Kratka pravila o košarki

11-06-2021

Z vsesplošno priljubljenostjo in poglobljenim razvojem košarke v svetovnem merilu se tudi pravila košarkarskih iger nenehno izboljšujejo in se poenotijo ​​ter poenotijo. 


V košarkarskih tekmah se uporablja veliko vrst pravil, kot so metode igre, vrste točkovanja, napake, kršitve itd. 

basketball equipment

Košarkarsko tekmo sestavljata dve ekipi. Vsaka ekipa začne s petimi igralci. So točkovni stražar, strelski strelec, majhen napadalec, moč naprej in center. Poleg tega ima lahko vsaka ekipa sedem ali manj nadomestnih igralcev. Med igro se lahko pojavijo napake. Igralci se zamenjajo, ko se zahtevajo obračuni in časovne omejitve. Položaj košarkarske igre


Košarkarska tekma je razdeljena na prvi polčas in drugi polčas, z minutami v vsakem polčasu. Vsaka košarkarska tekma se začne s skočno žogo. Med igro so dosežene tri vrste točk: tri točke, dve točki in ena točka. Tric se doseže zunaj črte za tri točke, dve točki znotraj črte za tri točke in ena točka za prosti met. 

basketball shooting machine

Pravila o prekrških med igro vključujejo napake blokiranja, napake zaslona, ​​vlečenja, napake z odrivanjem, nezakonite ročne napake in tehnične napake. Po prekršku igralca prekršek evidentira tehnično napako in nasprotniku dodeli prosti met. Poleg tega med igro obstajajo precej stroga pravila o kršitvah. Obstaja več pravil o kršitvah, kot so hoja z žogo, dvojni dribling, boksarska žoga, brcanje žoge, kršitev skakalne žoge, žoga zunaj meja, kršitev podaljškov itd. V redni igri mora vsak igralec zapustiti igrišče po petih prekrški in ne smejo nadaljevati igre. Gesta 


basketball machine

Pravila košarkarskih iger so zapletena in številna. Zgoraj so navedena osnovna pravila, ki so pogosta med košarkarskimi igrami. 


basketball equipment


Če želite kupiti košarkarski stroj, se obrnite na nas:

E-naslov: sukie@siboasi.com.cn

Whatsapp: 0086 136 6298 7261




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti