Francoski pokal – Messi zgrešil Ramosa in dosegel + poslal točke, Pariz 1-2 Marseille zgrešil najboljših 8

09-02-2023

Ob 4.10 zjutraj 9. februarja po pekinškem času se je nadaljevalo 1/8 finala francoskega pokala sezone 22/23. Na stadionu Velodrome je Paris Saint-Germain izgubil z 1:2 v gosteh proti Marseillu in ostal brez četrtfinala. Sanchez je začel zadetek z enajstmetrovko Ramosa, ki je izenačil za Pariz, Malinowski pa je zmagovalni zadetek za Marseille.


Mbappe premirje zaradi poškodbe, Neymar se je vrnil po poškodbi, Verratti pa po preklicu kazni. V 3. minuti je Ashraf v kazenskem prostoru naletel na izvajalca žoge, sodnik pa ni želel dosoditi enajstmetrovke. V 4. minuti je Neymar neposredno podal s sredine igrišča. Z leve strani kazenskega prostora je z levico streljal Nuno Mendes, Paul Lopez pa ga je čudežno ubranil. V 6. minuti je Yundale v kazenskem prostoru močno streljal z levico z desne strani loka, Donnarumma pa je žogo z eno roko odletel od prečke. V 21. minuti je Kolašinac z leve strani streljal z leve strani kazenskega prostora, žoga pa je nekoliko zgrešila daljšo vratnico. V 25. minuti je Guendouzi z volejem odbil z narta desne noge z vrha kazenskega prostora, Ramos pa je žogo odbil s spodnje črte.


V 29. minuti je Ramos v enajstmetrovki z ozadja podrl Yundala, sodnik pa je piskal enajstmetrovko. Alexis Sanchez je ukanil Donnarummo in z desno nogo potisnil žogo v spodnji desni kot. 1-0, Marseille je odprl zadetek!


V 38. minuti je Messi izvedel prosti strel z levico z vrha kazenskega prostora. Žoga je obšla zid in rahlo zgrešila bližnjo vratnico. Minuto kasneje je Neymar z desne noge streljal nizko z vrha kazenskega prostora, žoga pa je zadela daljšo vratnico in se odbila nazaj v igrišče. V 45. minuti je z desne strani kazenskega prostora nizko streljal z desnico Messi, žoga pa je po prelomu zdrsnila mimo vrat. V drugi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa je Neymar podal iz kota z leve strani, Ramos pa je zadel z glavo. 1:1, Pariz je izenačil!


V 58. minuti je Alexis Sanchez z desno nogo odbil strel z desne strani kazenskega prostora, Malinowski pa je z levico silovit volej z loka kazenskega prostora zlomil vratnico. 2:1, Marseille spet vodi! V 80. minuti je Neymar prebil po sredini in dosegel gol. Messi je sredi kazenskega prostora oplazil levo nogo in streljal nekoliko nad prečko. V 92. minuti je Nuno Mendes podal z leve strani. Žoga je zadela prečko in se odbila nazaj v igrišče. Ramos je zadel z glavo v kazenskem prostoru, a je bil najprej v ofsajdu. Na koncu je Pariz z 1:2 izgubil proti Marseillu in ostal brez napredovanja med najboljših 8 francoskega pokala.


Postavi za obe strani:


Marseille (3-4-3): 1-Paul Lopez/2-Mbemba, 4-Gigot, 3-Kolasinac (63'12-Carbore)/9-Yundell (86'14-Onassi), 5-Longhier, 8- Vertu, 7-Klaus/6-Guendouzi, 10-Alexis Sanchez (90'15-Victor Vitini Asia), 11-Malinowski


Paris Saint-Germain (4-1-3-2): 1-Donnarumma/2-Ashraf, 5-Marquinhos, 4-Ramos, 3-Nuno Mendes/9- Danilo Pereira (63'19-Zaire Emery)/8- Fabian Ruiz, 7-Vitinia (63'15-Ekitik), 6-Villa Tie (76'18-Soller)/10-Messi, 11-Neymar


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti