Uradna objava Manchester Uniteda! Cristiano Ronaldo zapušča ekipo

23-11-2022

Zgodaj zjutraj 23. novembra po pekinškem času je klub Manchester United uradno objavil težko novico, da bo Ronaldo zapustil ekipo, ta objava pa bo začela veljati takoj. Ne vem, ali bo ta uradna objava vplivala na Ronaldovo svetovno prvenstvo v Katarju?


V zgodnjih jutranjih urah 23. novembra po lokalnem času je nogometni klub Manchester United uradno objavil, da je portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo (C Ronaldo) uradno zapustil klub, potem ko je s klubom dosegel dogovor s pogajanji.


Klub je izdal izjavo, v kateri se mu zahvaljuje za njegov izjemen prispevek k Old Traffordu in želi njemu in njegovi družini vse najboljše v prihodnosti. Ronaldo je za Manchester United igral dvakrat, skupaj je odigral 346 tekem in dosegel 145 golov. Pred tem, od leta 2003 do 2009, je Ronaldo igral za"Rdeči hudiči"za 6 sezon. Avgusta lani se je Ronaldo vrnil v Manchester United.


Cristiano Ronaldo je pred odhodom na svetovno prvenstvo v Katar v intervjuju javno bombardiral klub Manchester United in trenerja Ten Haga ter poudaril, da se počuti izdanega.


Pred nekaj dnevi je Manchester United uradno izdal izjavo, v kateri je poudaril, da so bili proti nedavnim Ronaldovim intervjujem za medije sprejeti ustrezni ukrepi, proti Ronaldovim kršitvam pa so bili sproženi pravni ukrepi. Študija ga bo neposredno odpustila in Ronalda obvestila, naj se po svetovnem prvenstvu ne vrne v ekipo. .


Zdaj se je Manchester United končno odločil. V sporočilu je navedeno, da je Ronaldo zapustil Manchester United sporazumno, kar velja takoj. Klub se mu je zahvalil tudi za njegov velik prispevek na Old Traffordu, natančneje odigranih 346 tekem. Dosegel je 145 golov

Glede njegovega odhoda je Ronaldo dejal:"Obožujem Manchester United, obožujem navijače Rdečih hudičev, to se ne bo nikoli spremenilo. Zdaj pa se mi zdi, da je čas za iskanje novih izzivov. Manchester Unitedu želim vse najboljše."


Sodeč po besedah ​​obeh strani so vsi poudarili, da sta se strani dogovorili za predčasno prekinitev pogodbe, na koncu pa blagoslov nasprotnika in dokončanje"miren razhod". 


Prvotno sta imeli obe strani še vedno polletno pogodbo, zdaj pa je pogodba predčasno prekinjena, Ronaldo pa se je pripravljen odpovedati tudi polletni plači. Na podlagi tedenske plače 500.000 funtov je to skoraj 13 milijonov funtov, kar je enako 110 milijonom RMB.


Zdaj je Ronaldo prispel v katarsko Doho in se pripravlja na prvo skupinsko tekmo svetovnega prvenstva. Brez težav v klubu se lahko osredotoči tudi na dobro odigrano svetovno prvenstvo.


Če bo s Portugalsko osvojil Herkulov pokal, bo Ronaldo tudi vnaprej napovedal svojo upokojitev, a prvenstva na koncu ne bo osvojil, njegova prihodnja destinacija pa bo morda ameriška liga ali katera od azijskih lig.







Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti