Po osmini finala gredo 4 ekipe skupaj domov, Španija in Japonska osramočeni: 1 od 7 enajstmetrovk

07-12-2022

V fokusni tekmi 1/8 finala svetovnega prvenstva, ki se je končalo zgodaj 7. decembra po pekinškem času, je Španija v 120 minutah rednega dela remizirala z Marokom z 0:0 in izgubila z 0:3 proti Maroku v streljanje enajstmetrovk. Po zmagi v svetovnem pokalu leta 2010 so trikrat zapored izpustili najboljših 8 svetovnega pokala.

Z izpadom Španije so skupaj domov odšle tudi 4 ekipe v skupini E, priznani smrtni skupini tega svetovnega prvenstva. Po objavi žreba za to svetovno prvenstvo skupina E velja za priznano skupino smrti. Tam nista samo dva prvaka svetovnega pokala Španija in Nemčija, ampak tudi močna japonska ekipa iz Azije in Kostarika, veteranska močna ekipa v Srednji in Severni Ameriki.

V skupinskem delu se je razburila Nemčija, prvakinja svetovnega prvenstva 2014, ki je izpustila nastop. Z 1:2 so izenačili z Japonsko. Čeprav so remizirali s Španijo in premagali Kostariko in osvojili 4 točke, so vseeno ostali z gol razliko. Čeprav je Kostarika premagala Japonsko, je zaradi velikega poraza proti Španiji in Nemčiji izpadla iz zadnjega kroga.

Tako Japonska kot Španija, ki sta se kvalificirali skupaj, sta naleteli na dobre tekmece, saj je Belgija, podprvakinja svetovnega prvenstva v skupini F, pogrešila in izpustila kvalifikacije. Japonska se pomeri s Hrvaško, Španija pa z Marokom, obe imata dobre možnosti za zmago. Škoda pa je, da obe ekipi nista uspeli rešiti bitke v 120 minutah in sta v streljanju enajstmetrovk zaspani.

Med njimi je japonska ekipa izvedla 1 od 4 prostih metov, Španija pa 0 od 3 prostih metov še bolj nezaslišano. Na ta način sta si Japonska in Španija sklenili roko in zaustavili osmino finala. Skupina F je postala tudi prva skupina, ki se je skupaj odpravila domov na tem svetovnem prvenstvu. Odred smrti končno, zares kolektivno"Mrtev".

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti