Marcelo je napovedal svoj odhod: To je moja poslovilna tekma pri Real Madridu, odhajam

11-06-2022

Lani poleti je Real Madrid izgubil kapetana Ramosa. Zdaj se mora Real Madrid posloviti od drugega kapetana. Potem ko je Real Madrid osvojil ligo prvakov, je Marcelo javno napovedal, da se bo poslovil od Bernabeua, ko mu letos poleti poteče pogodba.


"Veliko veselje je osvojiti 14. pokal Lige prvakov v zgodovini ekipe,"je rekel Marcelo."To bo moja zadnja tekma pri Real Madridu, zato je veselje, da sem tako končal kariero v Real Madridu. Zapuščam ekipo, ni žalosten dan. Če bi se moral odločiti, bi ostal pri Real Madridu do konca življenja. A žal se to ne bo zgodilo, sem se pogovarjal s klubom."



Marcelo se je v Real Madrid pridružil januarja 2007, kjer je igral 15 let in pol. Marcelo je za Real Madrid igral 545-krat, dosegel 38 golov in 103-krat asistiral ter z ekipo osvojil 25 trofej. Teh 25 prvenstvenih trofej vključuje 6 La Lig, 2 Kraljeva pokala, 5 Zahodni superpokal, 5 Ligo prvakov, 3 evropske superpokale in 4 klubsko svetovno prvenstvo.



Marcelo je bil na svojem vrhuncu eden najboljših napadalnih levih branilcev v zgodovini nogometa. 

Toda potem, ko se je Mendy pridružil Real Madridu, se je Marcelovo stanje s starostjo poslabšalo in postopoma je postal nadomestek. Marcelo je v tej sezoni zbral le 18 nastopov. 18 nastopov je najslabši rekord Marcelove kariere v Real Madridu, razen 6 nastopov sredi sezone 06/07. 


Po izteku pogodbe se bo Marcelo poslovil od Bernabeua z brezplačnim prestopom. Če v Evropi ne bo mogel dobiti idealne pogodbe, se bo Marcelo ob debiju morda vrnil v svoj stari klub Fluminense.




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti