Zaradi epidemije in nezadostnega proračuna se je indonezijska reprezentanca uradno umaknila s svetovnega prvenstva

28-12-2021

8. decembra po pekinškem času je indonezijska badmintonska reprezentanca uradno objavila svoj umik s svetovnega prvenstva v badmintonu, ki je potekalo v Huelvi v Španiji 12. tega meseca.


Po poročanju čezmorskih medijev je glavni razlog za umik indonezijske ekipe nedavni ponovni vzpon nove epidemije krone v Evropi, skupaj s širjenjem super variante "Omicron" (Omicron), lahko pa je povezano tudi z nezadostnim proračunom ekipe.


badminton


Svetovna badmintonska zveza (BWF) je 8. decembra po lokalnem času na svoji uradni spletni strani objavila izjavo o umiku indonezijske ekipe s svetovnega prvenstva v badmintonu, v kateri je dejala, da je globoko razočarana nad odločitvijo indonezijske badmintonske zveze, da se umakne s turnirja in dal jasno vedeti, da ne bo uredil ponovnega risanja. 


Poleg tega je Svetovna badmintonska zveza navedla, da je na svetovnem prvenstvu v indonezijski badmintonski reprezentanci še vedno majhno število igralcev.


badminton world federation


V začetku dneva je indonezijska badmintonska ekipa na uradnih družbenih omrežjih objavila, da se bo umaknila s svetovnega prvenstva v badmintonu 2021. 

Indonezijsko badmintonsko združenje je razlog za zaskrbljenost navedlo glede vpliva širjenja novega seva kronskega virusa Omi Keron.


Svetovna badmintonska zveza je v izjavi zapisala: »Večina igralcev je zdaj varno prispela v Huelvo v Španiji in vstopila v »varnostni mehurček« turnirja. Prvi krog igre se bo 12. decembra začel ob 10. uri po lokalnem času. Trenutno ni prerisovanja. načrt."



Svetovna badmintonska zveza je v izjavi obljubila, da bo tesno sodelovala s špansko badmintonsko zvezo, da bo sprejela ukrepe v skladu s priporočili lokalnih in nacionalnih zdravstvenih oblasti, vključno z razvojem niza varnostnih sporazumov za vse športnike, uradnike ekip in ključne deležnikov. Energija za varno in uspešno svetovno prvenstvo.


Poleg tega je Svetovna badmintonska zveza v svoji izjavi potrdila tudi, da se je branilec naslova moških posameznikov Kento Momota upokojil zaradi poškodbe, in novico, da se je s svetovnega prvenstva upokojila malezijska mešana kombinacija dvojic Chen Binglu/Wu Liuying.


Napisala Sicilija 

Whatsapp: 0086 15770844317


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti