Nemčija Liverpoolu ne dovoli vstopa v Ligo prvakov v gosteh? To je dobra novica za Liverpool! U

07-02-2021

Izločilne tekme v ligi prvakov UEFA v tej sezoni se bodo začele 16. februarja po lokalnem času. Trenutno težava UEFA je v tem, da je prepoved epidemije, ki jo je izdala Nemčija, na nekaterih tekmah povzročila velike spremenljivke. Glede na trenutno prepoved epidemije v Nemčiji Liverpool ne bo smel vstopiti v Nemčijo za udeležbo na tekmi lige prvakov. Po poročanju številnih nemških medijev je nemška vlada vztrajala, da Liverpoolu ne bo omogočila izjem.


Nemška vlada v zadnjem času sprejema prepovedi epidemije. Najnovejša protiepidemična prepoved, ki se trenutno izvaja, je prepoved vstopa ljudem iz držav z mutiranimi novimi koronavirusi v Nemčijo, vključno z Združenim kraljestvom. V prvem krogu izločilnega kroga lige prvakov je prišlo do dialoga med Leipzigom proti Liverpoolom in Borussijo proti Manchester Cityju. Med njimi je bila 16. februarja po lokalnem času na sporedu domača tekma Leipziga z Liverpoolom, domača tekma Mönchengladbacha proti Manchester Cityju pa je bila 24. februarja po lokalnem času.


Nogometni stroj

9. december 2020, Nemčija, 20./21 UEFA Liga prvakov skupina A kroga 6, Bayern München z 2: 0 Lokomotiv Moskva (Vision China)


"Sky Sports" je dejal, da se nemška nogometna zveza trenutno pogaja o rešitvi z nemško vlado. Nemška nogometna zveza upa, da bosta moštvi lahko zamenjali vrstni red doma in v gosteh, torej 16. februarja po lokalnem času bo Liverpool najprej doma igral proti Leipzigu, drugi krog pa bo po lokalnem času 3. Leipzig bo 10. oktobra doma igral z Liverpoolom.


Izhodišče tega načrta pa je, da se nemška prepoved preprečevanja epidemij konča 17. februarja, če pa se epidemične razmere v Evropi ne izboljšajo, ni izključena možnost podaljšanja prepovedi s strani Nemčije, zato obstaja možnost, da britanski leti marca še vedno ne bo mogel vstopiti v Nemčijo. Poleg tega se bo Leipzig, če se bosta strani izmenjali doma in na gostovanjih, po podaljšanju prepovedi preprečevanja epidemij celo soočil z možnostjo, da se po tekmi v Liverpoolu ne bo mogel vrniti na Kitajsko za sodelovanje v Bundesligi.


"Sky Sports" je izjavil, da Liverpool morda ne bo sprejel predloga za zamenjavo naročila doma in v gosteh. Raje so edini v prvem delu igre v Leipzigu. To pomeni, da se mora Leipzig v dvokrožnem nokautu soočiti z nevtralnim položajem in gostujočo igro. , Liverpoolove možnosti za napredovanje bodo nedvomno bolj optimistične. Toda za Leipzig je to težko sprejeti.


Poleg zgornjih dveh shem obstaja še en način, ki je lahko pravičnejši, to je, da se izločilna igra med Leipzigom in Liverpoolom spremeni v en sam izločilni sistem v nevtralnem položaju. Obe ekipi nimata domačega zdravljenja, določena je zmaga ali poraz. Po poročanju "Daily Maila" pa se bo v primeru sprejetja nevtralnega načrta tekma lahko dogovorila v Londonu, Liverpool pa ima tudi prednost "polovičnega doma".


Skratka, trenutna dva kroga izločitev Lige prvakov UEFA ne smeta biti pravočasno v Nemčiji. Kar zadeva končno metodo reševanja problema, sta strani še vedno v igri in končnega zaključka ni. Če se bo nemška prepovedi epidemije po izteku 17. februarja še podaljšala, se bo enaka težava srečala tudi na tekmi med Borussio in Manchester Cityjem, ki bo 24. februarja po lokalnem času.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti