Kitajska ženska košarkarska reprezentanca, pojdi!

05-11-2021

Kitajska ženska košarka je na 9. mestu na svetu.



Po skupinskem delu ženskih košarkarskih olimpijskih iger v Tokiu so se uvrstile na 1. mesto


Kitajska košarkarska reprezentanca je prvič v zgodovini ostala neporažena v skupinskem delu in prvič postala prvi nosilec v izločilnem delu.



V tem velikem trenutku je trener Xu Limin zbral vse skupaj. 

Vsem je pogledal v oči in odločno rekel: "Hvala vam! Kitajski ženski košarkarski reprezentanci bo to zagotovo uspelo!"



Sredi trenerskega štaba je stal vodja ekipe Yao Ming.



Člani ekipe so lepo vpili, "Hitenje!" Ko se je krog razkropil, so spet zavpili "Daj no!"


Trener Xu Limin ni nadaljeval treninga, je pa pustil čas igralcem.

Vedel je, da imajo za to še slovesnost. 



Olimpijski položaj treh glavnih dogodkov je postopoma postal jasen, in samo ženska košarkarska reprezentanca na Kitajskem se je kvalificirala. Zanje se je pot do osvajanja kart šele začela.


Na olimpijskih stopničkah so dolgo čakali na te sanje, kitajska košarka pa je čakala še dlje.



23. julija so se odprle olimpijske igre v Tokiu. Od tistega dne se Li Meng vsak dan vpisuje v družbena omrežja"pošlje sebi medaljo."


Njena družbena omrežja se redko posodabljajo, a da bi osvojila karte na olimpijskih igrah, lahko rečemo, da se mora boriti na igrišču in zunaj njega.


To visoko in kul dekle je tako srčkano, da ljudje ostanejo brez besed.



Na zadnji tekmi skupinske tekme proti Belgiji je zadel Li Meng.



Na zadnjem plakatu 12 najboljših ženskih košarkarskih reprezentanc na olimpijskih igrah v Tokiu je Li Meng predstavnica kitajske ekipe. Ta slika je na uradni spletni strani FIBA ​​od februarja 2020.


V tistem času, ki ga je prizadela nova epidemija krone, je bila prestavljena tretja faza kvalifikacij za olimpijske ženske košarke, ki bi se morala začeti v Guangdongu na Kitajskem.


Kitajska ženska košarkarska reprezentanca se je iz doma spremenila v gostovanje in odšla v Srbijo.



Dekleta so napisala "Pojdi v Wuhan" in "Pojdi na Kitajsko" na superge in nogavice. 

Kitajske košarkarice so s težkim srcem posebnega obdobja premagale celo Britanijo, Španijo in Južno Korejo ter si priborile dragoceno olimpijsko vstopnico. 


Ker je v finalu petih zaporednih olimpijskih iger, je to za kitajsko košarko v tem obdobju velikega pomena.


Še posebej težka je bila druga tekma proti Španiji v skupinskem delu. Ob zadnjem žvižgu se je predsednik Yao Ming na tribuni s solzami nasmehnil. 

Ta prizor se je na novičarskem omrežju pojavil dva dni zapored.



Uvrščeni so na 3. mesto na svetu, mi pa smo igrali preveč. Zmaga v Španiji je moje leto 2020 – morda najsrečnejša stvar, odkar igram košarko."


Pred olimpijskim treningom je Li Meng sprejel ekskluzivni intervju za Netease Sports. Ko se spominja tistega trenutka, je imela še vedno solze v očeh.




Proti Španiji je Li Meng dosegel ključni gol


V teh treh igrah je Li Meng dosegel najvišje rezultate kitajske ekipe in osvojil MVP olimpijskih kvalifikacij.




Za častjo je imel Li Meng vse potrgane sprednje križne vezi na obeh kolenih; njeno levo koleno je bilo operirano le 10 mesecev pred olimpijskimi kvalifikacijami.


To je uničilo nešteto poškodb vrhunskih športnikov, Li Meng pa je utrpel 2-krat.


S tako hudimi poškodbami je ta skupina ljubkih deklet izročila takole izkaznico:



Ni treba posebej poudarjati, da kitajske košarkarske reprezentance niso le pohitele iz Azije, temveč se borijo za mesto v močni svetovni reprezentanci kitajske košarke.


Kitajska ženska košarkarska reprezentanca uvaja novo zlato generacijo.



Leta 2017 je Shao Ting, kapetanka kitajske ženske košarkarske reprezentance, odšla v WNBA, da bi tekmovala v poletni ligi. Čeprav ji ni uspelo obstati v ekipi, je njen odhod postal cilj, ki so mu sledile mladinke.


Ob koncu sezone 2018 je Shao Ting končno dobila, kar je želela, in podpisala pogodbo z Minnesota Bobcats in tako postala peta igralka v zgodovini kitajske ženske košarkarske reprezentance, ki je pristala v WNBA.


Kot kapetanka kitajske ženske košarkarske reprezentance je postala neomajna duhovna voditeljica v srcih mladincev.



Shao Ting je epohalna igralka kitajske ženske košarkarske reprezentance.


Pred njo so v WNBA odšli le štirje kitajski igralci (Zheng Haixia, Sui Feifei, Miao Lijie, Chen Nan); od nje so mladi Han Xu, Li Yueru, Li Meng in Yang Liwei prejeli oljčno vejico, ki jo je vrgla WNBA.


Z uspehom Shao Ting so kitajska ženska košarkarska reprezentanca, liga WCBA in različni klubi skupaj raziskali pot, kako pomagati košarkaricam pri razvoju.


Na naboru WNBA 2019 je bil Han Xu izbran s 14. skupnim izborom s strani New York Liberty, Li Yueru pa s 35. skupnim izborom s strani ekipe Atlanta Dream.



Han Xu, ki še ni dopolnila 20 let, se je prijavila za sodelovanje na naboru in ji je uspelo zasledovati svoje sanje; Li Yueru je samodejno sodelovala na volitvah pri 20 letih. Upočasnila je tempo odhoda v tujino in se odločila ostati v ekipi Guangdonga, da bi se izpilila.


9. maja 2019 se je kitajska ženska košarkarska reprezentanca odpravila v ZDA in imela izmenjavo z ekipo New York Liberty. V tem času je Han Xu že nosil majico WNBA.


Če je v četrti četrtini ostalo 4 minute in 30 sekund, je Li Yueru izvedel prosti met, sodnik pa je piščal.


Li Meng: "Ona ona ona!"

Han Xu: "Mora biti napredna!"


Oddaja ESPN je ujela ta prizor. Čeprav ameriški pripovedovalec ni mogel razumeti, o čem se dekleti pogovarjata, sta tudi oni videli, da sta"njegovega" drug drugemu in se nisva mogla, da se ne bi smejala: "Preveč ljubki so!"




Kitajski derbi se je nazadnje v ligi NBA pojavil pred 11 leti.



Kitajska ženska košarkarska reprezentanca je s svojo pogum in odličnostjo po malem združila strta srca kitajskih navijačev.


Pred dvajsetimi leti je bila kitajska ženska košarkarska reprezentanca najboljša ekipa na svetu.


Na olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992 je kitajska ženska košarkarska reprezentanca osvojila srebrno medaljo. To je najvišji položaj kitajske košarke v zgodovini olimpijskih iger.


Na zadnji tekmi skupinskega dela olimpijskih iger v Tokiu je Li Yueru dosegel 12 točk v 100 % prvem polčasu proti belgijski košarkarski reprezentanci, ki je prav tako zmagala na dveh tekmah.


V začetku druge četrtine, takoj ko so jo zamenjali, je komentator Su Qun navdušeno rekel: "Li Yueru se danes obravnava kot Zheng Haixia in to je to!"




Kitajska ženska košarkarska reprezentanca je osvojila bronasto medaljo na olimpijskih igrah 1984, prvakinja na azijskih igrah 1986 in podprvakinja svetovnega prvenstva 1994. 


Ženska košarkarska reprezentanca se prenaša iz roda v rod. Zheng Haixia, Cong Xuedi, Peng Ping, Sui Feifei, Miao Lijie in Chen Nan so vsi postali merila košarkarskih deklet; zdaj sta Shao Ting in Li Meng postala mednarodno znana; Han Xu in Li Yueru sta pravkar vstopila na mednarodno prizorišče in sta se že pojavila——


Kitajska ženska košarkarska reprezentanca je postopoma oblikovala krepostni krog usposabljanja talentov; ta veličastna zgodovina uvaja njene naslednike.



Trenutna kitajska ženska košarkarska reprezentanca ima kopičenje preteklosti, trenutno bojno moč in nabor talentov v prihodnosti.


Trener Xu Limin je ponižno izjavil, da je daleč od tako imenovane zlate dobe. Glede na tekmovalne izkušnje, ki jih potrebujejo mladi igralci, bomo na olimpijskih igrah v Parizu 2024 bolj veličastni.


Lahko rečemo le, da čeprav so blizu vrha gore, imajo obetavno prihodnost.



Olimpijske igre v Tokiu vstopajo v izločilno fazo, kitajska reprezentanca pa je v zgornji polovici ZDA, Avstralije in Srbije in vsaka prihodnja tekma bo težka bitka.


Li Meng je rekel: "Borimo se za državo, ko igramo olimpijske igre, boj proti epidemiji pa se bori tudi za državo. Ne glede na to, ali gre za košarko ali boj proti epidemiji, bo svet videl našo moč."


Yang Liwei je rekel: "Ne glede na to, na katerem igrišču stojim, bom dala vse od sebe v imenu kitajske ženske košarkarske reprezentance."




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti