Portugalska 2-0 Urugvaj, 2 zaporedni zmagi za napredovanje en krog pred rokom! Dvakrat je zadel B Fei, aktiven je bil Ronaldo

29-11-2022

Portugalska se je 29. novembra po pekinškem času ob 3. uri zjutraj pomerila z Urugvajem v drugem krogu skupine H svetovnega prvenstva. Obeti za napredovanje Portugalske so zelo dobri in če zmagate, lahko napredujete predčasno. Omeniti velja, da je Portugalsko na zadnjem svetovnem prvenstvu izločil Urugvaj. V zadnjem krogu je Cristiano Ronaldo igral dobro. Ekipa je s težavo premagala Gano s 3:2 in dosegla 3 točke. Urugvaj je v prvem krogu remiziral z Južno Korejo, Nunes in Suarez pa priložnosti nista izkoristila. V tem dvoboju je bil Suarez v pripravljenosti, Cavani pa je skupaj z Nunesom začel tekmo.

V 2. minuti se je Oliveira soočil z žogo in streljal z osnovne črte. V 3. minuti je Ronaldo žogo s prsmi udaril v kazenski prostor, Carvalho pa je zadel vratnico in odletel ven. V 7. minuti je B Fei poskusil s strelom od zunaj in zgrešil izid. V 15. minuti je Felix sprejel predložek, zadetek pa je z spodnje črte zapretil Jimenez. V 17. minuti je Ronaldo izvedel prosti strel, s spodnje črte pa je odbil zid. V 28. minuti je Cancelo podal nazaj, Neves je izbral podajo v kazenski prostor, Ronaldo je žogo z glavo poslal v sredino, žogo pa je vratar odvzel. V 31. minuti je Bentancur z enkratnim prebojem poskrbel za en sam meč, ki ga je rešil Diogo Costa. V 34. minuti je Felix z žogo zadel vratnico in bil odbit s spodnje črte. V 39. minuti je Ronaldo streljal iz majhnega kota, nasprotnikova vratarja pa je ubranila. Ekipi v prvem polčasu nista uspeli, rezultat pa je bil 0:0. Portugalska ima 70 % posesti žoge, a ne more doseči zadetka.

Spet menjava strani, v drugem polčasu je v 52. Minuti Felix zgrešil cilj. Valverde je podal v kazenski prostor, a ga je Costa odvzel. V 54. minuti je Portugalska podala večkrat, B Fei je izbral podajo v kazenski prostor, Ronaldo je visoko skočil pred vrata in se potegoval za vrh, žoga je prišla v mrežo, 1:0, Portugalska je vzela žogo. svinec. FIFA je na začetku uradno označila gol Ronalda, a ga je kasneje spremenila v gol B Feija.


V 71. minuti sta bila oba zamenjana Cavani in Nunes, s klopi pa sta vstopila Suarez in Gomez. V 74. minuti je Gomez z jeznim strelom zadel vratnico! V 77. minuti je Urugvaj izvedel prosti strel, Suarez pa je z levico zgrešil osnovno črto. V 78. minuti je Gomez podal, Costa pa mu je žogo odvzel. V 81. minuti je bil zamenjan Ronaldo. V 89. minuti je B Fei streljal nizko, Jimenez pa je med drsenjem prekršil žogo z roko. Sodnik je opravil VAR in potrdil enajstmetrovko! V 93. minuti je B Fee izvajal enajstmetrovko in zanesljivo zadel za 2:0! Portugalska je povišala prednost, strani pa od takrat nista več prepisali izida. Na koncu je Portugalska zmagala z 2:0 in napredovala en krog pred nizom dveh zmag.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti