Kane je dosegel prvi gol, Anglija je premagala Senegal in napredovala v četrtfinale

05-12-2022

Chinanews.com, 5. december. 5. decembra po pekinškem času se je svetovno prvenstvo v Katarju začelo s četrtim četrtfinalnim tekmovanjem. Anglija je proti nekoliko slabšemu Senegalu premagala nasprotnika s 3:0 in se na dveh svetovnih prvenstvih zapored uvrstila v četrtfinale. V četrtfinalu se bodo pomerili z branilci naslova Francozi.

4. decembra po lokalnem času se je nadaljevalo 1/8 finala svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju 2022 in uradno se je začela tekma med Anglijo in Senegalom. Slika prikazuje trenutek, ko je angleški igralec Henderson zadel


Angleške reprezentance nasprotniki v skupinskem delu niso imeli prevelikega izziva in so z neporaženim rekordom napredovali v osmino finala. Njihov nasprotnik v četrtfinalu, Senegal, je pokazal večjo odpornost pri preboju iz skupine A v odsotnosti najboljšega zvezdnika Maneja. Soočenje med obema ekipama je bolj podobno tekmovanju med talentom in ekipo.


V 22. minuti je Braye Dia sprejel predložek soigralca z desne strani in v enajstmetrovki zadel vratnico, ki jo je branilec odbil. Ismaila Sarr je visoko streljala iz bližine. V 31. minuti je Ismaila Sarr prodrl z leve strani in poslal predložek. Braye Dia je streljal z voleja z leve strani kazenskega prostora in ubranil Pickford.


V 37. minuti je Harry Kane šel naravnost z leve strani, Bellingham je odbil po levi strani kazenskega prostora, Henderson je obkrožil in potisnil vratnico s sredine igrišča, Anglija pa je povedla z 1:0. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Bellingham posredoval neposredno podajo vezista. Foden je zadržal žogo in jo podal direktno do neoznačenega Kanea. Harry Kane je z volejem z desne strani kazenskega prostora zadel za 2:0.

4. decembra po lokalnem času se je nadaljevalo 1/8 finala svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju 2022 in uradno se je začela tekma med Anglijo in Senegalom. Na sliki je angleški igralec Kane, ki je dosegel svoj prvi gol na tem svetovnem prvenstvu


V 55. minuti je Kane z žogo prodrl s sprednje strani kazenskega prostora in med tekom poslal prečno. Po podaji je Saka prodrl v kazenski prostor in z volejem odbil visoko po desni strani. V 57. minuti je Foden z žogo prodrl z leve strani sprednjega igrišča, nato pa žogo nizko podal v kazenski prostor. Saka je prehitel in potisnil gol.


Na koncu je angleška reprezentanca s 3 goli premagala Senegal in se na dveh svetovnih prvenstvih zapored uvrstila v četrtfinale. Tekmec treh levov v četrtfinalu bo francoska ekipa, ki jo vodi Mbappe. Klasika"Britansko-francoska vojna"bo spet nastopil na svetovnem prvenstvu.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti