Osebni trener Sun Xingmina je bombardiral Korejsko nogometno zvezo!

08-12-2022

Objavljen je nedavni seznam osmerice finalistov svetovnega prvenstva. Reprezentanca Južne Koreje, ki je bila pred tem luč Azije, je žal izločila Brazilija in na koncu izgubila priložnost za preboj v zgodovino in doseganje boljših rezultatov.

Kljub temu, da je bila južnokorejska ekipa tokrat izločena, če se ozremo nazaj na celoten proces, lahko ugotovimo, da je južnokorejski ekipi uspelo preobrniti porazne kvalifikacije Portugalske in se končno kvalificirati za kvalifikacije, njihova življenja pa so visela na nitki, prepoznali pa so ga tudi številni oboževalci. Oboževalci so Južno Korejo celo poimenovali Luč Azije. Za korejsko nogometno zvezo, vključno s korejsko ekipo, so bili deležni preveč aplavza, celo južnokorejski predsednik jih je po vrnitvi domov po tekmi povabil na večerjo.


Lahko rečemo, da je za južnokorejsko ekipo ta pot na svetovno prvenstvo res dosegla velik uspeh.


Toda prav pred kratkim je osebni trener Sun Xingmina v okoliščinah pohval z vsega sveta neposredno bombardiral sebično vedenje Korejske nogometne zveze in z njimi povezanih učiteljev rehabilitacije na tem svetovnem prvenstvu na družbeni platformi. Sodeč po tokratnih razkritjih, bo korejska nogometna zveza v prihodnje morda deležna še več kritik in obtožb.

Glede na novico, ki jo je osebni trener Sun Xingmina objavil na družbeni platformi, so poudarili, da je za to svetovno prvenstvo Sun Xingmin plačal rehabilitacijo svojih soigralcev skozi celotno svetovno prvenstvo, vključno z rehabilitacijskim treningom po tekmi. Ker tokrat Korejska nogometna zveza ni organizirala ustreznih rehabilitacijskih učiteljev skozi celoten proces in je tem igralcem zagotovila prostore za rehabilitacijo, da bi lahko izvajali rehabilitacijski trening. Tokrat, čeprav je Korejska nogometna zveza posredovala seznam petih rehabilitantov, po podatkih, ki so jih razkrili njihovi osebni trenerji, ti ljudje sploh niso igrali, svojim soigralcem pa nikoli niso pomagali.


Zato je Sun Xingmin moral plačati iz lastnega žepa, da bi svojim soigralcem omogočil hitro okrevanje po tekmi. Najprej je za te igralce najel velik odprt prostor v lokalnem hotelu za rehabilitacijo. Po drugi strani pa je plačal tudi dva svoja osebna trenerja, ki sta ekipo spremljala skozi tekmo in takoj po tekmi opravila povezano rehabilitacijo. Sodeč po fotografijah, ki jih je njegov osebni trener objavil na družbenih platformah, morata zaradi intenzivnosti dela te dni dva človeka opraviti delo več kot ducata članov ekipe, obe pa imata roki deformirane zaradi žuljev.


Ni čudno, da sta ta dva osebna trenerja tako nezadovoljna. Čeprav imajo denar Sun Xingmina, kot član Južne Koreje vidijo, da je njihova nogometna zveza tako neaktivna in to osebje samo jemlje denar in ne naredi ničesar. Res je nekakšen občutek sovraštva. Korejska nogometna zveza je tokrat res nezanesljiva.


Moram reči, da Sun Xingminu tokrat res ni bilo lahko. Takrat je Sun Xingmin po porazu v skupinski tekmi nekoč utrpel veliko internetnih eksplozij na družbenih platformah, vendar je vsako tekmo igral trdo s poškodbami in celo plačal iz svojega žepa, da je rešil toliko težav ekipe. Na koncu je moral prevzeti krivdo in obtožiti. S tako veliko prtljago je Sun Xingmin res usmiljen. Upam, da bodo vsi navijači razumeli težave, ki so za njimi. Po drugi strani pa se bojim, da bo Korejska nogometna zveza tokrat morala razmisliti o tem.

Naslednje, če bodo korejski mediji razkrili ta incident ali celo če se bo njegov vpliv povečal, bo Korejska nogometna zveza morda morala vstati in se opravičiti. V skladu s slogom korejske nogometne zveze je ocenjeno, da če hoče nadaljnji azijski nogomet iti dlje, je pot še dolga.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti