Poraz s Hrvaško po enajstmetrovkah, Brazilija brez polfinala svetovnega prvenstva

10-12-2022

Prvi četrtfinale svetovnega prvenstva v Katarju, Hrvaška 5-3 Brazilija.


Obe strani sta v 120 minutah remizirali z 1:1, Hrvaška s 4:2, Brazilija v streljanju enajstmetrovk, in Plaid Army je napredoval v polfinale!

V 47. minuti je priložnost pred golom Brazilije pogumno rešil Livakovič. V 54. minuti je Risa Lisson v kazenskem prostoru naravnost podal do Neymarja. Slednji je streljal iz majhnega kota v kazenskem prostoru, Livakovič pa je z nogami odbil. V 66. minuti je Paqueta streljal v enajstmetrovko, pravočasno pa je znova odbil Livaković. V 76. minuti je Neymar sprejel žogo in streljal iz enajstmetrovke, Livaković pa je pravočasno napadel in žogo odbil z spodnje črte.

V 102. minuti sodniškega dodatka je Hrvaška krenila v protinapad, Brozović pa je streljal visoko. V 105. minuti je brazilska ekipa odlično sodelovala v ospredju. Neymar se je znebil vratarja in zabil žogo. V 116. minuti je Hrvaška krenila v napad, Petković, ki je vstopil s klopi, je v kazenskem prostoru sprejel podajo Oršića in zadel. V 120 minutah sta se strani izenačili z 1:1.

Pri streljanju enajstmetrovk je brazilskemu Rodrigu ubranil Livakovič, Marquinhos pa je zadel vratnico in izskočil. Hrvaška je na koncu v streljanju enajstmetrovk premagala Brazilijo s 4:2, Plaid Army pa se je uvrstil v polfinale.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti