Ubijalec zmajev! James je naredil še eno izročilo in Cavaliersi so dobili match point!

23-03-2022

6. maja po pekinškem času se je nadaljeval drugi krog končnice Vzhodne konference lige NBA. 

Cavaliersi, ki so z velikim rezultatom povedli z 2:0, so se vrnili na domače igrišče in se pomerili z Raptors. Raptorji, ki so zaostajali za velik rezultat, so prevzeli pobudo za spremembo, a ni videti, da bi dosegli učinkovite rezultate. Na začetku tekme so Raptors pokazali nelagodje, nenehno udarjali po železu in delali napake. 


Cavaliersi so izkoristili situacijo in odprli rezultat, a vztrajni Raptors se niso predali. Pomerili so se v četrti četrtini. V zadnjem trenutku so Raptors z obupano trojko Anunobyja enkrat izenačili. Prav ta starec se je spet zmotil, držal je nož, ki ubija zmaja, in spet ubijal zmaja!


James je izvedel met, da je dokončal zgodbo, in Cavaliersi so končno osvojili match point z zmago 105-103 nad Raptors.b


Morda je bilo to zaradi Lao Zhanove navade, da je pred kratkim zbolel. 


Po brenčanju, kot je danes, je bila prva reakcija v mojem srcu pravzaprav, sedi in delaj kot običajno. Potem sem prišel k sebi, žoga Lao Zhana je premočna, celotno igrišče je na enem mestu, z eno roko meče nazaj, da bi zadel desko, in žvižg piha žogo. 


To je tudi osma zgodba o končnici Lao Zhana s 5 brenčali! 22. izročilo o karieri! James nam je vedno znova razlagal, kaj je superzvezdnik. Ni dvoma, da je James najvišja točka košarke v tem obdobju! Hvala Lao Zhan, da nam je omogočil, da smo priča takšni zgodovini.



Po tej tekmi je James na prvih desetih letošnjih tekmah končnice skupaj dosegel 348 točk, drugič za Michaelom Jordanom s 354 točkami. Na tej tekmi je James dosegel 38 točk in 7 podaj, kar je obe najvišji v ekipi. Ekipo je vodil po zadetkih in asistencah na 11 zaporednih tekmah v končnici, s čimer je presegel Oscarja Robertsona in postavil najdaljši rekord v zgodovini lige. 


Ni pretirano reči, da je Lao Zhan sodobni stari huligan.

Za Raptors so igralci v tej tekmi igrali dovolj dobro, izgubili pa so na strategiji. 

Raptorji lahko v rednem delu sezone osvojijo prvo mesto na vzhodu, kar je neločljivo od njihove močne notranjosti. Prednost Raptorjev je v višini notranje linije in postavi. Vendar so v tej igri v prvih dveh tekmah odstranili začetnega igralca Ibako, z majhnim VanVleetom pa so igrali z začetno postavo, da bi sestavili svoje velike in štiri male postave. 


Vedeti pa morate, da so Cavaliersi vadili večino rednega dela v tej sezoni v veliki, štiri ali pet postavitvi. Na stičišču življenja in smrti je uporaba tistega, v čemer niste dobri v napadu na tisto, v čemer so drugi najboljši, že velik tabu v vojski. 


Zato so v tem pogledu Cavaliersi veliko boljši od Raptorjev glede tehnične in taktične usklajenosti, tihega razumevanja med soigralci ali samozavesti zasedbe. To se vidi tudi v igri. Ob koncu polčasa so Raptors naredili 10 izgubljenih žog, Cavaliersi pa so pri 55:40 vodili tudi Raptors za 15 točk.



Bolj grozljivo kot izgubljeno pa je bilo pomanjkanje zaupanja v zvezdnika Raptors DeRozana. V četrti četrtini zasedbe Raptors ni bilo DeRozana, Casey pa je DeRozana v četrti četrtini neposredno zapustil. In DeRozan je na tej tekmi res igral slabo, dosegel je le 8 točk v 3 od 12. 


DeRozanov najboljši način za dosego zadetka je vrnitev v sredino, vendar je danes okleval z igranjem in ni vstal, ko ga je potreboval. Raptorji so smrtonosni. Če je srce izginilo, se bo igra res predčasno končala.


Napisala Sicilija

Elektronski naslov: sicily@siboasi.com.cn

WhatsApp: 0086 15770844317


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti