Argentina je premagala Hrvaško s 3:0 in se uvrstila v finale

14-12-2022

Argentina slavi zmago


Zgodaj zjutraj 14. po pekinškem času je svetovno prvenstvo v nogometu 2022 v Katarju priredilo svoj prvi polfinale. Argentinska reprezentanca je premagala Hrvaško s 3:0 in se uvrstila v finale. Argentina se je po 8 letih znova uvrstila v finale svetovnega prvenstva.


Argentina premaga Hrvaško


Argentinska reprezentanca na začetku tega polfinala ni bila navdušena nad napadom, ampak je na podlagi čvrste obrambe čakala na priložnost za protinapad hrvaške ekipe. V 33. minuti je Alvarez sam izpeljal protinapad, matiral pa ga je nasprotnikov vratar Livakovič. Sodnik je odločilno dosodil enajstmetrovko. Messi je to dosegel čez noč in ustvaril strelski rekord na svetovnem prvenstvu v zgodovini argentinske reprezentance. Ta gol je postal tudi prelomnica na tekmi. Hrvaška je bila še vedno v šoku. Argentina je prednost povišala po 5 minutah. Sledil je nov hiter protinapad po obrambi s kota. Alvarez je šel do konca enajstmetrovke. Hrvaški branilec je poskrbel za dve ukradeni žogi. Nobena ni bila uspešna, žoga pa je po neprekinjenih skokih padla v noge Alvareza,


Hrvaška ekipa je v drugem polčasu poslala čete, a učinek ni bil dober. Nasprotno, še bolj impresiven je bil protinapad argentinske ekipe. V 68. minuti se je Messi znebil obrambe Gwadiola na desni strani kazenskega prostora in žogo podal v obrnjenem trikotniku. Alvarez je sledil z zamahom in zapečatil zmago. 22-letni zvezdnik, ki je igral za Manchester City, je na tem svetovnem prvenstvu dosegel 4 zadetke in postal tretji igralec v tem stoletju, ki je dvakrat zadel v polfinalu svetovnega prvenstva. Prejšnji dve sta bili Nemčija leta 2014. Cross in Schurrle.


Ker so hrvaški nogometaši nemočni, so v 80. minuti zamenjali jedro Modrića. 37-letni veteran je dal vse od sebe za ekipo, njegova pot na svetovnem prvenstvu pa se je tako rekoč končala."Čarobna piščal"zasluži spoštovanje vseh ljubiteljev nogometa.


Zmagal vseh 5 polfinalov


Poraz Argentine proti Hrvaški je ekipi omogočil ohranitev rekorda – zmago v vseh petih polfinalih svetovnega prvenstva in ohranitev največjega števila vpisov med neporažene ekipe. Pet časov je naslednjih: 6-1 Združene države leta 1930; 2-0 Belgija leta 1986; 4-3 Italija (enajstmetrovke) leta 1990; 4-2 Nizozemska (enajstmetrovke) leta 2014; 3-0 Hrvaška leta 2022.


Pravzaprav pred to tekmo niso bili vsi optimistični glede Argentine. Številni navijači so prepričani, da lahko Hrvaška s svojim vztrajnim borbenim duhom znova upre Argentino in tekmo privede celo do podaljška in enajstmetrovk.


Toda nogometne žoge so okrogle. Argentina na tej tekmi načeloma ni naletela na prevelike izzive in je zlahka premagala vztrajno Hrvaško. Po statistiki je tekma argentinske ekipe s 3:0 največja zmaga brez prejetega zadetka v zgodovini polfinalne faze svetovnega prvenstva.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti