Odpri črna vrata! 0-2! Padel gostitelj svetovnega prvenstva, rodile so se 3 velike sramote, trener jezen + težko se je uvrstiti

21-11-2022

Začela se je uvodna tekma svetovnega prvenstva 2022, gostitelj Katar pa je doma slavil z 0:2. Leta 1992 je gostiteljica svetovnega prvenstva igrala proti moški nogometni reprezentanci Ekvadorja. Po tekmi na celotnem igrišču je katarska ekipa prvič naletela na odprtino. Katar se je četrtič pomeril z Ekvadorjem in izgubil največ. Katar je ob tem doživel prvi poraz v petih tekmah na tem mundialu in postavil rekord treh ponižanj. Katarski selektor je jezno zamajel z roko, ko je videl poraz svoje ekipe!


Za organizacijo tega svetovnega prvenstva Katarju ne manjka denarja, saj je porabil do 220 milijard ameriških dolarjev. Z vidika naložb pripisuje katarska ekipa svetovnemu prvenstvu velik pomen. Zato bo ta azijska sila zagotovo dala vse od sebe za prvo tekmo. Če se ozremo nazaj v zgodovino, od leta 1930, v 92-letni zgodovini, gostitelj svetovnega prvenstva še nikoli ni izgubil na uvodni tekmi. Zato je Katar dejansko pod velikim pritiskom. Seveda ekipa Ekvadorja nikakor ni šibka ekipa. Na lestvici FIFA je ta ekipa na 44. mestu, kar je višje od 50. mesta ekipe Katarja. Poleg tega je Ekvador neporažen na 7 zaporednih tekmah, medtem ko je Katar neporažen na 5 tekmah. zmaga. Zato obstaja razlog za domnevo, da gre za tesno konkurenco.

Katar je prvič nastopil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 1977, zdaj, 45 let pozneje, pa je ekipa končno nastopila na svetovnem prvenstvu kot gostiteljica, pravzaprav si želi zadeti zgodovinski uvodni gol na svoji uvodni tekmi in si priboriti zgodovinsko prvo zmago.

V igri sta bili aktivni obe strani. V 2. minuti in 43 sekundah tekme je Valencia zadela pred golom. Potem je divje praznoval in pokleknil k molitvi. Vendar je italijanski sodnik razveljavil zadetek, ker je bil podan VAR Prompt, sodnik je nazadnje najprej ugotovil ofsajd. Čeprav je bil gol odpihnjen, je bila ofenziva gostujoče ekipe zelo ostra. Valencia je v 16. minuti, ko je izkoristila težko prigarano enajstmetrovko, čez noč zadela enajstmetrovko in ekipi pomagala do vodstva. V tem primeru pride prvo mesto Katarja na svetovnem prvenstvu A cilj.

V tekmi, ki je sledila, so bili Katarci nekoliko nervozni in se niso izkazali po pričakovanjih. V 31. minuti je gostitelj ponovno prepustil žogo. Katar ni uspel učinkovito zadržati tekmečevih predložkov s krila. Valencia je s strelom z glavo v kazenskem prostoru dosegla zadetek. druge stopnje. Rezultat je prišel na 2-0. Začetek ekvadorske ekipe je bil zelo sanjski. Kamera se je obrnila proti tribunam. Številni navijači domačega moštva so pokazali razočaranje, navijači Katarja pa so si naravnost zakrili obraze in niso zdržali nadaljevati spremljanja tekme.

V 60. minuti tekme se je Preciado poškodoval in padel po tleh. Moštveni zdravnik je prišel, da ga oskrbi. Igralci so prišli na stranski tir in tekma se je nadaljevala. Katarci so bili nekoliko zaskrbljeni, navijači pa so ga izžvižgali. V 62. minuti je Katar dobil priložnost in z leve strani posredoval na gol. Ofenzivni igralec je žogo poslal z glavo, a je žal žoga zgrešena.


V 73. minuti je reprezentanca Ekvadorja izvedla prosti strel z leve strani, žogo izbila na gol, obrambni igralec pa je izbil žogo. Dve minuti kasneje je Afif streljal od daleč izven kazenskega prostora, a je bil previsoko. Na koncu je ekipa Katarja izgubila z rezultatom 0:2 in kvalifikacije so bile prekinjene!


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti