Argentinska moška košarkarska reprezentanca

26-10-2021

Argentinska moška košarkarska reprezentanca je močna ekipa v svetovnem košarkarskem svetu. 


Dobro se je odrezal na moškem košarkarskem prvenstvu ZDA, na svetovnem prvenstvu v moški košarki (Svetovno prvenstvo) in na olimpijskih igrah. Zdaj je na 4. mestu na svetu. Argentinska moška košarkarska reprezentanca je bila vedno znana po svoji skupni košarki. 


Spretno sodelovanje in stabilna igra med igralci skoraj ne puščata nasprotnikov brez možnosti, da bi to izkoristili.

In mnogi igralci v ekipi so še vedno stari tovariši, ki so sodelovali že vrsto let, in se med seboj zelo dobro poznajo in imajo izjemno mero razumevanja.


argentina olympic basketball


Svetovni pokal


11-krat se je udeležil svetovnega prvenstva v košarki za moške, leta 1950 je zmagal na svetovnem prvenstvu v košarki za moške, leta 2002 je osvojil drugo mesto na svetovnem prvenstvu v košarki za moške, leta 2006 pa je bil četrti na svetovnem prvenstvu za moške v košarki;



10. septembra 2019 je prvo četrtfinale svetovnega prvenstva v košarki 2019 premagalo Srbijo s 97:87.


Zvečer 13. septembra 2019 je Argentina igrala proti Franciji v polfinalu svetovnega prvenstva v košarki za moške 2019. Na koncu je Argentina s pogumno predstavo Scole premagala Francijo z 80:66 in se tretjič v zgodovini uvrstila v finale svetovnega prvenstva. 15. septembra so se pomerili s Španijo za naslov prvaka tega svetovnega prvenstva.


15. septembra 2019 je argentinska moška košarkarska reprezentanca v finalu svetovnega prvenstva v košarki 2019 izgubila s 75:95 proti španski moški košarkarski reprezentanci in končno osvojila drugouvrščeno ekipo.


olimpijske igre

5-krat se je udeležil olimpijskega moškega košarkarskega tekmovanja, leta 2004 je zmagal na olimpijskem prvenstvu za moške v košarki, leta 2008 je osvojil tretje mesto v moški košarkarski reprezentanci olimpijskih iger, na olimpijskih igrah 2012 pa četrto mesto.


Južnoameriško prvenstvo

38-krat se je udeležil južnoameriškega prvenstva v košarki in 10-krat zmagal na južnoameriškem košarkarskem prvenstvu.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti