Brazilija in Portugalska prvenec C. Ronaldov prvenec

24-11-2022

Svetovno prvenstvo v Katarju bo 24. uvod v štiri tekme v skupini G in H. Nastopila bosta dva odmevna zvezdnika - C Ronaldo in Neymar.


Portugalska proti Gani


37-letni Cristiano Ronaldo (C Ronaldo) bo igral že petič. Čeprav je Ronaldovo stanje v tej sezoni nazadovalo, je nedvomno vodja ekipe. Ronaldo naj bi podrl rekord in postal igralec, ki je zadel na petih zaporednih svetovnih prvenstvih.


Stabilna igra napadalca Lea bo zagotovilo za gladek napad ekipe; Bernardo Silva in Fernandez bosta vodila sredino; Vittinijin in Mariov partner je dober; na obrambni črti, Pepe je star 39 let. Ali visoka starost vpliva na status, bomo še preverili.


V skupinskem delu si je cilj portugalske ekipe prizadevati za prvo mesto in se tako izogniti zgodnjemu srečanju z brazilsko ekipo v izločilnem delu.


Na papirju ima reprezentanca Gane dovolj domišljije, da se prebije skozi skupino, a pot naprej je obsojena na težko: ekipa pred svetovnim prvenstvom ni doživela veliko pravega kalitve, strelska moč pa je očitno premajhna.


Brazilija proti Srbiji


Favoriti za naslov Brazilija si prizadevajo, da bi na svojem dresu izvezili šesto zvezdico.


Titejeva stiska je morda v tem, da je na prvi liniji preveč možnosti. 30-letni Neymar je jedro prekrška. Letos je v vroči formi. V vseh tekmovanjih od avgusta je skoraj na vsaki tekmi prispeval zadetke in podaje.


Richarlison je poleg Neymarja igralec z največ goli letos. Vinicius je ena najbolj gledanih vzhajajočih zvezd na tem svetovnem prvenstvu. Rafinha, Rodrigo, Anthony, Jesus ... so v bistvu glavni igralci velikih evropskih velikanov.


Brazilska ekipa ima številne vrhunske veziste, ki so igrali v Premier ligi, Thiaga Silvo, Militaa in Marquinhosa, ki združuje obrambo svetovnega razreda."stari, srednji in mladi".


Srbska reprezentanca je to tretjič nastopila na svetovnem prvenstvu. Pred tem se jim ni uspelo uvrstiti v skupinski del. Srbska ekipa ima določeno sposobnost, da poruši situacijo, vendar je obramba šibka in jo Brazilija lahko prebije.


Urugvaj proti Južni Koreji


To bo morda zadnje svetovno prvenstvo za veterane, kot sta Suarez in Cavani. Mladim Urugvajcem pomagajo pri hitri rasti. Izkušnje so dragoceno bogastvo za to ekipo. Vezisti Valverde, Bentancur, Vecino in drugi so tako ofenzivni kot defenzivni in se jih je vredno veseliti. Urugvaj ima večjo verjetnost, da se bo uvrstil, vendar je možno, da izpade, če ne boste previdni.


Za južnokorejsko ekipo so značilni hitri prehodi v napadu in obrambi. V preteklih štirih letih je južnokorejska ekipa pod vodstvom Benta še naprej preizkušala nove stvari in posnemala evropske ekipe. Tehnične in taktične sposobnosti igralcev so se zelo izboljšale.


Še vedno ni znano, v kolikšni meri bo Sun Xingmin, ki je tokrat igral poškodovan, vplival na smer ekipe. Vredno se je veseliti skupine igralcev, ki so igrali za evropske klube, kot so Kim Min-jae, Huang Hee-chan, Zheng Youying in Li Zaicheng.


Čeprav ni lahko za"Tai Chi tigri"vzeti vse tri točke, a z izkušnjo poraza nad nemško ekipo pred štirimi leti ni nemogoče biti razburjen.


Švica proti Kamerunu



Švicarji nikoli niso bili favoriti za naslov prvaka, vendar si jih nobena močna ekipa ne upa podcenjevati. Na vsakem večjem tekmovanju v zadnjih letih jih je skoraj"nepriljubljen"ustvarila švicarska ekipa.


Švicarska ekipa je dobra v uporabi protinapadov in udarcev za zabijanje golov. Xhaka je"vrhunska zvezda", Shaqiri ima bogate tekmovalne izkušnje, stanje vratarja Sommerja pa bo neposredno vplivalo na predstavo švicarske ekipe.


Kamerun je že od nekdaj znan po težkih fizičnih spopadih ter preprostih in učinkovitih taktikah. Pod vodstvom trenerja Ligberta Songa je ekipa igrala zelo agresivno. Več ključnih igralcev se je v zadnjem času dobro izkazalo v petih glavnih ligah, vendar je skupna moč ekipe povprečna.


Na odru svetovnega prvenstva, ko se Kamerun sooči z močnimi evropskimi ekipami, je pogosto težko zmagati. Na prvi tekmi proti Švici je neodločen izid zmaga.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti