Enojedrni izžene najmočnejšega Messija! Končna 2-sekundna operacija 697 golov je presegla Ronalda in postavila rekord

02-02-2023

Netease Sports je 2. februarja poročal:


V bitki proti Montpellierju Neymar zaradi poškodbe ni mogel igrati, Mbappe pa je bil predčasno zamenjan po zgrešenih zaporednih enajstmetrovkah. V NMM Trident je Messi popeljal ekipo do zmage na enojedrni način. V primeru zagotavljanja velikega števila posesti je Messijeva predstava vedno vredna zaupanja. Argentinec je po Whoscoredu dosegel rekordnih 8,7 točke, prav tako pa je neposredno dosegel drugi zadetek ekipe, zaradi katerega je tekma izgubila napetost.

lionel messi

Messi je s petimi goli v veliki ligi prehitel Ronalda


Iz podatkov je razvidno, kako pomembno vlogo je odigral Messi v tej kampanji. Zaradi odsotnosti Neymarja in Verrattija je moral Messi prevzeti veliko odgovornost organizacije in preboja. Mbappejev zgodnji odhod pa je povzročil, da je moral Messi prevzeti veliko odgovornost udarca enajstmetrovke. Messi se je v tej akciji dotaknil žoge kar 105 žog, v povprečju pa več kot 1 dotik na minuto. Messiju je uspelo 64 od 79 podaj, vključno z dvema ključnima podajama. Messi se je 4-krat prebil in 2-krat uspel. Zadel je 9 strelov in 3 strele na gol ter sam dosegel gol.

Ko se položaj igra vedno dlje, je Messi pogosto tisti, ki pošlje smrtonosno neposredno podajo. V tej kampanji je Messi poslal dve podaji z eno roko za Ashrafa in Ekitika, a sta bila na žalost postavljena v ofsajd z majhno razliko. A pri golu Messija je odigral vlogo, da gre naprej brez žoge. Neposredna podaja Fabiana Luiza je bila izjemno ostra, Messi pa je izpred malega kazenskega prostora na sredini izbil vratarja. Messi zmede vratarja s finto, preden zlahka zadene z levico.


Messi je v dosedanjih 23 nastopih v različnih klubskih tekmovanjih te sezone dosegel 14 golov in 14-krat asistiral, neposredno pa je sodeloval pri 28 zadetkih. Messi je v svoji karieri v Parizu dosegel skupno 20 tekem, Paris pa ima 18 zmag in 2 remija, da ostaja neporažen.


Ta zadetek je 697. Messijev gol v petih velikih ligah. Ronalda je premagal za 1 gol. Messi je na 835 tekmah dosegel 697 golov, v povprečju pa 1 gol vsakih 98 minut. Ronaldo je na 918 tekmah dosegel 696 golov, v povprečju pa 1 gol vsakih 109 minut. Kar zadeva rezultatsko učinkovitost, je Messi že dolgo pred Ronaldom. Danes je Messi po številu golov prehitel tudi Portugalca, ki je odšel po zlato v Zahodno Azijo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti