Neymarjev gol je Brazilijo izločil iz Južne Koreje s 4:1 in se uvrstil v četrtfinale

06-12-2022

Zgodaj zjutraj 6. decembra po pekinškem času se je na stadionu Qatar 974 začela tekma 1/8 finala svetovnega prvenstva med Brazilijo in Južno Korejo. Tako je brazilska reprezentanca v prvem polčasu dosegla 4 zadetke, na koncu pa premagala južnokorejsko reprezentanco s 4:1 in brez težav napredovala med najboljših 8. V naslednji tekmi se bo za mesto v polfinalu pomerila s Hrvaško. finale.


Na tej tekmi sta se po poškodbi vrnila Neymar, ki se je poškodoval v prvem krogu, in glavni levi bočni branilec Danilo, medtem ko je glavni zvezdnik južnokorejske ekipe Sun Xingmin še naprej igral z masko. Kot rezultat, le v 6 minutah igre je brazilska ekipa zadela. Neymar je žogo prenesel na zadnjo točko v sredini, neoznačeni Vinicius pa je žogo zadel. Štiri minute pozneje je Zheng Yourong v enajstmetrovki brcnil Richarlisona, Brazilija je priigrala enajstmetrovko, Neymar pa je dosegel svoj prvi gol na tem svetovnem prvenstvu in popravil izid na 2:0. Ta zadetek je povečal tudi Neymarjevo skupno število osebnih golov na svetovnem prvenstvu na 7, takoj za Ronaldom, Messijem, Mbappejem in Mullerjem med aktivnimi igralci.


Zadetki brazilske ekipe se niso ustavili. V 29. minuti je Rishali potisnil vratnico in dosegel svoj tretji gol na tem svetovnem prvenstvu. V 36. minuti je Paqueta z voleja zadel in izid prepisal na 4:0. Zaostala južnokorejska ekipa se ni predala. V 75. minuti je Bai Shenghao, ki je vstopil s klopi, izven kazenskega prostora odigral čudovit svetovni val in spremenil izid na 1:4.


Na koncu je brazilska ekipa premagala južnokorejsko ekipo s 4-1 in uspešno napredovala med najboljših 8. Po tekmi so brazilski igralci skupaj izobesili transparent v podporo"kralj žoge"Pele na stadionu. Trenutno se Baileyjevo zdravstveno stanje slabša in je hospitaliziran na zdravljenju. Brazilski igralci upajo, da bodo s to metodo molili zanj in mu zaželeli čimprejšnje okrevanje.




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti