Beiqing: Kitajska super liga ne bo prekinjena zaradi epidemije v Hainanu in trenutno krepi komunikacijo

09-08-2022

8. avgusta je po navedbah"Pekinški mladinski dnevnik"Po načrtu je bila kitajska moška nogometna izbrana ekipa razpuščena v mestu Haikou 8. avgusta po 7+3-dnevni karanteni. Vendar pa je bila zaradi nedavne epidemije v provinci Hainan večina letov iz mesta Haikou v mesta na različnih tekmovalnih območjih po vsej državi nedavno odpovedana. Trenutno skupno 6 kitajskih superligaških ekip začasno prebiva v mestu Haikou in vsi čakajo na uradna obvestila o tem, kako organizirati svoja naslednja potovanja.


Na delovanje kitajske super lige v prihodnje vplivajo tudi različni negotovi dejavniki. Organizatorji dogodka trenutno krepijo komunikacijo za uvedbo načrta odziva. Poroča se, da je pripravljalna ekipa kitajske nogometne zveze obvestila klube in ekipe v diviziji Haikou, da urnik za 12. do 14. krog lige še ni določen. Organizator dogodka bo verjetno poskrbel, da bo 6 ekip v Haikouju vnaprej odigralo nekaj medsebojnih tekem s podrobno prilagoditvijo urnika. Vendar pa organizatorji dogodka ne nameravajo prilagajati"nevtralna delitev"zaenkrat, liga pa bo potekala naprej in ne bo prekinjena.


8. zjutraj je poročevalec časopisa Beiqing Daily izvedel, da so se med člani nacionalne nogometne selekcije nekateri igralci pridružili svojim klubskim ekipam, ki so sodelovale v 11. krogu kitajske superlige v diviziji Haikou, kot je Fang Hao iz Shandonga. Ekipa Taishan. Večina preostalih igralcev je še naprej ostala v hotelu, kjer je bila v pripravljenosti reprezentanca.



Zaradi epidemije v provinci Hainan so bili leti iz mesta Haikou v Peking, Šanghaj, Guangzhou, Dalian in druga regionalna mesta v zadnjih dveh dneh praktično odpovedani. Lokalna politika preprečevanja epidemije v provinci Hainan je bila prav tako prilagojena novim razmeram glede epidemije. Razpored kaže, da so bile v diviziji Haikou odigrane 11. krog kitajske super lige Hebei ekipa VS Chengdu Rongcheng, Shenzhen ekipa VS Zhejiang ekipa, Tianjin Jinmen Tigers VS Shandong Taishan, Cangzhou Lions VS Guangzhou ekipa 4. Ker se je tekma med Shenzhen Football Team in Zhejiang Team končala 5., sta ekipi lahko pravočasno zapustili divizijo Haikou. Ekipa Hebei, Chengdu Rongcheng, Tianjin Jinmen Tigers, Shandong Taishan, Cangzhou Lions,


Čeprav se je nesreča zgodila nenadoma, je pripravljalna ekipa kitajske nogometne zveze v celoti predvidela vse vrste nesreč, ki se lahko zgodijo med delovanjem tekmovanja pred začetkom druge faze lige, in rezervirala precejšnje število alternativnih dni tekem, kot je 30./31. avgust dan za ličenje. Čeprav jih je prizadela epidemija, 6 ekip zaenkrat še ni moglo zapustiti tekmovališča Haikou, vendar so organizatorji dogodka že začeli prilagajati urnik nekaterih krogov in ne izključujejo niti dogovora za 6 ekip za dokončanje nekaterih tekem vnaprej na tekmovalnem območju Haikou. .


Poleg tega organizatorji dogodka krepijo tudi komunikacijo z drugimi divizijami kitajske superlige, da bi si prizadevali za več udobja za naslednjih šest ekip, ki bodo zapustile Haikou in prestopile v druge divizije. 8. opoldne je na internetu prišla novica, da je 12. krog kitajske super lige"domov"tekma proti ekipi Dalian People v diviziji Haikou, ki je bila prvotno načrtovana za 12. avgust, bo urejena tako, da se bosta ekipi zamenjali doma in v gosteh, kar pomeni, da bo tekma odigrana. Spremenjen je bil v stadion Puwan v diviziji Dalian. Vendar pa ureditev te igre dejansko še ni dokončana. Po komunikaciji s kluboma bo organizator dogodka sprejel končno odločitev glede na epidemijo in politike preprečevanja epidemije.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti