Dva glavna igralca Francije poškodovana zaradi slovesa. Cristiano Ronaldo ponovno uvaja nevihto

26-10-2022

Svetovno prvenstvo v Katarju 2022 se bo začelo novembra, glavni favoriti prvenstva pa se prav tako približujejo zadnji fazi pregleda postave. Če pregledamo pretekli teden, vam predstavljamo naše mednarodne ugotovitve o najboljših ekipah iz prejšnjega tedna.

Brazilija: 

Alisson (Liverpool)


Po zmagoviti asistenci proti Manchester Cityju v zadnjem krogu je Alisson znova postal absolutni junak zmage Liverpoola. Na sredini prvenstveni tekmi proti West Hamu je Alisson ohranil vodstvo Liverpoola. V 43. minuti je Joe Gomez v kazenskem prostoru brcnil Bowena in sodnik je dosodil enajstmetrovko. Toda Alisson je pravilno ocenil smer Bowenove enajstmetrovke in enajstmetrovko ubranil s stranskim udarcem ter West Hamu preprečil izenačenje.


Casemiro (Manchester United)


Na prvenstveni tekmi proti Chelseaju ob koncu tedna je Casemiro zadel odštevalnik za Manchester United. V 4. minuti sodnikovega dodatka drugega polčasa je Luke Shaw podal z leve strani s kotom 45 stopinj, Casemiro pa je z glavo odbil vratnico. Vratar Chelseaja Kepa je sprožil, a žogi ni uspelo preprečiti padca, na koncu pa je zadel levo vratnico in se odbil v gol. Manchester United je v zadnjem trenutku izenačil na 1:1.


Vinicius (Real Madrid)


Na prvenstveni tekmi proti Sevilli konec tedna je Vinicius prispeval dve podaji. V 5. minuti je Vinicius prodrl z leve strani in vstopil v kazenski prostor. Po zasuku kota je podal in podal ter Modriću pomagal, da je brez težav potisnil prazna vrata in zadel, Real Madrid pa je povedel z 1:0. V 78. minuti se je Vinicius soočil z lastno priložnostjo, da je nesebično zabil žogo, asistiral Vazquezu za zadetek praznega gola in pripomogel k novemu vodstvu Real Madrida z 2:1.


【Francija】


Naslovnica (Chelsea)


Kante se je po avgustovski tekmi proti Tottenhamu boril s poškodbami. Vendar je 18. oktobra po lokalnem času Chelsea uradno objavil, da je Kante uspešno prestal operacijo in naj bi odsoten štiri mesece. To tudi pomeni, da bodo Francozi izpustili svetovno prvenstvo.

Benzema (Real Madrid)


Benzema, ki je ravnokar osvojil zlato žogo, ni imel sreče. Na sredini prvenstveni tekmi proti Elcheju je Benzema dosegel 2 zadetka in 1 podajo, zato je bil razglašen za neveljavnega. V 5. minuti je Vinicius naravnost podal po levi strani kazenskega prostora, Rodrigo je prodrl po sredini, Benzema je odrinil in zadel, Rodrigo pa je bil piskan zaradi ofsajda in gol je bil neveljaven. V 25. minuti sta Benzema in Alaba trčila v zid pred kazenskim prostorom. Slednji je odrinil in zadel v enajstmetrovki, tokrat pa je iz ofsajda vrnil Benzema in gol je bil neveljaven. V 60. minuti je Kroos s sredine igrišča na desni strani podal dolgo, Carvajal pa podal. Benzema je žogo zaustavil v prsi in zadel, a spet zaradi ofsajda Carvajala zadetek ni bil veljaven. bilo je t do 75. minute, ko je zadel Benzema. Zlata žoga in Rodrigo sta zaključila trčenje z zidom, iz spodnjega levega kota enajstmetrovke pa sta zabila gol in uspela.


Lloris (Tottenham Hotspur)


Na sredini prvenstveni tekmi proti Manchester Unitedu, čeprav je Tottenham izgubil z 0:2, je vratar Lori igral sijajno. Na tekmi je Lori 3-krat ubranil grozeči strel Rashforda, število obramb na celotni tekmi pa je bilo kar 8. Če ne bi bilo Lorijevih ponavljajočih se napadov, bi Tottenham morda premagal Manchester United na Old Traffordu.


Toda proti Newcastlu na ligaški tekmi ob koncu tedna je Lori postal grešnik ekipe. V 31. minuti je Lori napadel izven kazenskega prostora, a se zmotil, trčil v nasprotnikovega igralca in nasprotniku dal priložnost za strel na prazna vrata. V 40. minuti je velik udarec Lorija prebil neposredno na svoji polovici, nato pa ni uspel ubraniti udarca Almirona iz majhnega kota, zaradi česar je Tottenham zaostal z 0:2.


Rabiot (Juventus)


Na prvenstveni tekmi konec tedna proti Empoliju je Rabiot pomagal Juventusu do velike zmage. V 82. minuti je Cuadrado podal iz kota z leve strani, Rabiot pa je z glavo odbil vratnico. Čeprav je vratar Vicario žogo ubranil, je sodnik potrdil, da je žoga v celoti prešla golovo črto in da je zadetek veljaven. V 4. minuti sodniškega dodatka je Juventus naravnost podal v sredino, Danilo pa je podal v kazenski prostor. Rabiot je z lahkoto potisnil in zadel ter zaklenil izid na 4:0. V 12 minutah je Rabiot dosegel dva zadetka. Dobra predstava.


Maine (AC Milan)


Maine je bil doslej odsoten zaradi poškodbe na reprezentančni tekmi septembra. Trener Milana Pioli je pred kratkim potrdil, da bo Meignan poškodovan do januarja prihodnje leto, saj bo izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo. Sicer pa po poročanju medijev tudi sam Meignan upa na nastop na svetovnem prvenstvu. Končno odločitev bosta sprejela francoski strokovni in zdravstveni štab.


Mbappe (Paris Saint-Germain)


Proti Ajacciu v ligi konec tedna je Mbappe zadel 2 strela in 1 podajo. V 23. minuti je vezist Parižanov poskrbel za ukradeno žogo, Mbappe je prejel podajo Messija na levi strani kazenskega prostora in z desno nogo zadel zadetek za Parižane. V 78. minuti sta Mbappe in Messi zadela zid pred kazenskim prostorom. 3 minute pozneje je Mbappe sprejel Messijevo neposredno podajo in padel na tla na črti kazenskega prostora ter zadel.


Varane (Manchester United)


Na prvenstveni tekmi konec tedna proti Chelseaju je Varane igro zapustil zaradi poškodbe. V 58. minuti se je pri poskusu posredovanja brez obračuna poškodoval Varane. Varane si je po poškodbi pokril obraz z dresom in jokal, zamenjal pa ga je Lindelof. Na srečo, glede na"Novice ekipe", Varaneu so po pregledu diagnosticirali poškodbo bicepsa stegnenice in mora biti odsoten le 3 tedne, še vedno obstaja upanje, da bo dohitel svetovno prvenstvo.


Griezmann (Atletico Madrid)


Na prvenstveni tekmi konec tedna proti Betisu je Griezmann dvakrat zadel. V 54. minuti je Griezmann podal iz kota z desne strani. Nihče ni zagrabil mesta v kazenskem prostoru. Žoga je drgnila nasprotnikovega branilca in se obrnila proti golu. Atletico Madrid je vodil z 1:0. V 71. minuti je Cunha s hrbtom poševno odbil na desno stran črte kazenskega prostora. Griezmann je odrinil z desno nogo iz majhnega kota. Žoga je prebila vratarjev vrat in zašla v mrežo ter tako Atletico povedel z 2:0.


Dembele (Barcelona)


Proti Athleticu iz Bilbaa konec tedna je Dembele prispeval 1 strel in 3 podaje. V 12. minuti je Dembele odbil strel z desne strani in ga ubranil. Lewandowski je dobil žogo z leve strani in nato predlo. Dembele je z glavo zadel pred vrata in prekinil izid Barcelone. V 17. minuti je Dembele neposredno podal z desne in asistiral Robertu za drugi zadetek Barcelone. V 21. minuti je Dembele prodrl z desne in poševno prodrl v kazenski prostor. Lewandowski je z voleja zadel in Barcelono povedla s 3:0. V 72. minuti je Dembele vzel zdravilo po receptu, po diagonali z desne strani pa je zadel Ferran Torres in Barcelona je povedla s 4:0.


【Argentina】

Messi (Paris Saint Germain)


Na prvenstveni tekmi proti Ajacciu konec tedna je Messi prispeval 1 strel in 2 podaji. V 23. minuti je vezist Parižanov ukradel žogo, Messi pa je s skalpelom poslal Mbappeju, da je odprl zadetek. V 78. minuti sta Messi in Mbappe trčila v zid pred kazenskim prostorom. Ujeli so žogo v kazenskem prostoru in podali mimo vratarja ter nato odrinili in zadeli. V 81. minuti je Messi iz zaledja driblal žogo za napad od daleč, nato pa poslal predložek pred kazenski prostor na sredini in pomagal Mbappeju do nove zmage.


Lautaro Martinez (Inter Milan)


Na prvenstveni tekmi proti Fiorentini konec tedna je Lautaro zadel 2 strela in 1 podajo. V samo 2 minutah po uvodu je Lautaro z desnega rebra poslal subtilen poševni strel, da bi Barreri pomagal premagati zadetek. V 14. minuti je Lautaro preskočil branilca v kazenskem prostoru in z volejem z levico zadel v desni spodnji kot vrat za vodstvo milanskega Interja z 2:0. V 74. minuti je Lautaro prodrl v kazenski prostor in ustvaril enajstmetrovko. Osebno je izvedel enajstmetrovko in pomagal milanskemu Interju znova povedati s 3:2.


【Anglija】

Bellingham (Dortmund)


Sredi tedna na tekmi nemškega pokala proti Hannovru je Bellingham v 70. minuti zabil žogo v kazenski prostor in ustvaril enajstmetrovko. Osebno je izvedel enajstmetrovko in Dortmundu z 2:0 pomagal do napredovanja. Proti Stuttgartu na prvenstveni tekmi konec tedna je Bellingham znova igral glavno vlogo. V 2. minuti je Sule z desne strani podal z vrha loka v šestnajstmetrskem prostoru Bellinghama, ta je žogo nizko podal, Bellingham pa je sledil in zadel ter prekinil izid Dortmunda. V 53. minuti je Dortmund ukradel žogo z leve strani v ospredju. Bellingham je dobil žogo in se obrnil, dosegel gol in streljal v daljši kot vrat. V 72. minuti je Bellingham načrtoval tudi peti zadetek ekipe. Njegova podaja pred kazenski prostor je prodrla v Stuttgart' s obrambo. Guerrero je podal po sredini, Mukoko pa zlahka zadel.


【Nemčija】


Sule & Mukoko (Dortmund)


Proti Stuttgartu v vikend ligi je Sule prispeval podajo. V 2. minuti je Sule prejel žogo od Bellinghama na desni strani kazenskega prostora in prodrl po sredini ter slednjemu pomagal pri izločitvi zadetka. V 12. minuti je Guerrero izvajal prosti strel z leve strani ospredja, Sule pa je zadel od ospredja in zadel za 2:0.


Mukoko je opravil tudi podajo. V 44. minuti je Mukoko v kazenskem prostoru poševno streljal z leve strani, Reina pa je z desno nogo streljal v daljši kot vrat in Dortmund je povedel s 3:0. V 72. minuti je Mukoko prejel levi predložek Guerrera in brez težav potisnil prazen gol pred vrata in zaklenil rezultat na 5:0.


【Portugalska】

Jota (Liverpool)


Na prvenstveni tekmi proti Manchester Cityju so Jota zaradi poškodbe odnesli na nosilih. Selektor Klopp je 18. oktobra po lokalnem času javnosti potrdil, da je Jota utrpel resno poškodbo mečne mišice in da lahko izpusti nekaj mesecev ter bo izpustil svetovno prvenstvo. Jota je na družbenih omrežjih še sporočila:"Tako čudovita noč na Anfieldu, ki pa se je zame končala na najslabši način. V zadnjem trenutku se je ena od mojih sanj razblinila."

Ronaldo (Manchester United)


Na sredini prvenstveni tekmi proti Tottenhamu Cristiano Ronaldo ni igral, a je bil po tekmi spet v središču pozornosti. V 89. minuti tekme je kamera za prenos posnela Ronalda, ki je hodil naravnost nazaj v tunel za igralce.


Belgija De Bruyne (Manchester City)


Na ligaški tekmi konec tedna proti Brightonu je De Bruyne dosegel čudovit svetovni val. V 75. minuti je Bernardo Silva z leve strani predlo v sredino. De Bruyne je žogo zaustavil na vrhu kazenskega prostora in prilagodil strel od daleč. Žoga je prebila vratarja in zletela v levi zgornji kot vrat. Končni rezultat je 3-1.





















Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti