Glede vprašanja Nike je nogometna zveza končno spregovorila ...

27-03-2021


Potem ko so številne zabavne zvezde zapored izdale izjave, v katerih napovedujejo prekinitev sodelovanja s sorodnimi blagovnimi znamkami v incidentu "Xinjiang Cotton", je začela delovati tudi kitajska nogometna zveza, ki je dolgoletno sodelovala z Nikeom. Po poročilih domačih medijev je kitajska nogometna zveza že pred tem na internih sestankih izrazila obsodbo zaradi sorodnih blagovnih znamk in dejala, da si bo pridržala pravico do nadaljnje obravnave povezanih pogodb.


Nogometna zveza je dejala, da imajo trenutno kitajski nacionalni moški in ženski nogomet ter vse kitajske superlige dolgoročni sporazum o sodelovanju z blagovno znamko, toda ko se dotakne splošnega stanja nacionalnega dostojanstva in narodne enotnosti, ni več prostora za obvoz. Razume se, da sta nogometna zveza in pripravljalna ekipa profesionalne lige pozorno spremljali incident "Xinjiang Cotton" in nujno sklicali interni sestanek, da bi obsodili Nikeovo napačno vedenje v ionu bombažnih surovin. Glede kršitve znamke, ne glede na to, ali gre za kitajsko nogometno zvezo ali pripravljalno skupino profesionalne lige, si bo pridržala pravico do nadaljnje obravnave pogodbe z Nikeom.

stroj za žogo za nogomet

Napis: Najnovejše fotografije treningov Shenhua nimajo sledi znamke. Uradna podoba


Poleg nogometne zveze in profesionalne lige so svoje stališče z akcijami izrazile tudi kitajske superligaške ekipe, ki so se prvotno na novo sezono pripravljale s pripadajočo opremo blagovne znamke. Na fotografijah treningov, ki so bile nedavno objavljene na uradnem Weibu ekip Shenhua in Haigang, so bili izbrisani logotip znamke in drugi elementi.


Razume se, da kitajska superliga in znamka ter pogodba potečejo leta 2029, sporazumi o sodelovanju in sporazumi o sodelovanju z nacionalnimi blagovnimi znamkami na različnih ravneh pa bodo podpisani do konca leta 2026. Vendar pa se bo od incidenta z bombažem tudi nogometna zveza in sodelujoče ekipe v ligi so bile pod velikim pritiskom. Z dolgim ​​dogovorom so želeli zgraditi obojestransko korist za vse strani in pomagati kitajskemu nogometu, a se je na koncu obrnilo.


V zadnjih dneh so druge domače in tuje blagovne znamke na kitajsko nogometno zvezo oddale nove prijave za sodelovanje, a še vedno ni znano, ali bosta nacionalna nogometna reprezentanca in kitajske superligaške ekipe zamenjale sponzorje opreme.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti