Nadal je pometel 18-letno zvezdo in zlahka napredoval, kitajski teniški zlati cvet je izgubil z 1 na 12

06-05-2021

6. maja po pekinškem času se je nadaljeval madridski teniški turnir Masters. V četrtfinalu posamezno pri ženskah je prva ena sveta Batty premagala Kvitovo in na glinastih igriščih osvojila 15 zaporednih zmag in se znova prebila v polfinale. Preostali trije polfinali so pripadli Bardozi, Pavlyuchenkovi, Sabalenki. V četrtfinalu dvojic dvojic so bile Kitajke Jinhua Xu Yifan / Zhang Shuai poražene z 1-6, 0-6. V moški posamični dvorani je Nadal v svojem prvencu izgubil le 3 tekme in dokaj lepo zmagal.

tennis machine

Težišče tega igralnega dne je očitno Batty proti Kvitovi, kar je neposreden dialog med prvo nosilko in trikratnim prvakom. Posledično je bil Batty boljši ali boljši na terenu. Premagala je 9. nosilko in prvakico Grand Slam-a Kvitovo s 6: 1, 3: 6, 6: 3. V tej sezoni je desetkrat igrala proti svetovni lestvici. Najboljših 20 igralcev še naprej zmaguje. Poleg tega je Batty na glinastem igrišču dosegla 15 zaporednih zmag in v tej sezoni četrto četrtino turnirja za samske ženske dosegla četrto četrtino.

tennis equipment

Barty bo v polfinalu igral proti Bardozi. Slednji je nastopil z wild cardom, a je šel do konca. V četrtfinalu je s 6-4 in 7-5 premagal 8. nosilca Benčića in s tem postal prvi v zgodovini turnirja. Štiri najboljše španske igralke. V drugih igrah je Pavlyuchenkova z 2: 0 odpravila Mukhovo in se v polfinalu pomerila s Sabalenko. Pred kratkim izjemna Sabalenka je prvi niz dobila s 6: 1, Mertensovo upokojitveno darilo pa je prejela, ko je v drugem nizu vodil s 4: 0 in neposredno napredoval.

tennis training equipment

V dvojicah žensk je 7. nosilka Xu Yifan / Zhang Shuai upirala le 49 minut in izgubila proti 2. nosilki Kregickovi / Sinjakovi 1-6, 0-6. Kitajka Jinhua se pri ženskah posamezno ni dobro odrezala. Upal sem, da bodo te igralke lahko rešile obraz v dvojicah žensk. Vendar sta Xu Yifan / Zhang Shuai izgubila z 1-12. Razlika je prevelika.

tennis machine

V moški konkurenci posamezno je Nadal uvedel svoj prvenec in hitro pometel z Alcarazom s 6: 1, 6: 2. Slednji je ravno na dan tekme praznoval svoj 18. rojstni dan. Nadal je tudi njegov idol. Končalo se je s katastrofalnim porazom, a to je tudi dobro darilo za rojstni dan. Verjamem, da bo ta mladenič s potencialom še bolj napredoval. Nadal se bo v tretjem krogu pomeril z zmagovalcem med Sino in Poplinom.

tennis equipment

V drugih igrah je Zverev premagal Keija Nishikorija s 6: 3, 6: 2. Medvedev je najprej izgubil niz in v preobratu premagal Verkino s 4: 6, 6: 4, 6: 2 in v tej sezoni osvojil svojo prvo zmago na igrišču. Otroški konj Avstralije Karatsev je z 2-6, 6-4, 6-1 izločil 7. nosilca Schwartzmana in se prebil v tretji krog. Nadal, Medvedev in drugi vrhunski igralci na splošno ohranjajo dobro konkurenčno stanje, medtem ko temni konj Australian Open Karatsev postaja vse bolj stabilen in bo morda na tej postaji spet igral vlogo temnega konja!


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti