Latinskoameriški film čestita Argentini za naslov svetovnega prvaka

19-12-2022

Argentina je 18. v finalu svetovnega prvenstva v Dohi po lokalnem času premagala Francijo po enajstmetrovkah in osvojila svetovno prvenstvo v Katarju. Po tekmi so voditelji latinskoameriških držav poslali"čestitke"en za drugim.


"Venezuela se pridružuje celotni Južni Ameriki v čestitkah dragi argentinski ekipi za zmago na svetovnem prvenstvu v Katarju. Tako smo navdušeni! To je praznik!"Venezuelski predsednik Maduro je na družbenih omrežjih dejal,"Moj prijatelj Maradona je odličen. Sanje so se uresničile: Lionel Messi popelje Argentino do tretjega naslova svetovnega prvaka."


Mehiški predsednik López Obrador je na družbenih omrežjih dejal:"Argentina: Odličnost, pravičnost, sveto poslanstvo."


Bolivijski predsednik Arce je naložil videoposnetek tekme argentinske ekipe in dejal:"Trdno prepričanje, trdo delo in zmaga na prvenstvu. Zmaga argentinske ekipe je tudi zmaga 'Patria Grande' (Patria Grande, ki se nanaša na špansko govorečo regijo Amerike kot celote. ). Čestitke prvakom!"



Ekvadorski predsednik Russo je na družbenih medijih dejal:"Čestitke argentinski ekipi za zmago na svetovnem prvenstvu. Ta dogodek je navdušil navijače Argentine in celotne Latinske Amerike."


Čestitkam se je pridružil tudi čilski predsednik Boric."Nogomet je tako lepa igra. Velik objem našim argentinskim bratom in sestram. Čestitam jim,"rekel je.


Novoizvoljeni brazilski predsednik Lula je izrazil hvaležnost za zmago Argentine. Rekel je:"Čestitke argentinski ekipi za zmago na prvenstvu. Zmaga pripada Messiju in Di Marii, pa tudi celotni ekipi."


Po svetovnem prvenstvu 1978 v Argentini in 1986 v Mehiki je Messi vodil"Pampaški orel"tretjič v 36 letih osvojiti naslov svetovnega prvaka.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti