Messi je zgrešil! Argentina je premagala Poljsko z 2:0 in se uvrstila v osmino finala

01-12-2022

Ob 3. uri zjutraj 1. decembra po pekinškem času je bila na stadionu 974 tekma med Poljsko in Argentino v skupini C svetovnega prvenstva v Katarju. Z goloma McAllisterja in Alvareza je Argentina premagala Poljsko z 2:0, zbrala 6 točk iz dveh zmag in enega poraza ter se uvrstila na prvo mesto v skupini, Poljska pa je napredovala na drugo mesto v skupini.


Argentina je prilagodila začetno postavo. V ospredje je prišel Alvarez, začela sta Messi in Di Maria. Vezistu so bili partnerji McAllister, Enzo Fernandez in DePaul. Branilci Acuna in Horta Mendy, Romero in Molina tvorijo zadnjo četverico, Damian Martinez pa ščiti vrata.


Poljska je prav tako prilagodila svojo začetno enajsterico, Swiederski in Lewandowski pa sta partnerja kot dvojna napadalca. Zelinski vodi sredino s Szczesnyjem v golu.


Na začetku tekme tempo na obeh straneh ni bil hiter. V 7. minuti se je Messi znebil žoge v ospredju in zaključil nizek strel. Szczesny je padel na tla in objel žogo.

V 10. minuti je Messi driblal žogo s poti branilca in streljal iz majhnega kota, ki ga je iz spodnje črte ubranil Szczesny. V 16. minuti je Messi dolgo podal iz sredine, Acuña pa je dobil žogo in se znebil branilca ter zgrešil gol.


Argentina je trdno nadzorovala ritem, Poljska pa se je v nevarnosti zanašala predvsem na udarce z niza in kota. V 27. minuti je Argentina izvedla prodor s krila in podajo žogo v obrnjenem trikotniku. Potem ko je Alvarez sledil s strelom in bil blokiran, je Acuna sledil z volejem in zdrsnil mimo. V 29. minuti je Poljska podala žogo naprej, Swiederski pa je sledil vratnici in je ni uspel zagrabiti.


V 35. minuti je argentinski vezist napredoval, McAllister je podal mimo, Alvarez je po prejetju žoge vdrl v kazenski prostor in streljal neposredno, žogo je odbil Szczesny, Messi je z glavo nadaljeval in naletel na Szczesnyja. Po trčenju je sodnik presodil, da je Szczesny storil prekršek po pregledu VAR, argentinsko moštvo pa je dobilo enajstmetrovko.

Enajstmetrovko je izvedel Messi, pred vrati pa je stal Szczesny. Po sodnikovem žvižgu je Messi pritekel in streljal, Szczesny je iztegnil roko, da bi obranil enajstmetrovko, rezultat pa je še vedno ostal 0:0. Szczesny je še drugič na svetovnem prvenstvu ubranil enajstmetrovko.


Nato sta Alvarez in Dima zaključila zaporedna strela, oba pa je ubranil Szczesny. V prvem polčasu se je odlično odrezal Szczesny, ki je ubranil 7 strelov Argentine in dodal enajstmetrovko. Obe strani sta se izenačili z 0:0.


Na začetku drugega polčasa je poljska ekipa opravila menjave, na odru pa sta se pojavila Skurahi in Kaminski, ki sta nameravala okrepiti svoje ofenzivne sposobnosti na strani.


V 46. minuti je argentinska ekipa podala žogo s strani. Di Maria in Molina sta podajala neprekinjeno. Molina je podal iz spodnje črte. Vrata. Argentina je dosegla strelovit gol in Poljsko povedla z 1:0.


Po preoblikovanju rezultata je poljska ekipa še vedno iskala načine za napad na višino. V 49. minuti so Poljaki izvajali prosti strel, Glick pa je žogo z glavo poslal rahlo mimo vrat. V 58. minuti je argentinska ekipa opravila menjavo, zamenjala sta Di Maria in Acuna, igrala pa sta Paredes in Tagliafico.


V 60. minuti je Messi dolgo podal in žogo preusmeril do Tagliafica, ki je v akcijo poslal s krila. Tagliafico je podal, McAllister pa je zadržal strel in ga ubranil Szczesny. V 63. minuti je Poljska naredila napako pri podaji v zaledje. Po ukradeni žogi je Messi napredoval z žogo.


V 67. minuti je po zaporednih stranskih podajah Argentine po prodoru Enza Fernandeza do žoge prišel Alvarez, ki se je otresel obrambe in nato streljal v daljši kot. Čeprav se je Szczesny dotaknil žoge, je žoga vseeno zletela v mrežo. Argentina 2:0 Poljska, rezultat razširjen.


Argentina je nadaljevala z napadom, Enzo Fernandez je prestopil enajstmetrovko, Messi je nadaljeval s porivom, blokiral pa ga je Szczesny. Poljska ekipa je nadaljevala z menjavami, Bereshinskega je zamenjal Janejczyk. V 72. minuti je Messi dobil žogo in podal. Potem ko je Alvarez žogo odpeljal v kazenski prostor, je streljal v zgornji kot vrat in žoga je zadela stransko mrežo. Argentinska ekipa je opravila menjave, Enza Fernandeza in Alvareza sta zamenjala Pesella in Lautaro Martinez.

V 83. minuti sta obe strani nadaljevali z menjavami. Poljska je Krehowiaka zamenjala s Piantekom, Argentina pa McAllisterja z Almado. V 85. minuti je Kiviol naredil napako pri vračanju žoge. Potem ko je Lautaro Martinez sam prodrl v kazenski prostor, je zadel mimo vratnice.


V podaljšku se je Argentina razšla, Tagliafico je nadaljeval z lob strelom in rešil ga je Szczesny. V peti minuti sodniškega dodatka je Messi zadržal žogo na sredini, Lewandowski pa je Messija podrl zaradi prekrška.


Na koncu je Argentina premagala Poljsko z 2:0 in prva v skupini s 6 točkami napredovala v izločilne boje. V izločilni krog se bo pomerila Avstralija, druga v skupini D. Poljska je zbrala 4 točke in premagala Mehiko ter se v izločilni del uvrstila s prednostjo gol razlike. Pomerili se bodo z prvo francosko ekipo v skupini D.




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti