati, da bi osvojila več zmag na svetovnem prvenstvu 2023. Ne glede na to, ali se lahko uvrsti v skupino ali ne, mora postati vsaj najboljša ekipa v Aziji.


Iztekalo se je prvo letošnje okno kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Kitajska je zmagala na obeh tekmah proti Japonski in se trenutno pripravlja na drugo okno kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Kitajska moška košarkarska reprezentanca se je letos uvrstila v skupino B z Avstralijo, Kitajskim Tajpejem in Japonsko v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. V naslednjo fazo tekmovanja so se uvrstile najboljše 3 ekipe od 4 ekip. Glede na stanje v skupini je kitajska moška košarkarska reprezentanca lahko uvrščena na drugo ali tretje mesto. Položaj, pritisk napredovanja ni velik.


Če v razburjenju izgubite od pokrajinske ekipe, bodo razmere zelo slabe. Mislim, da ne bi smelo biti tako šibko, kajne?


V drugi fazi je ostalo še 6 polfinalnih skupin (4 v Evropi in 2 v ostalih divizijah). V drugi fazi igre bo vsaka ekipa odigrala dvojno dvoboj doma in v gosteh s tremi ekipami, ki se niso srečale v prvi fazi. Na koncu druge stopnje je razvrstitev odvisna od skupnega števila točk. Mesta za svetovno prvenstvo, ki jih FIBA ​​dodeli azijsko-pacifiški regiji (Azija + Avstralija + Nova Zelandija), je 7.


Ker so tri azijske države, Japonska, Indonezija in Filipini, gostiteljice, in glede na slabo moč Indonezije, je FIBA ​​jasno dala vedeti, da bosta Japonska in Filipini neposredno dobili 2 mesti, medtem ko mora Indonezija biti med najboljših osem na svetovnem prvenstvu. kvalifikacije, da ga dobijo. V azijsko-pacifiški regiji je ostalo le še 5 ali 4 mesta.


In Avstralija si bo kot novi gospodar azijsko-pacifiške regije nedvomno vnaprej rezervirala 1 mesto, tako da so možnosti za Kitajsko 3 proti 4, se pravi z vidika tradicionalnega azijskega ozemlja, kitajskega moškega košarkarska reprezentanca napredovala na 4 v kvalifikacijah. Ne bi smel biti problem biti močan, zato udeležba kitajske moške košarkarske reprezentance na svetovnem prvenstvu ne bo veliko presenečenje.


Potem mi vsi sledijo in rinejo naprej, kako se lahko kitajska moška košarkarska reprezentanca uvrsti v kvalifikacije za svetovno prvenstvo? Odgovor je 16 najboljših ekip v azijsko-pacifiški regiji na lestvici FIBA.



Kitajska moška košarkarska reprezentanca je od danes na 29. mestu na svetu (30. v Južni Koreji) s 359,2 točkami in na 4. mestu v Aziji. Je možno, da se Kitajska niti ne uvrsti v kvalifikacije za svetovno prvenstvo? Brez te možnosti kitajska moška košarkarska reprezentanca ni kitajska moška nogometna reprezentanca, moška košarkarska reprezentanca pa je še vedno prevladujoči igralec v Aziji, ne glede na to, kako slaba je.


Poleg tega je treba povedati, da se mora kitajska moška košarkarska reprezentanca udeleževati mednarodnih tekmovanj nad medcelinskim nivojem, nenehno povečevati točke in izboljševati svetovno uvrstitev, da bi zagotovila boljšo selekcijo kitajske moške košarkarske reprezentance v azijsko in svetovno prvenstvo. Seveda imajo točke velik vpliv na razvrščanje v azijskem pokalu. Če je Kitajska peta v Aziji, je Kitajska morda v isti skupini kot Avstralija na azijskem pokalu.


Vendar je vpliv na svetovno prvenstvo razmeroma majhen. Skupine dirk za svetovni pokal so enakomerno razporejene v vsako skupino glede na vsako prestavo. Kitajska se ne more izogniti dejanski močni ekipi, poleg tega pa bo v isti skupini kot šibka ekipa.


Torej, zdaj bi morala biti jasna pot do promocije kitajske moške košarkarske reprezentance. Točke FIBA ​​ostajajo najboljših 16 v Aziji za uvrstitev v kvalifikacije za svetovno prvenstvo, najboljših 4 v azijsko-pacifiški regiji po repasažu kvalifikacij za svetovno prvenstvo (če je najboljših osem, morate upoštevati rezultate Japonske, Indonezije in Filipini), najboljši rezultati v Aziji na dirki svetovnega pokala (če ne najboljši v Aziji) Če imaš dober rezultat, lahko igraš samo na olimpijskih igrah in se poteguješ za prvo mesto v skupini!)



Za to pot lahko rečemo, da je zelo težka, tako kot neuspeh kitajske moške košarkarske reprezentance leta 2019. Pravi nasprotniki kitajske moške košarkarske reprezentance so močne azijske ekipe, kot sta Iran in Japonska, a nasprotniki tekmovanja so iz Evropa, ZDA in Afrika. Današnja kitajska moška košarkarska reprezentanca je torej kot eskadar smrti. Ve, da je pot pred nami polna vzponov in padcev, vendar se še vedno najbolje pripravlja. Vsak sposoben igralec ima močno željo po boju za državo in želi postati član reprezentance. član.


Lahko se jim norčuješ kolikor hočeš, itak, kar vidim, je upanje, Du in moški košarkarski fantje niso to, kar so bili pred nekaj leti, vredni so se veseliti! Čeprav ne leti v Pariz, čeprav se plazi počasi kot polž, je videz trdega dela vedno vreden spoštovanja. To nima nobene zveze z uspehom ali neuspehom!



Daj no, kitajska moška košarkarska reprezentanca!





Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti