Shematski diagram košarkarskih začetnikov in kraljevih udarcev ter močnih udarcev v ravni črti

11-08-2022

Zaradi številnih prijateljev, ki so v zadnjem času svetovali o tehnologiji v Zhihu, je največ težav v razumevanju in uporabi nekaterih osnovnih tehnologij, ki so podobne tistim, ki sem jih pričakoval prej. Zato sem si prejšnji teden vzel čas in naredil nekaj slik našega SHOTNBA. Diagram zastreljanjeteorija je primerna za vas, da kasneje bolje razumete pravi pomen članka.


To vključuje podrobne značilnosti in uporabo žog z mehko in trdo roko, kot tudi primere diagramov premočrtne sile, kot tudi značilnosti in položaje ramenske sile ter analizo amplitude bočnih udarcev.


Najprej poglejte prvo sliko:


To je shematski diagram značilnosti udarca sile na desno ramo. Zaradi natančnosti sem te v bistvu absolutno pozitivne posnetke izločil iz več deset tisoč slik. Med njimi je Jordanovega najtežje najti, saj je Jordanov Pred veliko večino strelov so branilci, številni streli pa so rezervni skakalci, ki jih ni mogoče prešteti. Pogled od spredaj na Jordanov odprti položaj je preredek, čas pa je treba zajeti v trenutku pred začetkom sile, kar je še bolj redko.


Kot je prikazano na zgornji sliki, se sistem napajanja na desni rami nanaša na delovanje nastreljanjeko je obrnjena naprej. Desna roka, zlasti zapestje, ni na sredini glave, ampak na strani, kjer se nahaja desna rama. Ali blizu desne strani čela.


Tega položaja ne najdemo na podlagi videza, ampak vsi starejši košarkarji, še posebej vrhunski zvezdniki, ki študirajostreljanje, so na podlagi nenehnega testiranja in streljanja našli najprimernejši položaj v ravni črti, začenši z začetne točke zgornje slike. Vidimo lahko, da je desna podlaket vseh igralcev navpična ali zelo blizu navpične, tako da se kasneje lahko oblikuje popolna ravna linija.


Na zgornji sliki, ker imajo Curry, Jordan in drugi zelo velik stranski odnos, položaj na desni rami ni posebej nezaslišan, toda v zgodnji ligi NBA jestreljanjena desni rami je bila čista čelna vaja. , kot je prikazano na naslednji sliki:



Na zgornji sliki lahko jasno vidimo, da je desno zapestje Derona Williamsa v središču žoge, desno zapestje pa na zunanji strani celotne glave. To je čista točka pozitivne sile. Zato zgodajstreljanjepraksa pravzaprav na splošno temelji na tem dejanju za osnovno usposabljanje in Jordan je enak in zgodnje Jordanovo streljanje je v bistvu pozitivno.


Poglej drugo sliko:


Točka streljanja z nizkim komolcem je že dolgo osrednji koncept naše mreže košarkarskih vadnic SHOTNBA. Do območja približno 15 stopinj nad ramo. Sila streljanja v tem razponu, metoda in občutek sile sta v bistvu enaka in ima naravo potisnega strela. Če je komolec višji, bo sila udarca postala še en občutek metanja.


Od Jordanovega obdobja in še prej so Larry Bird, kot je prikazano na zgornji sliki, pravzaprav vsi imeli osnovo nizkih komolcev, kasneje pa je Jordan, po letu 1995, njegova telesna pripravljenost začela nekoliko upadati, le da se je izboljšala. En strel v višini komolcev za več spomladanskih kapic.


In ko se je streljanje razvilo na to raven, obstajajo metode streljanja z ultra nizkimi komolci, kot sta Curry in Trae Young. Za višino tega komolca lahko rečemo, da je najnižja meja nizkega komolca, kar je enakovredno Popolnoma se je odrekel višini točke moči in svojo energijo osredotočil na varčevanje z naporom in zadetek udarca.


Streljanje z nizkimi komolci je bolj ugodno za streljanje z visokim lokom navzgor in je dobro za celotno težišče telesa, medtem ko je streljanje z visokimi komolci nagnjeno k težavam, kot je trd pas.


Poglejmo tretjo sliko:


Veščine nabiranja za mehke in trde roke. Pravzaprav so me v SHOTNBA vmešali in razložili to tehnologijo, vključno s številnimi forumi, vendar namenoma nisem ustvaril neodvisnega članka.


Med mehkimi in trdimi rokami ni velike razlike v načinu vodenja žoge. Glavna razlika med njima je v lastnostih same mehke roke. Mehka roka mora sprostiti zapestje, da postane sama dlan bolj sproščena in mehka, da se bolje prilega žogi. Več, ne bo zastonj.


S silo trde roke se bo pet prstov počutilo bolj odprtih, ko pa je palec navzven, imajo tudi drugi štirje prsti občutek, da so enakomerno odprti, tako da bo pri igri z žogo pet prstov bolj enakomerno razprto, ne namerno. Pojdite močneje s prstom.


Kot je prikazano na zgornji sliki, ne glede na to, ali gre za mehko roko ali trdo roko, je pri držanju žoge desna roka ravno postavljena, desno zapestje pa je na sredini dlani, neposredno pod žogo. Po strelu pet prstov še vedno tvori relativno čist in simetričen lok ali vodoravno črto, kot je prikazano na zgornji sliki.


Pred strelom je desna roka skoraj vzporedna s tlemi, to je do te mere, da je zapestje maksimalno iztegnjeno, nato pa bo po strelu pet prstov desne roke čutiti blizu navpičnih tal, kot je prikazano na zgornja slika.


Poglej naslednjo sliko:


Bočno streljanje se nanaša na frontalni način streljanja z relativno veliko bočno rotacijo telesa. Sila je v bistvu enaka kot pri običajnih čelnih strelih.


Bočno streljanje je pogosto igralčevo streljanje po dolgotrajnem treningu, racionalnost in spretnost se postopoma izboljšujeta, dosega bolj udoben razpon telesa bočno, tako da je njegova linija moči boljša in bolj gladka.


Kot je prikazano na zgornji sliki, so Durantove noge na črti prostih metov presegle 50-stopinjski razpon bočne rotacije, kar je zelo redko pri prostih metih NBA.


Jordanovo streljanje in Curryjevo streljanje je pogosto bolj v zgornji kot spodnji del telesa vstran. Ta tehnika se je v glavnem razvila iz tehnike polnega boka. Če vadite neposredno, je pogosto težko najti spretnosti in preprosto vaditi napake. .


Poglejmo zadnjo sliko:


Teorija premočrtne sile, ta teorija, ki sem jo najprej predlagal, je bila predstavljena v članku o strelski trilogiji na začetku SHOTNBA, in je tudi osrednji koncept našega celotnega sistema streljanja.


Sila ravne črte, vključno z zgornjim delom telesa, zlasti ravno linijo desne roke, in pomožno linijo celega telesa. Med njimi je najbolj kritična ravna linija desne roke. Tako kot tisto, kar smo že razložili o Jordanovi moči, lahko Jordan strelja brez navpičnega vzleta, brez poldolžinskega skoka ali celo s ponovnim prilagajanjem točke moči po skoku v zrak, nato pa gre naravnost na strel, in je še vedno stabilno.


Moč streljanja v pravo črto je tehnika, ki jo obvladajo vrhunski igralci lige NBA. Čeprav se je pod vodstvom Birda in Jordana že pojavila skupina igralcev, ki so obvladali to tehniko, je ta tehnika tudi v ligi NBA še daleč. Še zdaleč ni razširjeno.


Kot je prikazano na zgornji sliki, na podlagi točke moči na desni rami pustite desno roko naravnost ob strani desne rame, da izstrelite žogo, namesto da razmišljate v smeri sredine črte pogled, tako da dovolite, da vaša moč poda žogo. Zelo ravna sila lahko na koncu povzroči, da gre košarkarska žoga naravnost in naravnost proti obroču.


Med njimi sta poleg celotne premice desne roke nepogrešljiva dela premočrtnega sistema premic tudi premica petih prstov desne roke in sila forehand forehand. Ko lahko dosežete raven desne roke na zgornji sliki, lahko pogosto začutite občutek, kot je takrat rekel Jordan:"V mojih očeh je košara velika kot morje."


Napisala Sicilija 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti