Usposabljanje strelskih veščin v košarki Izmenjava veščin streljanja v košarki

11-08-2022

Trening veščin streljanja v košarki Košarkarski streldelitev veščin


1. Osnovna drža: Popravite držo pred streljanjem. Pri držanju žoge je desna roka glavna, leva pa pomožna (leva roka je nasprotna). Dlan desne roke je dobro podprta, pet prstov pa je naravno ločenih. Pazduha, notranja stran komolca, zadnji del desne roke in podlaket morajo biti pod pravim ali skoraj pravim kotom. Levo roko položite rahlo na strankošarkada zagotovite stabilnost košarkarske žoge. Zgornji del telesa zravnajte, ne skomigajte z rameni in stopite naravno, s stopali v širini ramen.


2. Polaganje v treh korakih: Pred polaganjem naj bo težišče vašega telesa nizko, žoge ne vodite čez pas, telo naj bo mirno in zravnajte zgornji del telesa. Pri teku se čim bolj nagnite naprej, udarite pokošarkaz dlanmi navzdol in ne obračajte zapestij. Pri skoku navzgor v tretjem koraku bo zapestje naravno dvignilo žogo, poskušalo biti čim mehkejše in pustitikošarkaimeti manevrski prostor. Tako je natančnost streljanja večja. Mnogim začetnikom pogosto spodleti pri zadnjem udarcu, ali pa porabijo preveč, žogica razbije tablo in odleti, ali pa nimajo dovolj moči in po udarcu samo zadenejo mrežo ali pa ostanejo brez stika. Osnova tristopenjskega polaganja je vadba osnovnih veščin metanja, predvsem metanja na koš. Pri metu žoge enakomerno uporabljajte moč roke, najbolje nežno, zapestje pa naj bo prožno.



3. Moč in lok pri streljanju: pri metu žoge bodite pozorni na moč desne roke, da žogico potisnete naprej, in na tekalni lok žoge. Na splošno je pri igralcih, ki streljajo z desno roko, moč odvisna od razdalje med vašim položajem in košem. Pri metanju žoge mora vaša dlan premakniti žogo, da sekošarkavrtijo v zraku, tako da je natančnost relativno visoka. Poravnaj. Tekaški lok košarkarske žoge naj bo višji, kar lahko izboljša natančnost, to pomeni, da poskušajte žogo vreči čim višje.



Košarkarski strelmetoda usposabljanja spretnosti


Streljanje je metoda, pri kateri igralci uporabljajo različne specializirane in razumne akcije, da vržejo žogo v nasprotnikov koš med igro.


Streljanje je ključna veščina prikošarkain edini način za zadetek. Namen ofenzivne ekipe z uporabo različnih tehnik in taktik je ustvarjanje več in boljših priložnosti za strel in stremljenje k doseganju zadetkov; aktivna obramba obrambne ekipe je preprečiti nasprotniku zadetek.


1. Vadba streljanja na točko


(1) Izvedite vodoravno imitacijo streljanja na kraju samem z golimi rokami in izkusite akcijsko metodo.


(2) Vadite streljanje brez košarkarske žoge, preizkusite tehniko in silo streljanja ter bodite pozorni na lok in rotacijo.


(3) Vadba streljanja s fiksno točko spredaj, pravilna tehnika streljanja, črta sredi loka in vrtenje žoge nazaj.


(4) Vadba streljanja iz različnih kotov, tehnika streljanja je pravilna in streljanje izkušeno.


Z razvojemkošarkain izboljšanje višine, telesne pripravljenosti in tehnične ravni športnikov, tehnika streljanja se nenehno razvija.


basketball-shooting


Košarkarski strelNasveti


1. Okrepite prakso standardiziranih strelskih gibov: Obstajajo enoročni in dvoročni strelski gibi. Ne glede na to, katera metoda se uporablja, mora biti izvedena strogo v skladu s standardiziranimi gibi. Razvoj in obvladovanje mišičnega občutka pri streljanju je predpogoj za vse, kar naj bi povečalo vadbo standardiziranih strelskih gibov in na koncu doseglo dinamične stereotipe.


2. Izberite dobro priložnost za strel in naredite odločilen strel: dobra priložnost za strel je ključ do izboljšanja natančnosti strela. Dobra priložnost za zadetek nastane s sodelovanjem posameznika in ekipe. Treba je biti dober v lovljenju strelske priložnosti. Strelec mora paziti na težišče, položaj in razdaljo branilca. Ko branilec izgubi svoj običajni obrambni položaj in ne more ovirati strela ali ko strelec uporabi lažno akcijo, da povzroči, da branilec izgubi težišče, položaj in razdaljo, bo strelec ustvaril strel in udaril odločno. Izkoristite priložnosti, ki jih ustvari timska taktika, ali izkoristite začasno časovno razliko in prostorsko razliko med napadom in obrambo za takojšnji strel.


3. Izberite ustrezen strelni kot in pot leta žoge: po znanstvenih in praktičnih dokazih strelni kot žoge vpliva na pot leta žoge. Pot leta žoge ima na splošno tri vrste: nizek lok, srednji lok in visok lok. , na splošno je srednji lok najboljši. Vendar pa je zaradi razdalje udarca, višine igralcev in razlike v kvaliteti odboja različna tudi pot leta žoge pri strelu, ki jo je treba določiti glede na dejansko stanje na treningu. Hkrati so ključni tudi stabilni psihološki dejavniki, naučite se samoregulacije in samopsihološke sugestije, ne napustite vpliva sodnika, prizorišča, občinstva, vzdušja in rezultata ter sprejemajte razumne in odločne ukrepe za streljanje.


Napisal SIBOASI Sicilija 



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti