Predogled polfinala CBA - zameri Liaoninga in Guangdonga so nepredvidljive

12-04-2022

Tiskovna agencija Xinhua, Peking, 11. aprila. 12. se bo začelo polfinale kitajske moške profesionalne košarkarske lige (CBA) 2021-2022. Vnaprej se bosta srečala nasprotnika finala prvih dveh sezon, Liaoning in Guangdong. V tej sezoni,"temen konj"Šanghaj bo igral proti Zhejiang Guangsha. Novi trener Šanghaja Li Chunjiang je sedem let treniral Guangšo, medtem ko je bil glavni trener Guangše Wang Bo dolga leta pomočnik trenerja Li Chunjianga. Eden od vrhuncev spora Šanghaj-Zhejiang.



Dve zaporedni sezoni se je Liaoning v finalu pomeril z Guangdongom. V tej sezoni je Liaoning na prvem mestu v redni sezoni, trenutna zasedba pa je močna. Osem v štirih se je soočil s Shanxijem. Čeprav so v drugi tekmi zaostajali za 17 točk, so z izbruhom Guo Ailun, Zhang Zhenlin in drugih vseeno dosegli preobrat in se z velikimi 2:0 uvrstili v polfinale. Čeprav je Guangdong izpadel med najboljšimi štirimi v redni sezoni, je končnica še vedno pometla"temen konj"Tianjin in močni Zhejiang Chouzhou zaporedoma z dvema 2:0 v končnici, s čimer dokazujeta dediščino treh zaporednih prvakov.


Ekipi Liao in Guangdong nimata nobenih skrivnosti drug pred drugim. Zadnja linija je dvoboj na državni ravni. Guangdong Hu Mingxuan, Zhao Rui in Xu Jie na papirju nimajo absolutne prednosti proti Liaoning Guo Ailun in Zhao Jiwei. Glede tuje pomoči ima Guangdongov Weems stabilnejšo predstavo kot Liaoningov Fogg in je večkrat uprizoril dobro predstavo, kako sam jahati rešitelja. V prvi tekmi prvega kroga končnice proti Tianjinu je Weems zadel 11 od 11 strelov in je trenutno v polnem teku.



Vendar pa je v stavki in znotraj Guangdonga izbor osebja nekoliko raztegnjen. Na frontni črti ni gotovo, ali se bo Guangdong Ren Junfei vrnil. Veteran Zhou Peng je podpiral končnico samo na štirih tekmah, v povprečju več kot 37 minut na tekmo. Zhou Pengova fizična pripravljenost se lahko sooči s 23-letnim Zhangom Zhenlinom iz Liaoninga. In Yi Jianlian je še vedno oseba, na katero se Guangdong lahko najbolj zanese v težkih bitkah. V polfinalu se bo morda moral 35-letni veteran izmenično pomeriti z Liaoning Hanom Dejunom, Fu Haom in Morandom.


Vendar Guangdong nikakor ni prag, ki ga je mogoče zlahka prestopiti. Razplet tekme med Liaoningom in Guangdongom bo verjetno odločen v zadnjem trenutku.



Tudi obračun Shanghai-Zhejiang v drugi polovici je poln vrhuncev in napetosti. V tej sezoni bo Li Chunjiang pritegnil pozornost vsakič, ko bo popeljal Šanghaj na srečanje s svojim starim klubom Guangsha. Trener Guangsha Wang Bo je bil pomočnik trenerja v obdobju Li Chunjianga. Hu Jinqiu in drugi glavni igralci Guangsha so vsi igralci, ki so odraščali pod Li Chunjiangom. Šanghaj dobro pozna Guangšo.



Po drugi strani je Guangsha boljša v debelini in izkušnjah. Od sezone 2007-2008 je Guangsha vsako leto vstopila v končnico in imela eno izkušnjo v finalu; Šanghaj se je prvič po 12 letih uvrstil v polfinale končnice. Kar zadeva sestavo, so generali Guangše sodelovali že vrsto let. Glavna postava je igrala v finalu sezone 2017-2018. V primerjavi z novo zasedbo, ki jo je v tej sezoni oblikoval Šanghaj, je doživela težje bitke.


Toda nova postava Šanghaja je povzročila tudi presenetljivo kemično reakcijo pod treningom Li Chunjianga. Šanghaj se je uvrstil na tretje mesto v redni sezoni, nova pomočnica Wang Zhelin pa je postala jedro napada. Zanimiva bo tudi njegova notranja tekma s Hu Jinqiujem. V dveh srečanjih obeh ekip v rednem delu je Wang Zhelin igral enkrat in predal veliko"dvojno-dvojno"z 28 točkami in 17 skoki, s čimer je premagal Hu Jinqiu z 19 točkami in 6 skoki. nerad.



V drugi tekmi, v kateri Wang Zhelin ni igral, je Šanghaj poražen z 42 točkami. V tej igri sta si Franklin in Feng Lai, dva glavna tuja pomočnika v Šanghaju, prav tako vzela odmor, tako da se zdi, da ta razlika ne odraža prave primerjave moči med obema ekipama.


12. zvečer se bo najprej začela prva tekma Liaoninga in Guangdonga. Prva bitka med Šanghajem in Guangšo bo zaslišala 13. Polfinale bo potekalo po formatu najboljših pet. 


Napisala Sicilija 

Elektronski naslov: Sicily@siboasi.com.cn

WhatsApp: 0086 15770844317 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti