Po 358 dneh rehabilitacije se je Li Xiaoxu vrnil na pripravljalni tekmi med Liaoningom in Jilinom!

04-01-2022

Lanska liga CBA je bila polna obžalovanja za ekipo Liaoning. 

Moška košarkarska reprezentanca Liaoninga ima kot medijsko najbolj priljubljeno moštvo v pretekli sezoni najvišjo raven CBA, pa naj gre za uspešnost mladih, uvedbo domače pomoči ali uvedbo tuje pomoči. 

Vendar se zdi, da mladi maršal Yang Ming, ki se je prvič boril v bogati bitki, tega ni bil vajen. 

V finalu je izgubil proti zrelejši ekipi Guangdonga. Če pogledamo nazaj na celoten finalni proces, je največji problem, ki ga je izpostavila ekipa Liaoning, pomanjkanje notranjih sposobnosti. 

Sposobnost Zhu Rongzhena ni dovolj, da bi se v finalu pojavil dlje. Konkurenčno stanje Hana Dejuna je s staranjem nepovratno upadlo. 

Moška košarkarska ekipa Liaoning je imela le Fu Hao kot peto mesto ekipe v zadnji bitki druge tekme. To je neposredno vodilo do izgube ekipe v obrambi in neugodne situacije pri odbijanju ekipe Guangdong, ki jo je popolnoma nadzorovala ekipa Guangdong. 


Vendar pa težave z notranjimi pasovi za bogatega Liaolana ni tako enostavno rešiti. Preden je Zhu Rongzhen prišel v ekipo, Han Dejun ni imel niti zamenjave za polni delovni čas. 

V takih okoliščinah so navijači Liaoninga pogrešali tudi ekipo "domače bojno plovilo"Li Xiaoxu vedno več. Končno se je Li Xiaoxu po celih 358 dneh rehabilitacije vrnil na pripravljalni tekmi med Liaoningom in Jilinom in je bil v zelo dobrem stanju.



Preden se je poškodoval, je imel Li Xiaoxu povprečje sezone 14,8 točke in 12,8 skoka na tekmo, v povprečju 5,4 ofenzivnih skoka na tekmo. Zaradi njegovega trdega sloga in odlične sposobnosti tekmovanja za koš je znan kot"domače bojno plovilo". 


Za ekipo Liaoning je prisotnost Li Xiaoxuja močno zmanjšala breme Hana Dejuna v košu. Toda po hudi poškodbi se je Li Xiaoxu poslovil od svojih atletskih sposobnosti in se spremenil iz"domače bojno plovilo"navadnemu notranjemu igralcu. Po vrnitvi je Li Xiaoxu ne le zmanjšal svoje sposobnosti tekmovanja v košu, ampak je tudi močno oslabil svojo smrtnost in željo po napadu. Povprečno število prostih metov na tekmo se je spremenilo s 3 na 0,4, povprečni skoki v napadu na tekmo pa so padli na manj kot 2. Za igralca starosti Li Xiaoxuja je to morda mogoče izvesti z močjo volje po obdobju okrevanja od resna poškodba, vendar bo še ena resna poškodba po okrevanju zagotovo povzročila veliko škodo športnikovi psihologiji. 


Kot notranji igralec so fizični obračun in večkratni vzleti obvezni tečaji na igrišču. Ko njegova starost narašča, fizična funkcija Li Xiaoxuja počasi upada. Skupaj z uničenjem njegovih poškodb je res nekaj, za kar nihče ne more zagotoviti, ali se bo ta doma pridelana pošast po drugi resni poškodbi vrnila polna krvi.



Vendar, tudi če se telo Li Xiaoxuja ne more več vrniti v vrhunsko stanje, bodo njegove igralne izkušnje in lastnosti nedvomno pomagale trenutni ekipi Liaoning. 

Na dveh pripravljalnih tekmah proti ekipi Jilin je nastop Li Xiaoxuja zelo navdušil navijače Liaoninga. Zdi se, da se je prejšnji domači Warcraft vrnil. V trenutni ekipi Liaoning lahko Fu Hao deli del notranjih odgovornosti. 


Wu Changze in Zhu Rongzhen sta še premlada. Če bo Li Xiaoxu lahko ohranil trenutno stanje v novi sezoni, bo to nedvomno popolna okrepitev za notranjost Liaoning ekipe. Glede na trenutne razmere je zelo verjetno, da se bo CBA v novi sezoni izvajal v vseh kitajskih razredih. 


Nato se zdi, da je ekipa Liaoninga s Hanom Dejunom, Li Xiaoxujem in Fu Haojem prešla iz šibkosti ekipe v prevladujoč položaj ekipe. Dokler bodo v novi sezoni lahko ostali zdravi, bo moč Liaoningove ekipe nedvomno močnejša kot v prejšnji sezoni. Kot velikega brata ekipe lahko vrnitev Li Xiaoxuja pomaga tudi Yang Mingu, da bolje nadzoruje slačilnico in združi mlade igralce.



Li Xiaoxu je letos star 31 let, visok je 2,08 metra, je insajder in ima sloves "domače bojno plovilo". 

Odkar je bil napredovan v prvo ekipo v sezoni 05-06, je Li Xiaoxu igral za ekipo Liaoning 14 sezon. V tej starosti je Li Xiaoxu, ki naj bi bil na vrhuncu svoje kariere, zaradi dveh hudih poškodb postopoma izginil izpred oči. 


Prva resna poškodba Li Xiaoxuja je bila med fizičnim preizkusom poleti 2016. Med povratnim tekom je nenadoma padel na tla. Po nadaljnjem pregledu v bolnišnici je bilo potrjeno, da je stanje Li Xiaoxuja zlom desne Ahilove tetive. 


V sezoni 15-16, pred poškodbo, je Li Xiaoxu nekoč odigral svojo mojstrovino kariere, v povprečju dosegal 10,8 točke in 8,3 skoka, drugič v karieri pa je dosegel 54,4-odstotno število strelov. Po tej poškodbi je Li Xiaoxu držal korak celo leto, preden se je vrnil in uspešno pomagal ekipi Liaoning osvojiti prvenstvo. 


Vendar stanje Li Xiaoxuja v tej sezoni ni enako kot pred poškodbo. Kot insajder je bil njegov odstotek strelov le 41,6 %, v povprečju pa je dosegal le 5,5 točke in 5,5 skoka na tekmo. V naslednjih treh sezonah si Liu Xiaoxu ni nikoli opomogel od stanja pred poškodbo in si je le za kratek čas opomogel v sezoni 18-19. 


Zaradi česar so navijači Liaoninga nesprejemljivi je, da se Li Xiaoxu ni zdelo, da bi se izognil usodi poškodb. V sezoni 19-20 proti Shanxiju se je Li Xiaoxu ponovno huje poškodoval, tokrat je bila to njegova sprednja križna vez desnega kolena. In ta razred je še eno leto.


Napisala Sicilija

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti