Curry 21+8+7 Klay izključen, Booker s 34 točkami premagal Warriorse

26-10-2022

26. oktobra po pekinškem času se je nadaljevala redna sezona lige NBA 2022–23 in Phoenix Suns so doma začeli osrednjo bitko z Golden State Warriors. Po celotni tekmi so Sunsi premagali Warriors s 134:105 in dosegli dve zaporedni zmagi.


basketball


Splošna statistika:


Specifični rezultat: 29-37, 37-35, 20-33, 19-29 (Bojevniki spredaj).


Na strani Suns je dobro igral Booker, ki je dosegel 34 točk, 2 skoka, 7 podaj in 3 ukradene žoge. Najboljšo predstavo v sezoni je odigral tudi Chris Paul, ki je dosegel 16 točk, 7 skokov in 9 podaj. Poleg tega Ayton 16 točk, 14 skokov in 4 podaje, Mikal Bridges 17 točk, 6 skokov, 2 podaji in 2 blokadi, Cameron Johnson 9 točk in 5 skokov, Langdale 17 točk, 7 skokov in 2 blokadi


Na strani Warriorsov je bil v povprečni formi Curry, ki je dosegel 21 točk, 7 skokov in 8 podaj. Poleg tega Wiggins 16 točk, 6 skokov in 3 podaje, Dream Chasing-Green 14 točk, 8 skokov, 5 podaj in 3 ukradene žoge, Wiseman 12 točk, 3 skoki in 2 blokadi, Poole 17 točk in 5 podaj, Moses Moody 13 točk , 3 skoki in 3 cap. Klay Thompson je dosegel le 2 točki, v tretji četrtini pa je bil izključen zaradi dveh tehničnih napak, ker ni bil miren.


Povzetek igre:


V prvi četrtini je Klay nahranil pogačo in lovil sanje – Green je zadel, Wiggins je zadel tudi trojko in Warriorsi so povedli. Toda kmalu se je Ayton prevrnil in skočil v mrežo, sonce pa se je odzvalo. Nato je Curry zadel 2+1, skok pa je zadel tudi Wiggins. Toda na strani Suns se je Paul počutil že zelo zgodaj in njegova trojka je zadela mrežo ter pomagala Sunsom, da zagrizejo rezultat. Po 4 minutah igre se je zagon Sunsov postopoma okrepil in Bukele je zadel zaporedne zunanje mete, kar je ekipo popeljalo do vrhunca 12-0. Do sredine tega razdelka se je razlika povečala na dvomestno številko. Vendar sta v zadnjem delu te četrtine obe strani začeli rotacijo, Moody in Poole sta vstala in zadela trojke zaporedoma, Warriorsi pa so znova zapretili. Ob koncu tega četrtletja, Craig je s trojko spodbudil nov val napadov Suns, Wiseman pa je zakucal in zadel. Po eni četrtini so Warriorsi začasno zaostajali z 29-37.


V drugi četrtini je Poole nadaljeval z ognjevitostjo. Naredil je dva prodora in udarec, ki se je obrnil, osebno pa je dosegel 12 točk. Na strani Suns je bil v središču pozornosti tudi nadomestni insajder Langdale. Lahko je zadel trojke in izvedel 2 od 2 prekrška prostih metov. Sredi tega dela sta se obe strani vrnili k začetni enajsterici in Sunsi so še naprej ohranjali rahlo prednost. Booker in Ayton sta dosegla dvomestno število zadetkov, v zadnjem delu tega dela pa je tudi Curry našel občutek zadeti trojk zapored. Paul je tudi stabilen met za tri točke. Po polčasu so Sunsi še naprej vodili z 72:66.


Po zamenjavi strani in ponovnem boju so bili Warriorsi zelo agresivni pri lovljenju točk. Tri četrtine do 8 minut in 44 sekund je sanjsko lovljenje uspelo in razlika v točkah se je vrnila na 3 točke. Toda po tem je Bookerjev rezervni skakalec uspel ustaviti krvavitev za sonce. Nato se je Booker zaporedoma soočil s Clayem in se postopoma razjezil v ostrem spopadu. Sredi tega dela sta zaradi besednega spopada dobila tehnični napaki, Klay pa je bil zaradi klepetanja izključen iz igre. Ko je Klay izstopil, sta bila napad in obramba Warriorsov očitno prizadeta. Sunsi so izkoristili priložnost in poskrbeli za nov vrhunec. V zadnjem delu te četrtine je Booker izvedel skok in proste mete. Langdale je dosegel 2+1 in dosegel dvomestno število zadetkov. Poole je zadel prosti met,


Ob koncu četrtine so Warriorsi še poskušali s protinapadi, Curry je naredil polaganje, razlika v točkah pa se je sredi četrtine vrnila na 14 točk. Vendar je nato Booker s trojko zadel mrežo in dosegel 30. točko na tekmi. Langdale je še naprej opravljal vlogo nadomestnega Raidersa, ko je dosegal prekrške proste mete, razlika pa se je vrnila na 19 točk. Po tem so Warriorsi povedli z zamenjavo začetnika in tekma je prešla v čas smeti. Na koncu, po končani tekmi, so Sunsi premagali Warriorse s 134:105 in dosegli dve zaporedni zmagi.


Začetna postava obeh strani:


Bojevniki: Draymond Green, Kevin Looney, Stephen Curry, Andrew Wiggins, Klay Thompson


Sonca: Mikal Bridges, Cameron Johnson, Deandre Ayton, Devin Booker, Chris Paul


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti