Nesoglasje! NBA je bil primoran igro prestaviti na drugi dan nove sezone izdaje China Youth Net

30-12-2020

Nesoglasje! NBA je bil primoran igro prestaviti na drugi dan nove sezone

Izdanje China Youth Net 


čas: 12-29 12:50 Uradni račun China Youth Net


Reference News Network Samaranch Sports Channel je poročal 29. decembra. Po poročanju AFP 23. decembra stanje nove epidemije krone, ki vpliva na novo sezono Nacionalne košarkarske zveze (NBA), ne bo trajalo dolgo: nova sezona se je pravkar začela igra. Naslednji dan je bila tekma Houston-Oklahoma City 23. dne preložena zaradi pozitivnega rezultata testa novega kronskega virusa znotraj Rocketsa.


72 dni po tem, ko so Lakersi osvojili prvenstvo, se sezona NBA 2020-2021 slabo začne. Trenutno v ZDA narašča število novih primerov okužbe s koronavirusom.


Čeprav je bil prvi dan nove sezone miren, je drugi dan Houstona mučil virus.

košarkarski strelski robot

Podatkovni zemljevid: Houston Rockets čuvaj podaj Hardena med igro (Reuters)


NBA je dejal: "Trije igralci so bili pozitivni na novi virus krone ali pa še ni zaključka. Tudi ostali štirje igralci so bili v tesni stiki s prejšnjimi."


Poleg tega James Harden "ne more igrati zaradi kršitve predpisov o preprečevanju epidemij." Po videoposnetku o pojavu Hardena na zabavi, ne da bi nosil masko in ohranil socialno distanciranje, je NBA sprožila preiskavo. Zahteva NBA ni, da bi morali obiskovati bare in nočne klube ter se izogibati zbiranju več kot 15 ljudi.


NBA je jasno izjavil: "Vsi drugi igralci Rocketsa so ponovno preizkušeni in rezultati teh ljudi so negativni." Še en igralec Rockets zaradi poškodbe ni mogel igrati.


"V takih okoliščinah Rocketsi ne morejo imeti vseh osmih igralcev, ki bi lahko tekmovali."


Po poročanju ameriške televizije Entertainment and Sports TV in spletnega mesta "Sports" sta igralec Rockets John Wall in center DeMarcus Cousins ​​tesna stika novinca Martina mlajšega. Vsi morajo ostati doma. Po poročilih so bili trije igralci v stanovanju enega od njih 22. dne. Za strežbo so poklicali tudi brivca.


Potem ko je bil 22. test testni rezultat, je Martin mlajši znova testiral, vendar je bil rezultat negativen. Enako velja za Wall in bratrance.


Glede na poročilo je pred nekaj dnevi stražar raket pozitivno ugotovil nov test kronskega virusa.


Harden pade v drugačno situacijo. Z Martinom mlajšim ni v tesnem stiku, NBA pa ga je zaradi objave videoposnetka prepovedala. Harden je sicer zanikal, da je šel v striptiz klub, a video posnetki so to potrdili.


Harden se je na družbenih omrežjih prepiral: "Šel sem sodelovati, da podpiram svoje prijatelje. Ne glede na to, kolikokrat nekateri ljudje poteptajo moj ugled, bo resnica vedno zmagala."


Za Houston Rockets je začetek nove sezone kaotičen. Potem ko so nekateri igralci prej odšli, so se Rockets poskušali obnoviti.


Poročila menijo, da je za NBA to zelo negotova in slabo začeta sezona, ki traja 7 mesecev. Predsednik NBA Xiao Hua je dejal, da je kljub "nekaterim oviram v procesu" še enkrat ponovil zaupanje v predpise NBA o preprečevanju epidemij.


NBA je predvidel, da bodo nekatere igre zaradi širjenja virusa lahko prestavljene, zato je šele 4. marca objavil časovni razpored za prvo polovico nove sezone, da bi takrat bolje načrtoval urnik. (Compile / Liu Zhuo)


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti