Teniška ljubezen

20-03-2021

Ko je zaljubljen, je tenis sladek skupni jezik dveh ljudi. Po poroki je tenis veselje družine.

teniški stroj

Ko je bil zaljubljen, je imel fant rad tenis, in da bi bil v koraku z njim, je začel tudi vaditi.


Po poroki je zaposlen v službi in vedno manj časa igra z žogo in si lahko vzame čas za telovadbo. Včasih bom ljubosumen in rekel kislo: "Ugotovil sem, da imaš malega ljubimca, to je tenis!"


Kmalu po rojstvu sina je na igrišču začel teniško razsvetljenje. Ob poslušanju zvoka udarca žoge, gledanju rumeno-zelenega furbola sem in tja so se odrasli znojili na igrišču, moški pa je obupno brcal noge v vozičku. Gotovo mora biti željan hoditi, teči in se igrati z očetom.


Ko je otrok odraščal, je oče postal njegov osebni teniški trener, jaz pa njihova kraljica, ki je delila veselje do družinskih športov.


Da bi otroku omogočil sistematičen trening, sem ga vpisala na teniški tečaj v klubu nedaleč od doma. Ko se je sin učil igrati, se je tudi mama »spremljevalnega razreda« nevede naučila veliko osnovnega znanja. . Vsa moja družina obožuje šport. Namiznega tenisa sem se naučil, ko sem bil študent, pred nekaj leti pa sem treniral tudi roke. Od namiznega tenisa do tenisa se lahko učim hitreje.


Tenis, začetna stopnja je predvsem nekaj enoličnih ponavljajočih se vaj. Večkrat smo vadili osnovne gibe, kot so nihanje, lomljenje korakov in trening moči. Sina je sprva precej zanimalo, a vsakič, ko je bila lekcija iste vsebine, je igral otroško voljo. Moje srce je enako njemu, ampak da bi motiviral sina, vztrajam, da ga vsak dan povlečem k skupnim vajam, 100 zamahov, 50 zlomljenih korakov, 50 metrov tek naprej in nazaj ... Zelo dolgočasno, zelo dolgočasno, in zelo utrujen, toda, da bi vzpostavili dober model vloge, ugriznite kroglo in se je držite. "Tisoče ponavljajočih se vaj so predpogoj za dober tenis." Od nekdaj sem sebe in sina spodbujal k tisočkrat ponovljenim monotonim vajam. Poleg fizične moči moram prenašati tudi veliko duševno utrujenost.


Teniška tekma je kot popolna glasba. Na teniškem igrišču je, ko začneš igro, kot bi igral celotno glasbo. Na začetku sta obe strani igrali previdno in se preizkušali. Vrtljiva gred je delala tri ali dve oskubljeni struni, ritem je bil počasen in razpoloženje pomirjujoče; Po rutini, tesnem boju, med seboj so žaljive in obrambne, kombinirajo se majhne kroglice, ravne črte, diagonalne črte, različne rutine, velike kroglice in majhne kroglice padejo na žadni krožnik, ritem je hiter, težko ločljiv; a izčrpan, fizično ozko grlo, obe strani Gor in dol, ritem je spet počasen, z malo oklevanja; ko se igra bliža koncu, naj ohranja visokokakovostno zadnjico pod močnim pritiskom? Ali pa je popolnoma uničen? Navdušenje je oživelo, kot bi srebrna steklenica počila v vodo, vrvica pa je v vaših rokah. Popolna igra preizkuša fizično moč, a tudi miselnost. Prekomerno šumenje ali plahost bosta povzročila duševno neravnovesje. Samo z nadzorovanjem miselnosti lahko godala dobro igramo.


"Spletna" ljubezen je odvisnost. Tenis je v igri z žogo znan kot "heroin". Ko ga enkrat dobite, boste zasvojeni.


Zaradi tenisa smo zmagovali in osvajali prvenstva; izgubili smo, na igrišču smo potočili solze, telovadili, se naučili bontona, oblikovali "veliko srce", spoznali različne prijatelje, obogatili naše ljubiteljsko življenje in spoznali veliko teniških zvezd, v prostem času sem se naučil več teniških veščin, nekaj prijatelji so se zbrali na klepetu in se zabavali


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti