Mednarodni olimpijski komite: Za udeležbo na olimpijskih igrah je treba najprej cepiti športnike

07-01-2021

Reference News Network Samaranch Sports Channel je 7. januarja poročal, da naj bi britanski mediji trdili, da bi morali po mnenju uradnika Mednarodnega olimpijskega komiteja olimpijski športniki dati prednost novemu cepivu proti kronskemu virusu, da se zagotovi nemoten potek olimpijskih iger v Tokiu.

stroj za igranje nogometa

Po poročanju britanskega kanala Sky News 6. januarja britanska vlada in Britanski olimpijski komite razpravljata o vprašanju cepljenja športnikov proti novemu kronskemu virusu pred začetkom julijskih olimpijskih iger v Tokiu. Toda uradniki so poudarili, da to ne bo šlo na račun starejših ali prikrajšanih skupin.


Član Mednarodnega olimpijskega komiteja z najdaljšim stažem, Dick Pound, meni, da se lahko olimpijske igre v svetovnem merilu izvajajo, če se športniki lahko cepijo vnaprej.


To je nočni pogled na orjaški znak s petimi obročki, Mavrični most in Tokijski stolp, posnet v Tokiu 1. decembra 2020. (tiskovna agencija Xinhua)


Rekel je: "V Kanadi imamo lahko 300 ali 400 športnikov - 300 ali 400 cepiv milijonov ljudi, da bi kanadska delegacija sodelovala na tako pomembnem mednarodnem dogodku - mislim, da javnost ne bo v redu. To je protest. "


"Vsaka država se mora odločiti. Nekateri bodo morda rekli, da se morajo postaviti v vrsto, vendar mislim, da je to danes najbolj realen način."


Glede na poročilo Mednarodni olimpijski komite trenutno razmišlja, kako bi pomagal športnikom v državah, ki verjetno ne bodo imele obsežnih programov cepljenja pred poletjem.


Ljudje so še enkrat izrazili zaskrbljenost, ali bodo olimpijske igre v Tokiu, ki se bodo začele 23. julija - celo leto pozneje od prvotnega datuma - potekale.


Japonska je v osnovi vsebovala novi virus krone, vendar se je število okužb v zadnjih tednih močno povečalo. Premier Yoshihide Suga se bo odločil, ali bo v Tokiu uvedel novo izredno stanje.


Poročilo poudarja, da se Mednarodni olimpijski komite pripravlja na morebitne razmere na olimpijskih igrah v Tokiu, vključno s tem, da so olimpijske igre odprte samo za domače navijače ali pa so popolnoma prazne.


Napovedali so nekatere reforme, vključno z omejitvami športnikove vasi, kar pomeni, da bodo športniki na prizorišče prispeli 5 dni pred uradnim tekmovanjem in bodo morali oditi v 48 urah po zaključku tekmovanja. (Zbirka / Yu Shiquan)


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti