teniška-zgodovina-morate-vedeti-5-igralcev-ki-zmagali-najvišje-dvojice-prvenstvo-v-zgodovini

13-04-2021

tennis machine

Dvojčka Bryan sta najuspešnejši par dvojic v zgodovini. Po zmagi na prvenstvu Wimbledona leta 2013 so kot običajno slavili z udarci v prsi. V preteklosti so dvojice in mešane dvojice pritegnile veliko manj množice kot posamezniki, bonusi pa so bili veliko manjši kot posamezniki. To pa še ne pomeni, da je dvojica šport, ki ga lahko igrajo samo tisti, ki ne morejo uspeti na začetku singla, ampak da dvojice veljajo za nazaj. Na splošno velja, da lahko dvojice igrajo le tisti igralci, ki so dosegli vrh ali v 30-ih letih, in to stališče ni splošno sprejeto. Odprto prvenstvo ZDA je bilo prvi Grand Slam, ki je leta 1881 gostil turnir za moške dvojice, sledil pa mu je Wimbledon leta 1884. Z leti sta konkurenca in zanimanje za dvojice v porastu, tako kot posamične tekme, čeprav počasneje. Danes imamo igralce v dvajsetih letih, ki so se obrnili na dvojice in poskušali v tem načinu graditi svoj uspeh. Naša razprava govori o 5 igralcih, ki so zmagali na največ prvenstvih v dvojicah v zgodovini.


5 Tom Hrast

tennis equipment

Vzdevek "Leteči Nizozemec"Tom Oker je prvi teniški zvezdnik na Nizozemskem. Teniško kariero je vzpostavil za 13 let od leta 1968 do 1981. Oaker je odličen teniški igralec. Dobro se obnesejo tako v načinu posameznikov kot dvojic. Od leta 1968 do 1974 se je Okell, ki se je 7 zaporednih let uvrstil na prvih 10 lestvic samskih, najslabše uvrstil v polfinale na 4 singlih Grand Slam turnirjev. V konkurenci dvojic je dosegel več uspeha, zlasti na OP Francije 1973 in OP ZDA 1976, osvojil je 2 naslova dvojic Grand Slam. Bil je prvi Nizozemec, ki je leta 1969 osvojil naslov v dvojicah. Oaker je skupaj osvojil 78 naslovov v dvojicah. Ta rekord je trajal 24 let, dokler ga leta 2005 ni podrl.


4 John McEnroe

tennis training equipment

Alumni Stanforda John McEnroe je gospodinjsko ime v tenisu. V poznih sedemdesetih in osemdesetih letih se je McEnroe razglasil za enega najbolj znanih teniških igralcev. Večina ljudi McEnroeja povezuje z njegovo posamezno tekmo in čudovito tekmo nasprotnika Bjorna Borga. Le malokdo pa se zaveda, da je McEnroe pravzaprav eden najmočnejših igralcev dvojic vseh časov. McEnroe je znan po svojih prefinjenih načinih in skupno je osvojil 78 naslovov v dvojicah. Na odprtem turnirju je bil edini igralec na 1. mestu na svetu v samskih in dvojicah. McEnroe je bil najboljši odboj na tej tekmi. Z ameriškim igralcem Petrom Flemingom je v 9 dvojicah Grand Slam osvojil 7 prvenstev. McEnroe je zmagal na 155 prvenstvih ATP (77 posamezno in 78 dvojic), kar je najvišje med moškimi v odprti dobi.


4 Todd Woodbridge

tennis machine

Rekord Toma Oakerja, ki je osvojil največ naslovov v dvojicah, je trajal 24 let, sčasoma pa ga je presegel Avstralec Todd Woodbridge leta 2005. Todd Woodbridge in avstralski Mark Woodforde sta bila najuspešnejša kombinacija dvojic v devetdesetih letih. Woodbridge je na prvenstvu v Wimbledonu osvojil rekordnih 9 naslovov v dvojicah. Njegov zadnji rekord 83 naslovov dvojic vključuje 16 naslovov dvojic Grand Slam, od tega 11 Mark Woodford in 5 Jonas Bjorkman.


3 Daniel Nestor

tennis equipment

Pred kratkim upokojena teniška legenda Daniel Nestor (Daniel Nestor) je najmočnejši kanadski teniški igralec. Nestorjeva kariera je od leta 1991 do 2018 trajala 28 let, v tem času pa je osvojil 1062 zmag. Nestor je osvojil impresivnih 91 naslovov v dvojicah. Najpomembnejši med njimi so 8 naslovov Grand Slam posamično, olimpijska zlata medalja, ki jo je Sebastian Laru osvojil na olimpijskih igrah 2000 v Sydneyju, in 5 pokalov v finalu ATP. Nestor je prvi igralec v teniški zgodovini, ki je v svoji karieri osvojil Grand Slam in Masters, finale ATP ob koncu leta in olimpijske zlate medalje.


2 Bob Bryan

tennis training equipment

Servis Boba Bryana, levičarja dvojčkov Bryan, je nedvomno najboljši servis v dvoboju dvojic. Na univerzi Stanford je Bob postal prva oseba, ki je končala"Trojna krona"posameznih, dvojic in ekipnih prvenstev NCAA. Bob je osvojil 116 naslovov v dvojicah (16 naslovov v dvojicah Grand Slam, 2 manj kot Mike). Vendar ima Bob sedem naslovov v mešanih dvojicah, Mike pa le štiri.


1 Mike Bryan

tennis machine

Mike Bryan v nasprotju s svojim bratom Bobom ne služi veliko. Ampak on ima izjemen plenilski nagon, da to nadomesti in ta nagon mu pride prav. Zaradi tega je eden najboljših volejev na tekmah dvojic. Bryan je osvojil 16 naslovov Grand Slam in je edini igralec dvojic, ki je osvojil vsaj 1000 Grand Slamov. Ta dva igralca dvojic sta edina igralca dvojic, ki sta osvojila Grand Slamove, devet naslovov ATP Masters 1000, finale ATP in zlate olimpijske medalje. Bob se je poškodoval sredi leta 2018, kar je pomenilo, da je moral Mike prvič sodelovati z drugim partnerjem na Grand Slam tekmi. Mike in Jack Sock sta vzpostavila zelo uspešno partnerstvo. V letu 2018 so osvojili 5 naslovov, med njimi 2 naslova Grand Slam. Zato je Mike osvojil 5 naslovov v dvojicah več kot Bob, trenutno pa jih ima 121.


Stroj za streljanje teniške žogice bi vam lahko pomagal pri vadbi ali kot trener, da vas usposobi, če vas zanima, se obrnite na nas: telefon in whatsapp: 0086 136 6298 7261

tennis equipment

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti